Restaurant Bühlmann åbner i august med helt nyt koncept

Skrevet af: Michael Qureshi

Når det gælder en god spiseoplevelse, er en af de allervigtigste ting, at man kan smage, at der er friske råvarer i serveringerne.

Den oplevelse tager Restaurant Bühlmann, beliggende på Hotel Scheelsminde, nu bogstaveligt. De vil skille sig ud blandt Nordjyllands førende restauranter og udnytte deres omgivelser til at give gæsterne på gourmetrestauranten en enestående oplevelse med råvarens friskhed i fokus.

Råvarerne skal serveres så friske som muligt og samme dag. Gulerødderne, der indgår i en sæsonret, bliver eksempelvis plukket op i Scheelsmindes enorme køkkenhave blot minutter, før de serveres for gæsterne.

Derudover har man et skaldyrsbassin, hvor eksempelvis hummerne tages op kort før de bliver serveret.

Den kreative mand i køkkenet er den blot 22 årige Anders Høst, der kommer med vind i sejlene fra Vendia Bryghus. Han var nemlig med til at vinde den første udgave af restaurant-dysten Bedst i Nordjylland, der havde samtlige fyrtårn i nordjysk gastronomi med som deltagere.

Nu er han hentet til Restaurant Bühlmann for at sikre, at restauranten forbliver blandt Aalborgs bedste, som de blandt andet har været anerkendt som både i White Guide og Den Danske Spiseguide.

Dørene til den nye restaurant åbner fredag den 10. august, hvor man er klar til at servere gourmet-lækkerier for gæsterne i den intime restaurant.

Anders Høst er ny mand i spidsen for Bühlmanns gourmetrestaurant

Hummeren er hentet op for kort tid siden

Anders Høst er begejstret for at få lov til at arbejde med det friske koncept.

“Vi kommer til at fokusere på at holde vores løfter omkring, hvor friske råvarerne i retterne er. At hummeren er hentet op for ganske kort tid siden. Det kommer til at give en ret unik spiseoplevelse, og det kan kun lade sig gøre, fordi der er så gode betingelser herude på Scheelsminde,” siger Anders Høst til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Vi vil gå endnu længere og vil ikke gå på kompromis. Varen skal altid være så frisk, vi kan gøre den. Når det kommer til fisk og skaldyr vil vi installere store tanke, hvor vi kan holde skaldyr levende til sidste øjeblik – og vi høster, plukker og finder råvarer helt op til serveringen,” siger Anders Høst.

Fagligt den største udfordring

Han lægger ikke skjul på, at han stadig har meget at lære i kokkebranchen, men udfordringer kommer han ikke til at mangle.

“Det bliver fagligt min største udfordring. Det er et kæmpe ansvar, jeg har påtaget mig, for Restaurant Bühlmann har masser af ambitioner, og de vil skabe den her restaurantoplevelse, som man tager hjem og fortæller naboen og vennerne om. Jeg er utrolig stolt over, at Danni og Anemette Bühlmann (ejerne af Scheelsminde, red.) har vist mig den store tillid, for det er et vigtigt projekt for dem og hotellet,” forklarer Anders Høst.

Havet, køkkenhaven, naturen og leverandørerne bestemmer, hvad restauranten kan servere netop den dag. Derfor planlægges menuen først endelig i løbet af dagen, og detaljer i aftenens menu kan stå åben indtil kort tid før servering.

Gæsterne bliver overrasket

Danni Bühlmann glæder sig til at føre konceptet ud i livet og tilføre noget unikt på restaurantfronten i Aalborg, som har udviklet sig enormt meget de seneste år.

“Man skal virkelig tænke kreativt og anderledes for at gøre sig bemærket i dag i Aalborg, fordi der er så højt niveau på gastronomien. Men vi er ret sikre på, at vores nye koncept bliver taget godt imod.

Vi har store ambitioner med det forstået på den måde, at vi fokuserer på at skabe en anderledes og unik gæsteoplevelse. Vi har en utrolig flot park med mange grøntsager, og det skal vi udnytte maksimalt. Vi ønsker lidt at skabe en slags forestilling, hvor man som gæst kan blive overrasket og forhåbentligt imponeret,” siger Danni Bühlmann til MigogAalborg.

Anders Høst og Danni Bühlmann i Scheelsmindes drivhus

 

Bliver masser af kunst i billeder, blomster og mad

Det bliver ikke kun på madfronten, at der tænkes ud af boksen. Jonas Jensen fra Jensen Blomsterdesign med adskillige priser på cv’et får også lov til at give den gas i indretningen af restauranten.

“Det skal være sådan, at når man kommer ind i restauranten, så kommer man ind i et rum fyldt med kunst i form af billeder, blomster og ikke mindst maden på gæsternes tallerken.

Restauranten bliver kun med 24 siddepladser og holder kun åbent fredag og lørdag. Den bliver hotellets gastronomiske værksted, hvor man også er villig til at investere i den særlige gæsteoplevelse.

“Det er et kærlighedsprojekt. Vi er så priviligerede, at vi kan gøre det. Det kommer også til at smitte af på vores Brasserie, selskaber og lignende fordi hele vores personale bliver dygtigere og inspireret. Vores passion er gastronomi, og vi er heldige, at vi kan gøre det her. Så 10. august bliver en speciel dag for os herude, som vi glæder os til,” slutter Danni Bühlmann.

Du kan allerede nu forhåndsreserve til Bühlmann lige her

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.