Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Triumf i Paris: Du får verdens bedste morgenmad en halv times kørsel fra Aalborg

Af Redaktionen
Foto: Restaurant Uafhængig
Foto: Restaurant Uafhængig

Det kan godt være, at vi har mange gode steder med lækker morgenmad og brunch lige her i Aalborg.

Men nu har Restaurant Uafhængig på Hotel Amerika i Hobro fået dommernes ord på, at de laver verdens bedste gourmet morgenmad.

Marc Kaalund og Rasmus CK dystede i denne uge i Paris mod flere af verdens bedste hoteller i Paris i Gourmet Breakfast Trophy konkurrencen.

Og det er lidt vildt, at en hotelrestaurant fra Hobro løb med den store triumf, som helt sikkert kommer til at skabe en del opmærksomhed internationalt.

Vi har tidligere skrevet en stor reportage om Hotel Amerika; den kan du læse her.

Triumf i Paris: Du får verdens bedste morgenmad en halv times kørsel fra Aalborg

Bedste internationale gourmet morgenmad

Team Restaurant Uafhængig vandt prisen for “Bedste Internationale Gourmet Morgenmad” ved Gourmet Breakfast Trophy, der altså blev afholdt i Frankrig som led i Fransk National morgenmads-dag.

Turneringen blev første gang afholdt af Tables & Auberges de France and Hotels Charme & Caractere in 2017.

Her vandt luksushotellet Hotel du Collectionneur i Paris den prestigefyldte pris.

Hotel Amerika er naturligt nok stolte over deres prisvindere.

Direktør, Peter Lyngby Hansen siger;

“Vi er helt vildt stolte af Rasmus og Marc, det er flot at hente sådan en pris hjem efter at konkurrere med så mange finalister på deres hjemmebane.

Prisen falder godt i tråd med vores ambitionsniveau som er at placere os i toppen når det kommer til vores mad helt generelt i Restaurant Uafhængig.”

Souschef Rasmus Klausen og Kok Marc Kaalund der til daglig er at finde i køkkenet i Hotel Amerika´s, restaurant Uafhængig deltog i konkurrencen.

Rasmus CK fortæller:

“Efter vi i  2018 fik prisen for “bedste morgenmad” hos Small Danish Hotels blev vi inviteret til at deltage i den franske konkurrence, men at vi også skulle vinde den havde jeg nu ikke lige regnet med.

I konkurrencen fokuserede vi på det vi er stolte af at tilberede i Danmark såsom, øllebrød, dansk pålæg, dansk ost, saft lavet på ingredienser der kommer fra vores lokale områder dessertkager, æbleskive og kanelsnegle! Dansk smør og rugbrød, og det kunne dommerne altså også lide, siger Rasmus med et stort smil.”

Det er da heller ikke helt uvant for hotellet at hive priser hjem, I maj blev hotellets restaurant nummer 2 i konkurrencen “Bedst i Nordjylland.

Her var det ikke morgenmaden der var i fokus men  derimod middags serveringer.

Triumf i Paris: Du får verdens bedste morgenmad en halv times kørsel fra Aalborg
De to prisvindende morgenmadskokke Foto: Restaurant Uafhængig

Det er generelt i Frankrig, at de store kokke-konkurrencer bliver afholdt. Således vandt Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel titlen som Verdens Bedste Kok ved Bocuse d’Or-konkurrencen i januar.

Del artikel

Andre læser også