Restauranter i Nordjylland: 10 fantastiske spiseoplevelser tæt på Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker at skrive om alle lækre restauranter i Aalborg, og de mange nye spisesteder der bliver ved med at dukke op i byen.

Men der er også noget helt specielt ved en lille road-trip ud af byen for at udforske noget af det, som Nordjylland ellers kan byde på.

Derfor har vi lavet denne lille guide til 10 af de allerbedste restauranter i Nordjylland, som ikke ligger så langt fra Aalborg.

Især nu her hvor sommeren banker på døren er denne liste oplagt at bruge som inspiration til en hyggelig spiseoplevelse ude af byen.

Vendia Gourmet

Kan Hjørring bære en gourmet-restaurant? Svaret er ganske simpelt, når man oplever, hvad dygtige Kristian Rise kan skabe af spiseoplevelser. Ved siden af gourmet-restauranten har han også Vendia Brasserie, som nyder godt af, at de deler køkken med deres gourmetrestaurant. Bistro V i Aalborg er en lillebror i Vendia-familien.

Markedsgade 9
Hjørring
Læs mere her

Villa Vest

Panorama-vinduer med havudsigt og superlækker mad og betjening. Man får sig en på opleveren, når man begiver sig ud på Villa Vest Badehotel i yderste klitrække og prøver deres restaurant. Man behøver ikke at bo på hotellet for at prøve den udsøgte mad baseret på dagens friske råvarer.

Strandvejen 138
Hjørring
Læs mere her

Foto: villavest.dk
Strandingskroen

Der er kommet ny ledelse, et nyt køkkenteam og helt nye ambitioner med Strandingskroen i Blokhus. Vi havde Gastromand på besøg for nogle uger siden, og de vendte tilbage med tommelfingeren op. Det har potentiale til at blive et kæmpe hit, hvor folk kommer langvejs fra for at prøve den skønne atmosfære og ikke mindst niveauet på maden.

Læs også: Forsmag på sommer: Nyt Blokhus-projekt vil tiltrække masser af gæster fra Aalborg

Høkervej 2
Blokhus
Læs mere her

Restaurant P.O.L.O

Himmerland Golf & Spa Resort er i forvejen et fremragende bud på en get-away tæt på Aalborg. Versalerne i navnet står for; Personlighed, Omtanke, Lidenskab, Overraskende. Det opsummerer vist også spiseoplevelsen ret godt. Køkkenet er med udgangspunkt i det dansk-nordiske og tager ofte et moderne take på klassiske retter.

Centervej 1
Farsø
Læs mere her

Restaurant P.O.L.O
Brøndums Hotel

Køkkenchefen er den berømte Michel Michaud, som bl.a. tidligere har været på Ruths, Kong Hans og Søllerød Kro. Denne mands mad er legendarisk kombineret med al den historie der er i Brøndums Hotel i Skagen. Smørrebrødet har en central position på frokostbordet, og om aftenen har du tjenere trancherer, fileterer og flamberer.

Anchersvej 3
Skagen
Læs mere her

Michel Michaud
Foto: Brøndums Hotel
Restaurant Fyrklit

Der er snart NM-uge, og her er Fyrklit eneste restaurant i finale-feltet af fem, som ikke kommer fra Aalborg. Det vidner meget godt om niveauet på Fyrklit fra Hirtshals, der om nogen formår at udnytte, at Hirtshals leverer fisk til mange toprestauranter i hele landet. Udsigten er eminemt lige ud til naturen.

Kystvejen 10
Hirtshals
Læs mere her

Fyrklit
Restaurant Essens

I Frederikshavn tiltrækker Essens rigtig mange gæster med deres lækre mad og lidt specielle koncept. Stemningen er ret uformel, hvor man selv skænker vinen og henter vand og brødet. Men det gives i tifold tilbage, når man kigger på priserne, og hvad man får serveret.

Danmarksgade 69
Frederikshavn
Læs mere her

Luneborg Kro

Knap 22 km fra Aalborg nordpå ligger Tylstrup, der er lidt en skøn oase med masser af natur toppet med en lækker restaurant. Hotel og restaurant Luneborg Kro har styr på maden og er utrolig kvalitetsbevidste. De går meget op i nordjyske råvarer og vil hellere handle med den lille leverandør end de store etablerede.

Luneborgvej 
Tylstrup
Læs mere her

Hjorths Badehotel

Har I brug for lidt romantik og fredfyldte omgivelser, så er Hjorths Badehotel i Skagen virkelig et godt sted at besøge. Den gode mad bliver kun toppet med en vidunderlig udsigt i lyset af Skagerak og Kattegat oppe ved Kandestederne i Skagen. Et virkelig skønt sted med en masse historie.

Kandebakkevej 17
Skagen
Læs mere her

Ruths Gourmet

På nuværende tidspunkt den største Michelin-bejler i Nordjylland. Har i mange år arbejdet fokuseret på et topniveau i nogle af de lækreste omgivelser i det nordjyske. Ruths Brasserie er i den grad også et lækkert besøg, da gourmetoplevelsen selvfølgelig er i den dyrere ende. Det bliver spændende at se, hvordan Ruths håndterer, at Dennis Juhl stopper og åbner en restaurant i Aalborg. Ny køkkenchef bliver Jakob Spolum

Læs også: Blandt Danmarks bedste kokke: Dennis forlader Ruths og åbner Aalborg-restaurant

Hans Ruths Vej 1
Skagen
Læs mere her

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel

Få 50% på CANBlau menu eksklusivt med vores ClubAalborg

Menu del dia for 2 personer inkl. 1 flaske Husets hvidvin eller rødvin får I for kun 550 kr. – normalpris 1100 kr. 

Meld dig ind i ClubAalborg her gratis måneden ud – og uden binding

Du kan se de øvrige 30 tilbud i vores goodiebag i maj måned lige her

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.