Restaurant jublede over vild indsamling: Tyv lod sig friste og brød ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da Maiken Camilla Nielsen, sammen med sin familie, overtog Lille Nyhavn i Nørresundby.

Maikens mor er uhelbredeligt syg af kræft, og familien ønskede sig en fælles arbejdsplads, hvor de alle kunne tage del i opgaverne – sammen.

Det skriver TV2 Nord.

Det var derfor med stor stolthed, at Lille Nyhavn torsdag aften kunne invitere sine gæster til en særlig Knæk Cancer-indsats i restauranten.

Hele dagen kunne man købe platter til 199 kr., hvoraf 100 % af beløbet gik ubeskåret til den indsamling, der naturligt nok står familien meget nær.

Derudover havde restaurantens personale valgt at arbejde gratis på aftenen, der var indsamlet flaskepant, og alle ugens drikkepenge blev ligeså tilføjet til indsamlingspuljen.

40.100 kr. til Knæk Cancer

Om torsdagen blev gæsterne også bedt om at medbringe kontanter, da donationer ikke skal slås ind i kassesystemet.

Torsdag aften kunne Lille Nyhavn derfor optælle den sidste uges hårde arbejde, hvilket blev til intet mindre end 40.100 kr. i gevinst.

“Vi er SÅ stolte!” skrev de i et opslag på Facebook, hvor en lommeregner afslørede det vilde beløb.

Familien bag Lille Nyhavn kunne forlade stedet glade og stolte torsdag aften, men der gik ikke længe, før en ukendt person valgte at kigge forbi restauranten efter lukketid.

Gæsten var dog meget ubuden, da det viste sig, at vedkommende havde i sinde at bryde ind i Lille Nyhavn – sandsynligvis på udkig efter de 40.100 kr., der var blevet vist frem aftenen forinden.

Heldigvis blev indbruddet opdaget af omkringliggende naboer, der fik skræmt den grådige tyv væk igen.

Det er bunden af råddenskab

Glæden over indsamlingen er naturligvis ikke blevet mindre hos familien, men de er alligevel ærgerlige, over at nogen havde samvittighed til denne gerning.

“Vi er så rasende og uforstående overfor hvordan man kan have så lavt et moralsk kodeks, at man er villig til at stjæle penge, som folk i fællesskab har indsamlet til syge mennesker!” skriver de på Facebook.

Herefter kommer de med en direkte meddelelse til den ubudne gæst:

“Kære” tyv

Vi har aldrig kontanter eller værdiggenstande liggende i restauranten efter lukketid. Alt bliver deponeret til bankboksen samme dag HVER dag.

At du stjæler fra vores familie, er en ting. Men at du/I er villige til at stjæle penge og sponsorater, som er øremærket til Knæk Cancer, det er simpelthen bunden af råddenskab!”

Indsamlingen forblev heldigvis uberørt, og Lille Nyhavn kan altså stadig donere beløbet til Knæk Cancer-showet, der finder sted i aften på TV2.

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her