Ny restaurant i kendte omgivelser: I dag åbnede Podium i Aalborg
I løbet af et kalenderår står højdepunkterne i kø i multihuset Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), hvor man kan præsentere alt fra store messer og kongresser til fantastiske koncerter, comedy og andre storslåede kuluroplevelser.
2024 bliver ingen undtagelse, og selvom året stadig er ungt, vil vi allerede nu argumentere for, at datoen 29. januar 2024 er dette års absolutte højdepunkt for AKKC – og det er altså hverken fordi, man har annonceret et kæmpe koncertnavn eller en storslået musical.
Nej, mandag den 29. januar er helt særlig, fordi det er dagen, hvor den helt nye ambitiøse restaurant Podium har slået dørene op for første gang.
Vi har (naturligvis) allerede været forbi for at teste konceptet, og selvom AKKC-huset er vant til at høre lyden af klapsalver fra publikum, fortjener åbningen af Podium den største af alle klapsalver.
Vi er blæst bagover af det niveau, som de erfarne kræfter viste allerede på dag et.
Sådan var oplevelsen
Det er særdeles kendte folk, der har åbnet den nye restaurant i AKKC.
Den succesfulde trekløver, Mette Nygaard Klausholm, Stefan Klausholm Petersen og Michel Lycoops, har drevet Restaurant AKKC by MEST siden sommeren 2021, hvor de som storrestauratør har betjent AKKC’s mange gæster med deres lækre, lokale menuer med fokus på bæredygtighed.
Mette Nygaard Klausholm og Stefan Klausholm Petersen var også ejerne af den velkendte og franskinspirerede Aalborg-restaurant MEST, som lukkede for 10 år siden.
Det er kort og godt en trio, der har styr på det, de putter på tallerknerne.
Et besøg på Podium skal ifølge ejerne være en ekstra (mad)scene i AKKC, hvor man får en oplevelse for smagsløgene.
Det man så sandelig sige vi fik, da vi besøgte restauranten til en omgang frokost på første åbningsdag.
Menukortet er fyldt med nogle af de mest populære klassikere fra MEST-tiden såsom Rørt tatar, Moules marinières og Croque Madame, som de krydrer med gode danske frokostretter som eksempelvis gammeldags modnet sild eller en håndpillet rejemad.
Vi blev fristet af de klassiske retter fra det franske køkken på denne første åbningsdag, og Stefan og co. har ikke glemt, hvordan man laver enkle, velsmagende og æstetiske retter.
Det smager lige så godt, som det ser ud.
Læg så dertil, at betjeningen denne mandag var lagt i hænderne på ingen ringere end legendariske Thomas Lysgaard, der anses som en af landet absolut bedste sommerliers.
Så er bunden ligesom lagt.
Fra start vil Podium være åben til frokost mandag – lørdag fra kl. 11.30 samt lørdag aften fra kl. 17 til a la carte. Samtidig vil den også være åben i forbindelse med store kulturarrangementer i huset.
Udvalgte retter fra frokostkortet vil også fremgå på aftenens a la carte menukort, hvor der ligeledes vil være en 3-retters sæsonmenu baseret på lokale råvarer.
Du kan selv dykke ned i menukortet her.
Det fik vi at spise:
- Moules Marinières – dampede Limfjordsmuslinger tilsmagt med urter & tomat – håndskårne fritter med aioli (155 kr.)
- Salat med inspiration fra sæsonen hos Naturbruget Tranum – med friskbagt surdejsbrød & smør fra Aabybro Mejeri (125 kr.)
- Croque madame med sennep & landskinke – med Gruyére Comandante, samt salat med sennepsvinaigrette & økologiske hønseæg (135 kr.)
- Klassisk rørt tatar a la Podium – med håndskårne fritter & salat med sennepsvinaigrette (155 kr.)
- Profiteroles med iscreme tilsmagt med polynesisk vanilje – serveres med mørk chokolade & ristede hasselnødder (95 kr.)
- Citrontærte med brændt marengs – anrettes med saltede mandler & vanillieiscreme (110 kr.)
Lokalerne har fået et tiltrængt løft
Udover de smukke og velsmagende serveringer, har man også givet de historiske lokaler et markant løft.
Restauranten i stueplanen har bl.a. fået et indbygget, åbent køkken, så man som gæst virkelig får madoplevelsen helt tæt på.
Ud af de store vinduer kan man betragte livet i Kildeparken, og naturen er også tænkt ind i indretningen af restauranten, hvor der er brugt grønne og mørke nuancer – og man har valgt at bruge træ som materiale til alt lige fra radiatorskjulerne til de flotte “rå” borde.
Indretningen giver en virkelig rolig og dejlig atmosfære, som fuldendes af den professionelle og hjertevarme betjening.
Podium er et sted, hvor man har lyst til at spise. Et sted man har lyst til at nyde. Et sted, hvor man har lyst til at være. En rigtig restaurant.
Mange tager i AKKC for at få en kulturel oplevelse. Med åbningen af Podium kan man også tage i AKKC for at få en gastronomisk oplevelse.