Efter stor efterspørgsel: Restaurant JØRN udvider smørrebrødskortet
Er du en trofast følger her på MigogAalborg, har du måske opdaget, at vi lige nu er i gang med den ultimative guide til byens bedste smørrebrød.
Indtil videre er der blevet delt reels på vores Instagram, og på et tidspunkt samler vi så alle til en samlet guide.
Stor efterspørgsel på smørrebrød
I forbindelse med udvælgelsen har vi selvfølgelig spurgt vores følgere, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ofte var de samme, der gik igen.
Der er nemlig mange i Aalborg, der gerne vil være med i smørrebrødsklubben.
Nu har endnu en spiller meldt sig på banen, og denne gang er det frokostrestauranten JØRN i Utzon Center, der har udvidet menukortet betragteligt.
Og det der en særlig grund til.
“Indtil nu har vi kun haft to forudbestemte smørrebrød, men efterspørgslen var så stor på dem, at vi har besluttet at tilføje flere til udvalget,” fortæller restaurantchef Charlotte Cortz Johansen.
“Kokkene begyndte også at kede sig lidt, så for at skabe lidt variation for dem også, var det det helt rigtige,” siger hun.
Klassiske og innovative
Fremover vil JØRN derfor tilbyde fem forskellige slags smørrebrød, der på én og samme tid er klassiske og innovative.
To af dem er endda vegetariske og kan laves veganske.
“Vi har haft et bæredygtighedsfokus i mange år, og det fortsætter vi også med. Derfor giver det god mening for os også at have et grønt udvalg,” siger Charlotte Cortz Johansen.
Smørrebrødet fås tirsdag-lørdag til frokost og koster 1 stk. for 109 kr., 2 stk. for 179 kr. eller 3 stk. for 249 kr.”
Nyt smørrebrød på Restaurant JØRN:
Kartoffel – stenbidderrogn – urtemayo – perleløg – pani puri – purløg
Sild fra Christiansø – rygeost creme – æble – rødløg
Hønsesalat – æble – estragon – syltet selleri – sprøde kapers
Roastbeef – grøn remoulade – friteret løg – syltet sennepsfrø – peberrod
Avocado – marineret tomat – vagtel æg – grill mayo – tomat chips
Sådan smager det
På det nye frokostkort finder du fem forskellige slags smørrebrød, der – som alt andet på menukortet – skiftes løbende, så man bruger de bedste råvarer på de helt rigtige tidspunkter på året.
Lige nu er der eksempelvis sæson for stenbidderrogn, og derfor har kartoffelmaden på kortet fået selskab af den magiske spise –sammen med urtemayo, perleløg, purløg og en sprød pani puri.
Der er tænkt over alle elementerne på tallerkenen. Intet er med blot for synets skyld – så selvom pani puri’en er særdeles fotogen, så bidrager den også med masser af modspil til kartoflerne i form af sprødhed og crunch.
Restaurant JØRN’s take på en sildemad er naturligvis med den klassiske og velsmagende Chritiansøsild, som har fået flot selskab af rygeostcreme og æble og rødløg.
På kortet finder du også en hønsesalat med æble, estragon, syltet selleri og sprøde kapers.
Hønsesalaten er af den grove slags, men man tydeligt smage, at man virkelig bruger råvarer af høj kvalitet, for den er både smørmør og yderst velsmagende.
Flot, friskt og indbydende
Er du mere til en klassisk roastbeef-mad, kan du ånde lettet op.
Den er der også fundet plads til blandt de særligt udvalgte, og den har selvfølgelig også fået et moderne twist i form af en grøn remoulade, syltede sennepsfrø, peberrodssøtv ·– men naturligvis også med plads til friterede løg.
Avocado-maden har for alvor gjort sit indtog på smørrebrødshimlen i Danmark, og i Restaurant JØRN’s udgave får du den med marineret tomat og en virkelig lækker grill mayo.
Men herlighederne stopper ikke der. For maden bliver lige løftet yderligere af hjemmelavede tomatchips og så to delikate vagtel-æg.
Rundt om frokostbordet blev vi hurtige enige om, at smørrebrødet smager lige præcis, som det ser ud; flot, friskt og indbydende.
Det bliver ikke sidste gang, vi lægger vejen forbi smørrebrød på Restaurant JØRN.