Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fantastisk smagsoplevelse: ChaaCha laver social dining, når det er bedst

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den 7. november åbnede en ny restaurant på Reberbansgade 16 med det festlige navn “ChaaCha”.

Når et nyt spisested slår dørene op, er vi på pletten for at smage, og vi har efterhånden været forbi rigtig, rigtig, rigtig (riiiiiigtig) mange restauranter.

Derfor har vi et ret godt grundlag for at kunne sige, at det har været en af de mest imponerende restaurantåbninger, vi har oplevet.

Darious Ravishangar, der er manden bag ChaaCha, har ikke haft brug for en indkøringsperiode for at få styr på menukortet – mad og cocktails sidder allerede lige i øjet.

Han har tidligere haft stor succes “The Dosa Spot” og “Little India” på Aalborg Streetfood, så vi er egentligt ikke overraskede over, at alt spiller.

Inden vi dykker ned i vores restaurantoplevelse, vil vi kort ridse konceptet op: ChaaCha tilbyder social dining, der tager gæsterne på en rejse i et indisk inspireret køkken.

Det betyder, at du ikke udelukkende vil smage mad fra Indien, men også fra andre asiatiske køkkener som bl.a. Sri Lanka, Malaysia, Nepal og Pakistan.

Fantastisk smagsoplevelse: ChaaCha laver social dining, når det er bedst
Foto: Simone Kjølby Christensen

Rigtig meget mad til prisen

Vi var på visit en almindelig tirsdag aften efter arbejde og kombinationen af en lang arbejdsdag og det deprimerende november-mørke, gjorde at vi var ret trætte.

Heldigvis er atmosfæren hos ChaaCha så hyggelig og uformel, at man føler sig veltilpas uanset, hvilket humør man kommer i.

De flotte rammer har helt sikkert noget at sige, men atmosfæren skabes i lige så høj grad af det imødekommende personale, der var super opmærksomme på vores behov og i godt humør (især bartenderen var et livligt bekendtskab i løbet af aftenen).

Nå, nok om det… let’s get into the food!

Vi valgte restaurantens Tasting Menu, som skal bestilles af minimum to personer. Prisen er 249 kroner (søndag til torsdag) og 289 kroner (fredag til lørdag).

Til den pris får man otte retter til deling, MEN det er altså ad libitum. Det vil sige, at du kan bestille de otte retter, så mange gange du har lyst til, og for at det ikke skal være løgn, får du også ris og chutney med i prisen.

At du får SÅ meget mad til kun 249 kroner, er vildt nok i sig selv, men at du får så meget GOD mad til 249 kroner, er fantastisk.

Fantastisk smagsoplevelse: ChaaCha laver social dining, når det er bedst
Foto: Simone Kjølby Christensen

Udover det faktum at ChaaChas mad er fantastisk, er det faktisk også en gastronomisk øjenåbner. Vi er vant til, at indisk mad er én ting – primært karryretter – og det udfordrer Darious med sit brede menukort.

Vi bestilte blandt andet Okra, der er en spiselig plante fra Asien, som vendes i kikærtemel og ChaaChas egen masala-krydderiblanding og frituresteges.

Det var første gang, vi havde fornøjelsen af netop den plante, og ligesom med alle andre grøntsager vi fik serveret i løbet af aftenen, forstod kokkene at bringe det bedste frem i både konsistens og smagsnuancer.

Fantastisk smagsoplevelse: ChaaCha laver social dining, når det er bedst
Foto: Simone Kjølby Christensen

En anden lynhurtig favorit blev salaten Chaat, der fik flere “wow” med på vejen, da vi stak gaflen ned i skålen.

Chaat beskrives som “en elsket ret, der nu er en ikonisk favorit blandt gadesælgere i hele Indien.” Det kan vi godt forstår. Salaten med aubergine i tempura-dej, ristede ris og yoghurt ramte alle de rigtige smagsnoter; fra sprødhed til friskhed og umami.

Fantastisk smagsoplevelse: ChaaCha laver social dining, når det er bedst
Foto: Simone Kjølby Christensen

Vi bestilte rigtig mange vegetariske retter, men vi fik skam også smagt på kød og skaldyr.

Darious anbefalede Masala Prawns, og det vil vi gerne takke ham mange gange for. Tigerrejerne, marineret i masala, var en af aftenens bedste serveringer, og var vi ikke blevet så mætte, havde vi bestilt endnu en omgang af klassikeren fra Goa.

I kødafdelingen fik vi Masala Ribs; svineribben med hjemmelavet curry. Hvis ChaaCha solgte deres masala-blanding, ville vi stå først i køen. Du går ikke galt i byen, hvis du vælger en af deres masala-specialiteter.

Kødet var lækkert mørt og rigtig godt krydret, som alt andet vi fik servereret.

Nogle af de andre smagfulde retter vi fik var Rolls with Chicken og Malai Makhani Broccoli, som vi også kan anbefale.

Hvis du ikke har lyst til at prøve tasting menuen, kan du bestille alle retterne som a la carte.

Fantastisk smagsoplevelse: ChaaCha laver social dining, når det er bedst
Foto: Simone Kjølby Christensen

Kreative cocktails, der matcher maden

ChaaCha har en ambition om at blive lige så kendte på deres cocktail som deres mad, da de mener, at deres cocktails binder smagsoplevelsen sammen.

Derfor kører de happy hour fra klokken 20.00 og indtil restaurantens lukketid alle ugens dage, hvor du får 2 cocktails til 1’s pris.

Vi lod Darious og bartenderen guide os og startede ud med Chachi’s Lassi og Shalimar.

Chachi’s består af Bumbu Creme (en romlikør), mango lassi og kardemomme. Det er en nytænkning af den traditionelle mango lassi og bestemt en forbedring, hvis du spørger os! Den er stadig cremet og lækker, men får noget kant, så den ikke smager af drikkeyoghurt.

I Shalimar blandes Absolut Vodka Vanilla med passionsfrugt og lime. Vi elsker en god sour drink, og Shalimar rammer plet. Med de små rosenblade på toppen af drikken og kokosdrys på glasset har cocktailen meget X factor.

Fantastisk smagsoplevelse: ChaaCha laver social dining, når det er bedst
Foto: Simone Kjølby Christensen

Næste omgang var bartenderens bud på en festlig aften.

Han serverede Dawood Ibrahim (der er opkaldt efter Indiens nok mest berygtede forbryder) og Picante med en fin lille chili på toppen.

Dawood indeholder Chivas Regal 12 years whisky, citron, æggehvider og rødvin. Whisky og rødvin var en ukendt kombinationsmulighed i vores verden, men vi må sige, at det smager rigtigt godt.

Det gør Picante også, men du skal være fan af tequila, hvis du bestiller denne. Den smager nemlig meget af (god!) tequila og krydres med chili, koriander og lime. Hvis du vil have en cocktail med lidt bid i, skal du gå med den.

Fantastisk smagsoplevelse: ChaaCha laver social dining, når det er bedst
Foto: Simone Kjølby Christensen

Er du frisk på at udforske flere facetter af det indiske køkken, er ChaaCha det oplagte valg, og der skal lyde en stor anbefaling herfra.

Mad, cocktails og pris: Det hele gik op i en højere enhed.

Åbningstiderne er tirsdag-onsdag fra 17-23.30, torsdag 17-01, fredag-lørdag 17-02 og søndag 12-23.30.

Du kan booke bord på Chaacha lige her.

Del artikel

Andre læser også