Restauranter i Nordjylland: 10 fantastiske spiseoplevelser tæt på Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker at skrive om alle lækre restauranter i Aalborg, og de mange nye spisesteder der bliver ved med at dukke op i byen.

Men der er også noget helt specielt ved en lille road-trip ud af byen for at udforske noget af det, som Nordjylland ellers kan byde på.

Derfor har vi lavet denne lille guide til 10 af de allerbedste restauranter i Nordjylland, som ikke ligger så langt fra Aalborg.

Især nu her hvor sommeren banker på døren er denne liste oplagt at bruge som inspiration til en hyggelig spiseoplevelse ude af byen.

Vendia Gourmet

Kan Hjørring bære en gourmet-restaurant? Svaret er ganske simpelt, når man oplever, hvad dygtige Kristian Rise kan skabe af spiseoplevelser. Ved siden af gourmet-restauranten har han også Vendia Brasserie, som nyder godt af, at de deler køkken med deres gourmetrestaurant. Bistro V i Aalborg er en lillebror i Vendia-familien.

Markedsgade 9
Hjørring
Læs mere her

Villa Vest

Panorama-vinduer med havudsigt og superlækker mad og betjening. Man får sig en på opleveren, når man begiver sig ud på Villa Vest Badehotel i yderste klitrække og prøver deres restaurant. Man behøver ikke at bo på hotellet for at prøve den udsøgte mad baseret på dagens friske råvarer.

Strandvejen 138
Hjørring
Læs mere her

Foto: villavest.dk
Strandingskroen

Der er kommet ny ledelse, et nyt køkkenteam og helt nye ambitioner med Strandingskroen i Blokhus. Vi havde Gastromand på besøg for nogle uger siden, og de vendte tilbage med tommelfingeren op. Det har potentiale til at blive et kæmpe hit, hvor folk kommer langvejs fra for at prøve den skønne atmosfære og ikke mindst niveauet på maden.

Læs også: Forsmag på sommer: Nyt Blokhus-projekt vil tiltrække masser af gæster fra Aalborg

Høkervej 2
Blokhus
Læs mere her

Restaurant P.O.L.O

Himmerland Golf & Spa Resort er i forvejen et fremragende bud på en get-away tæt på Aalborg. Versalerne i navnet står for; Personlighed, Omtanke, Lidenskab, Overraskende. Det opsummerer vist også spiseoplevelsen ret godt. Køkkenet er med udgangspunkt i det dansk-nordiske og tager ofte et moderne take på klassiske retter.

Centervej 1
Farsø
Læs mere her

Restaurant P.O.L.O
Brøndums Hotel

Køkkenchefen er den berømte Michel Michaud, som bl.a. tidligere har været på Ruths, Kong Hans og Søllerød Kro. Denne mands mad er legendarisk kombineret med al den historie der er i Brøndums Hotel i Skagen. Smørrebrødet har en central position på frokostbordet, og om aftenen har du tjenere trancherer, fileterer og flamberer.

Anchersvej 3
Skagen
Læs mere her

Michel Michaud
Foto: Brøndums Hotel
Restaurant Fyrklit

Der er snart NM-uge, og her er Fyrklit eneste restaurant i finale-feltet af fem, som ikke kommer fra Aalborg. Det vidner meget godt om niveauet på Fyrklit fra Hirtshals, der om nogen formår at udnytte, at Hirtshals leverer fisk til mange toprestauranter i hele landet. Udsigten er eminemt lige ud til naturen.

Kystvejen 10
Hirtshals
Læs mere her

Fyrklit
Restaurant Essens

I Frederikshavn tiltrækker Essens rigtig mange gæster med deres lækre mad og lidt specielle koncept. Stemningen er ret uformel, hvor man selv skænker vinen og henter vand og brødet. Men det gives i tifold tilbage, når man kigger på priserne, og hvad man får serveret.

Danmarksgade 69
Frederikshavn
Læs mere her

Luneborg Kro

Knap 22 km fra Aalborg nordpå ligger Tylstrup, der er lidt en skøn oase med masser af natur toppet med en lækker restaurant. Hotel og restaurant Luneborg Kro har styr på maden og er utrolig kvalitetsbevidste. De går meget op i nordjyske råvarer og vil hellere handle med den lille leverandør end de store etablerede.

Luneborgvej 
Tylstrup
Læs mere her

Hjorths Badehotel

Har I brug for lidt romantik og fredfyldte omgivelser, så er Hjorths Badehotel i Skagen virkelig et godt sted at besøge. Den gode mad bliver kun toppet med en vidunderlig udsigt i lyset af Skagerak og Kattegat oppe ved Kandestederne i Skagen. Et virkelig skønt sted med en masse historie.

Kandebakkevej 17
Skagen
Læs mere her

Ruths Gourmet

På nuværende tidspunkt den største Michelin-bejler i Nordjylland. Har i mange år arbejdet fokuseret på et topniveau i nogle af de lækreste omgivelser i det nordjyske. Ruths Brasserie er i den grad også et lækkert besøg, da gourmetoplevelsen selvfølgelig er i den dyrere ende. Det bliver spændende at se, hvordan Ruths håndterer, at Dennis Juhl stopper og åbner en restaurant i Aalborg. Ny køkkenchef bliver Jakob Spolum

Læs også: Blandt Danmarks bedste kokke: Dennis forlader Ruths og åbner Aalborg-restaurant

Hans Ruths Vej 1
Skagen
Læs mere her

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Få 50% på CANBlau menu eksklusivt med vores ClubAalborg

Menu del dia for 2 personer inkl. 1 flaske Husets hvidvin eller rødvin får I for kun 550 kr. – normalpris 1100 kr. 

Meld dig ind i ClubAalborg her gratis måneden ud – og uden binding

Du kan se de øvrige 30 tilbud i vores goodiebag i maj måned lige her

Få en autograf eller et billede: Du kan møde Tour de France-ryttere i Friis

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France

Fredag den 24. august er der stort cykelløb i Aalborgs midtby.

Der forventes rigtig mange tilskuere overalt i gaderne for at følge de mange profiler som blandt andet tæller Tour de France ryttere.

Spilnu.dk Grand Prix har formået at skaffe flere profiler til feltet end eksempelvis PostNord Danmark Rundt formåede.

Faktisk er det sådan, at du kan komme helt tæt på tre Tour de France-ryttere før løbet, hvor du kan få et billede eller en autograf. For de unge er det i hvert fald ret sejt at møde flere af dem, man har set i fjernsynet i løbet af sommeren.

Tre af de helt store navne indenfor dansk cykelsport, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kommer tæt på deres fans, når de i dagens anledning skriver autografer i Friis Shoppingcenter.

For niende gang afholdes det i hjertet af Aalborg

Danmarks største gadeløb for professionelle cykelryttere bliver for niende gang afholdt i hjertet af Aalborg.

Cykelløbet afholdes fredag d. 24. august, og i den forbindelse skruer Friis Shoppingcenter op for Tour de France stemningen og byder fans indenfor.

Cykelentusiaster, store som små, får muligheden for at møde tre prominente profiler fra årets Tour de France løb, når Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kigger forbi Friis Shoppingcenter inden dagens løb.

De står klar til at møde deres fans og skrive autografer kl. 17.30 på plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M.

Børnene kan stadig nå tilmelding til det fede børnecykelløb

Inden de professionelle ryttere bevæger sig ud på ruten igennem Aalborgs gader, får cykelglade børn fornøjelsen af at trampe i pedalerne på samme rundstrækning. Børnecykelløbet afholdes fra kl. 16, hvor børn i alderen 5-11 år tager turen først, og kl. 16.30 får børn i alderen 12-16 år også chancen for at cykle banen rundt.

Efter børnecykelløbet vil der være medaljeoverrækkelse til alle de modige børn kl. 17 i Friis Shoppingcenter.

Cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix starter kl. 18.45 på Nytorv ved Gammeltorv.

Du kan stadig tilmelde dit barn til det fede børnecykelløb, hvor de kører i de afspærrede gader før de professionelle. Læs mere her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

Har du i øvrigt set, at du får halv pris på en tapas-tallerken for to personer plus en flaske vin på Napa – hvis du er ClubAalborg medlem – læs mere om tilbuddet