Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe-tartelet og stegt flæsk: Restaurant Kronborg genåbner i påsken

Af Emil Kjær Jørgensen
Kalenderen siger forår, og vejrudsigten begynder efterhånden at byde på tocifrede temperaturer og mere og mere sol.
Men for os er den mest klare (og ventede) forårsbebuder, at Restaurant Kronborg på Egholm genåbner med et festfyrværkeri af nostalgi og velsmag.
Og nu kan vi afsløre, at den legendariske restaurant slår dørene op onsdag den 13. april, når påsken står for døren.
“Sidst vi kunne åbne i påsken var i 2019, så vi glæder os bare helt vildt til at komme i gang og byde vores gæster velkommen til masser af god mad og ikke mindst hyggeligt samvær på restauranten,” siger ejer Kasper Kristensen.
Kæmpe-tartelet og stegt flæsk: Restaurant Kronborg genåbner i påsken

Nordjyllands største tartelet og MASSER af stegt flæsk

Åbningen lægger stærkt fra land, for onsdag den 13 april fra kl. 17.30 til 21.00 er Kasper og co. klar med nationalretten over dem alle.

Vi taler selvfølgelig om stegt flæsk med persillesovs – og naturligvis ad libitum.

På Restaurant Kronborg bliver der gjort en dyd ud af, at tingene er gjort ordenligt. Det gælder alle tænkelige forhold – lige fra forholdene hos personalet, der alle er ansat med overenskomst hos 3F, til råvarerne, hvor kun det bedste er godt nok.

Det bliver brugt så mange lokale producenter som muligt, og man kan blandt andet glæde sig til hjemmelavet persillesauce på økologisk jerseymælk fra Bøgebæk, når der er stegt flæsk på menuen.

Sovsen bliver akkompagneret af smørvendte kartofler og (måske) verdens bedste syltede rødbeder.Kæmpe-tartelet og stegt flæsk: Restaurant Kronborg genåbner i påsken

Skærtorsdag fra 17.30 – 21.00 skiftes stegt flæsk ud med en lige så legendarisk ret, for her kan du sætte tænderne i Nordjyllands største tartelet.

Vidunderet består af en butterdejs-skal på hele 15 cm, og når det hjemmelavede fyld kommes i den sprøde balje, vejer tarteletten intet mindre end et halvt kilo.

Tartelet-fyldet er, som med alt andet på restauranten, af den hjemmelavede slags lavet på møre hønseoverlår fra Rokkedahl, fed sauce og hvide asparges.

Kæmpe-tartelet og stegt flæsk: Restaurant Kronborg genåbner i påsken

De to geniale koncepter får begge selskab af en legendarisk omgang dessert i form af den Vebbestrup-isbar, hvor du kan spise, alt det du har lyst (eller plads) til.

“Efter min mening er Vebbestrup Flødeis den bedste i verden, og vi har hele 16 forskellige slags i vores isbar – og deres softice,” fortæller Kasper om isbaren.

Onsdagsflæsk med isbar koster 188 kr. pr. person, mens kæmpetartelet med isbar koster 168 kr. pr. person.

Kæmpe-tartelet og stegt flæsk: Restaurant Kronborg genåbner i påsken

Nyd en lækker frokost i fantastiske omgivelser

Kan man overhovedet holde påske uden en god omgang påskefrokost?

I påskedagene kan du supplere en skøn færgeoverfart til idylliske Egholm med overdådige danske frokostretter – eksempelvis frokostplatte, luksus rejemad eller Nordjyllands største tartelet.

Derudover byder kortet også på Kaspers helt egen hyldest til vores skønne region i form af platten Smagen af Nordjylland, der byder på seks udvalgte lækkerier fra regionen som fx. kyllingesalat lavet på Rokkedahl-kyllinger, lufttørret Egholm-gris og hjemmerøget flødehavarti.

Restaurant Kronborg holder frokoståbent fra 11.30 – 15.00 ALLE påskedagene (torsdag d. 14/4 – mandag d. 18/4).

Onsdag og torsdag aften er helliget stegt flæsk og kæmpetartelet, men både fredag, søndag og mandag holder Restaurant Kronborg aftenåbent fra 17.30 – 21.00, hvor du kan lade dig frister af lækre retter fra aftenkortet.
Du kan glæde dig til alt lige fra Kronborgs stjerneskud, Bøf Stroganoff, dampede muslinger, kæmpetartelet og meget mere.
Kæmpe-tartelet og stegt flæsk: Restaurant Kronborg genåbner i påsken
Foto: Stine Kjølby Christensen

Åbningstider i påsken

Onsdag 13/4.
17,.0 til 21.00 med Onsdagsflæsk med isbar KUN 188,-
Torsdag 14/4
11.30 til 15.00 med Frokostkort
17,30 til 21,00 med Kæmpetartelet med isbar til KUN 168,-
Fredag 15/4
11.30 til 15.00 med Frokostkort
17.30 til 21.00 med Aftenkort
Lørdag 16/4
11.30 til 15.00 med Frokostkort
Søndag 17/4
11.30 til 15.00 med Frokostkort
17.30 til 21.00 med Aftenkort
Mandag 18/4
11.30 til 15.00 med Frokostkort
17.30 til 21.00 med Aftenkort
Du booker bord lige her.