Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smørrebrød og fine dining: Restaurant Urt er åbnet i midtbyen

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Det var en burger på størrelse med Rundetårn, der for alvor printede navnet “Peter Kjeldgaard” ind på folks nethinde.

Opmærksomheden var da i hvert fald massiv, da det 1,5 kg. store bæst ramte Facebook, og herefter fik den unge og ambitiøse kok seriøst travlt med at servicere folk fra nær og fjern.

Trods den store succes, har Peter dog nu valgt at forlade Gjøl og kroen – og satser nu benhårdt på sin nye restaurant, Restaurant Urt.

Restauranten åbnede i går, den 1. maj, i Brandstrupsgade, hvor Restaurant Rusk lå, før de tidligere på året rykkede ud i Svalegaarden, efter at MEST havde forladt de historiske lokaler til fordel for det tidligere Papegøjehaven i AKKC.

Er du med så langt?

Smørrebrød og fine dining: Restaurant Urt er åbnet i midtbyen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Overdådig omgang smørrebrød til frokost

Konceptmæssigt er vi dog ret langt fra den store burger, for hos Restaurant Urt er der – som navnet måske antyder – helt andre drømme på menuen.

Til frokost kan du nyde godt af et overdådigt smørrebrødskort med 13 forskellige varianter, hvor høj kvalitet til gode, nordjyske priser er i fokus.

Peter er nemlig ikke kun erfaren i restaurantionsbranchens baglokale; han bruger også selv rigtig meget tid på at spise god mad – og har en helt klar holdning til, hvad dét så er.

“Min kæreste og jeg tager tit en tur til København bare for at smage på mad og udvide vores egen horisont. Jeg vil ikke tage røven på mine gæster, så her får man, hvad man betaler for,” forklarer han, da vi besøger ham i de nye lokaler.

Her er de små, firkantede borde udskiftet til nogle mere rustikke slags, mens der på bordene står friske blomster og urter.

Smørrebrød og fine dining: Restaurant Urt er åbnet i midtbyen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Smørrebrød og fine dining: Restaurant Urt er åbnet i midtbyen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Den nye Restaurant Urt har plads til omkring 33 gæster indendørs, mens en ny terrasse i baggården skal kunne rumme omkring 10 ekstra.

Fuld smæk for skillingen

Da vi kiggede forbi Restaurant Urt, dagen efter første åbningsdag, valgte vi at give netop smørrebrødet et skud – og selvfølgelig takker vi heller ikke nej til et Stjerneskud, nu hvor det lokker én fra kortet med de simple ord:

“Stjerneskud – Fennikel Grønne Tomater Estragon”.

Stjerneskud har vi da også set og smagt nok af – troede vi. For da netop Peters stjerneskud blev placeret på bordet foran os, var det umuligt ikke at spærre øjnene en ekstra gang op …

Smørrebrød og fine dining: Restaurant Urt er åbnet i midtbyen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Det kan godt være, at Peter blev kendt for en monster-gigantisk-burger, men vi spår, at han i fremtiden i stedet kunne blive kendt for lige præcis det her pragteksemplar af en klassiker, der er så lige gigantisk, som den er god.

Perfekt balance mellem den fede, nystegte, panerede fiskefilet og de andre elementer i retten som eksempelvis de grønne tomater og fennikel.

On the side fik vi tre smørrebrød (for 200 kr.):

  • Hønsesalat – Svampe Estragon Urt
  • Kartoffel – Bær Trøffelcreme Hindbærstøv
  • Tatar – Okse Cornichon Kapers
Smørrebrød og fine dining: Restaurant Urt er åbnet i midtbyen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Du går altså heller ikke ned på hverken mængder eller smagsoplevelse, hvis du bestiller tre stykker smørrebrød fra kortet. Er du ikke grovsulten, kan du nok også nøjes med par stykker, men udvalget er så stort, at det er svært at vælge.

Man kan tydeligt smage, at alle elementer er hjemmelavede og selvom man ikke skal fucke med et dansk smørrebrød, så er de vovede tilføjelser til retterne som f.eks. hindbær og trøffelcreme til en kartoffelmad noget, der bare holder.

Fine dining tager over om aftenen

Mens menuen til frokost består af smørrebrød, er konceptet en anelse anderledes i aftentimerne, hvor fokus er på fine dining med to forskellige otte-retters menuer henvendt til enten kødspisere eller veganere.

Smørrebrød og fine dining: Restaurant Urt er åbnet i midtbyen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Hvis man gerne vil have færre retter, kan man sammensætte tre til fem retter eller bare bestille en enkelt.

Der vil nemlig også være et begrænset udvalg af a la carte såsom steak, oksetatar, dampede muslinger eller hummer.

Prisen for menuen, der indeholder kød, er 8 retter for 625 kr., 5 retter for 525 kr. eller 3 retter for 325 kr.

Er du veganer – eller bare gerne vil prøve en helt grøn menu – kan du glæde dig til op til 8 plantebaserede retter. Her er prisen 8 retter for 525 kr., 5 retter for 425 kr. eller 3 retter for 225 kr.

Smørrebrød og fine dining: Restaurant Urt er åbnet i midtbyen
Peter Kjeldgaard og Christian Kielgast. Foto: Stine Kjølby Christensen

Holder åbent søndag og mandag

Mens mange “finere” restauranter holder lukket søndag og mandag, har Peter valgt, at Restaurant Urt tværtimod holder åbent.

“Personligt vil jeg gerne have noget rigtig god mad om søndagen, og det er der bare ikke så mange muligheder for herinde i midtbyen.

Det vil vi gerne lave om på,” forklarer Peter, der i stedet holder en velfortjent hviledag om tirsdagen.

Smørrebrød og fine dining: Restaurant Urt er åbnet i midtbyen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Første åbningsdag valgte man da også bevidst at ligge om søndagen den 1. maj, og her fortæller Peter, at man altså havde overraskende mange gæster – på trods af, at der endnu ikke var blevet råbt specielt højt op om åbningen.

Her på redaktionen kan vi kun anbefale, at man aflægger Restaurant Urt et besøg.

Hvad: Restaurant Urt åbner
Hvor: Brandstrupsgade 11, 9000 Aalborg
Hvornår: Søndag d. 1. maj

Peter og Co. er ved at lægge sidste hånd på hjemmesiden, så indtil er det via Facebook du skal blive klogere.

Find Urt her.

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien