Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genåbner med et brag: Restaurant Kronborg er klar med kæmpe-tarteletter og stegt flæsk

Af Emil Kjær Jørgensen

Lavede man en top 10 med de mest elskede retter i Danmark, ville Tarteletter og Stegt flæsk med persillesovs stensikkert ligge helt i toppen.

Læg så dertil, at retterne er lavet med de bedste danske råvarer og, at du kan nyde dem på den idylliske ø-perle, Egholm, få minutters sejlads fra Aalborg.

Ja, så har du opskriften på en stensikker succes fra populære Restaurant Kronborg på Egholm.

Og minsandten om ikke Kasper Kristensen og co. netop har åbnet for bestillinger til deres genåbning, som finder sted lørdag den 1. maj.

Det bliver, som altid, med et sandt festfyrværkeri af nostalgi og velsmag.

Genåbner med et brag: Restaurant Kronborg er klar med kæmpe-tarteletter og stegt flæsk

Nordjyllands største tartelet og MASSER af stegt flæsk

Hver tirsdag og torsdag fra kl. 17.30 kan du sætte tænderne i Nordjyllands største tartelet.

Vidunderet består af en butterdejs-skal på hele 15 cm, og når det hjemmelavede fyld kommes i den sprøde balje, vejer tarteletten intet mindre end et halvt kilo.

Tartelet-fyldet er, som med alt andet på restauranten, af den hjemmelavede slags lavet på møre hønseoverlår fra Rokkedahl, fed sauce og hvide asparges.

Genåbner med et brag: Restaurant Kronborg er klar med kæmpe-tarteletter og stegt flæsk

Om onsdagen er sprøde tarteletter med uimodståeligt fyld, skiftet ud med den danske nationalret; stegt flæsk med persillesovs – og naturligvis ad libitum!

Restaurant Kronborg gør en dyd ud af at bruge så mange lokale producenter som muligt, og man kan blandt andet glæde sig til hjemmelavet persillesauce på økologisk jerseymælk fra Bøgebæk.

Sovsen bliver akkompagneret af smørvendte kartofler fra Lille Østergaard i Brønderslev, og (måske) verdens bedste syltede rødbeder.

De to geniale koncepter får jo næsten munden til at løbe i vand helt af sig selv …
MEN! Der er mere.
Et gammelt ordsprog siger (måske), at der altid er plads til is i maven, og det håber vi så sandelig du har.
For både tirsdag, onsdag og torsdag er der fri isbar med i prisen – naturligvis med den legendariske Vebbestrup-is.

“Efter min mening er Vebbestrup Flødeis den bedste i verden, og vi har hele 16 forskellige slags i vores isbar – og deres softice,” fortæller Kasper om isbaren.

Genåbner med et brag: Restaurant Kronborg er klar med kæmpe-tarteletter og stegt flæsk

Nyd en lækker frokost på Egholm i weekenden

Når hverdag bliver til weekend, holder kødgryderne på Restaurant Kronborg ikke pause.

For hver lørdag og søndag i maj har restauranten nemlig åbent til frokost, hvor kortet byder på alverdens danske fristelser – eksempelvis stjerneskud, dampede muslinger eller en lækker smørstegt rødspætte.

Derudover byder kortet også på Kaspers helt egen hyldest til vores skønne region i form af platten Smagen af Nordjylland, der byder på seks udvalgte lækkerier.

“Oksekødet er eksempelvis håndplukket fra jyske kvæg lige her på Egholms græsenge, og så er det forarbejdet hos Rævhede Naturprodukter efterfølgende. Det er nordjysk velsmag, når det er allerbedst,” forklarer Kasper.

Derudover byder platten på andre lækkerier fra Nordjylland som fx. kyllingesalat lavet på Rokkedahl-kyllinger, koldtvandsrejer fra Læsø og hjemmerøget peberhavarti.

Genåbner med et brag: Restaurant Kronborg er klar med kæmpe-tarteletter og stegt flæsk

Store planer for sommeren

Som restriktioner er lige nu, har Restaurant Kronborg plads til 60 personer i restauranter, mens der kan sidde yderligere 60 personer i udestuen, der også kan varmes op.

“Vi glæder os helt vildt til at få en masse glade gæster på besøg, og vi kan slet ikke vente med at fylde en masse maver med dejlig mad,” siger Kasper, der i øvrigt også lover, at det ikke er slut med nyheder fra restaurantens side.

Juni, juli og august holder restauranten nemlig åbent alle dage til frokost og aften, og Kasper har store planer for en forhåbentlig god, dansk sommer.

“Vi har lavet en del om i haven med højbede og nye borde, så vi faktisk har plads til 250 mennesker nu. Hvis corona-situationen tillader det, vil det jo være oplagt at lave en masse sjove arrangementer,” siger Kasper hemmelighedsfuldt.

Du kan finde info om bordbestilling mm. lige her.

Del artikel

Andre læser også