Restaurant Bühlmann åbner i august med helt nyt koncept

Skrevet af: Michael Qureshi

Når det gælder en god spiseoplevelse, er en af de allervigtigste ting, at man kan smage, at der er friske råvarer i serveringerne.

Den oplevelse tager Restaurant Bühlmann, beliggende på Hotel Scheelsminde, nu bogstaveligt. De vil skille sig ud blandt Nordjyllands førende restauranter og udnytte deres omgivelser til at give gæsterne på gourmetrestauranten en enestående oplevelse med råvarens friskhed i fokus.

Råvarerne skal serveres så friske som muligt og samme dag. Gulerødderne, der indgår i en sæsonret, bliver eksempelvis plukket op i Scheelsmindes enorme køkkenhave blot minutter, før de serveres for gæsterne.

Derudover har man et skaldyrsbassin, hvor eksempelvis hummerne tages op kort før de bliver serveret.

Den kreative mand i køkkenet er den blot 22 årige Anders Høst, der kommer med vind i sejlene fra Vendia Bryghus. Han var nemlig med til at vinde den første udgave af restaurant-dysten Bedst i Nordjylland, der havde samtlige fyrtårn i nordjysk gastronomi med som deltagere.

Nu er han hentet til Restaurant Bühlmann for at sikre, at restauranten forbliver blandt Aalborgs bedste, som de blandt andet har været anerkendt som både i White Guide og Den Danske Spiseguide.

Dørene til den nye restaurant åbner fredag den 10. august, hvor man er klar til at servere gourmet-lækkerier for gæsterne i den intime restaurant.

Anders Høst er ny mand i spidsen for Bühlmanns gourmetrestaurant

Hummeren er hentet op for kort tid siden

Anders Høst er begejstret for at få lov til at arbejde med det friske koncept.

“Vi kommer til at fokusere på at holde vores løfter omkring, hvor friske råvarerne i retterne er. At hummeren er hentet op for ganske kort tid siden. Det kommer til at give en ret unik spiseoplevelse, og det kan kun lade sig gøre, fordi der er så gode betingelser herude på Scheelsminde,” siger Anders Høst til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Vi vil gå endnu længere og vil ikke gå på kompromis. Varen skal altid være så frisk, vi kan gøre den. Når det kommer til fisk og skaldyr vil vi installere store tanke, hvor vi kan holde skaldyr levende til sidste øjeblik – og vi høster, plukker og finder råvarer helt op til serveringen,” siger Anders Høst.

Fagligt den største udfordring

Han lægger ikke skjul på, at han stadig har meget at lære i kokkebranchen, men udfordringer kommer han ikke til at mangle.

“Det bliver fagligt min største udfordring. Det er et kæmpe ansvar, jeg har påtaget mig, for Restaurant Bühlmann har masser af ambitioner, og de vil skabe den her restaurantoplevelse, som man tager hjem og fortæller naboen og vennerne om. Jeg er utrolig stolt over, at Danni og Anemette Bühlmann (ejerne af Scheelsminde, red.) har vist mig den store tillid, for det er et vigtigt projekt for dem og hotellet,” forklarer Anders Høst.

Havet, køkkenhaven, naturen og leverandørerne bestemmer, hvad restauranten kan servere netop den dag. Derfor planlægges menuen først endelig i løbet af dagen, og detaljer i aftenens menu kan stå åben indtil kort tid før servering.

Gæsterne bliver overrasket

Danni Bühlmann glæder sig til at føre konceptet ud i livet og tilføre noget unikt på restaurantfronten i Aalborg, som har udviklet sig enormt meget de seneste år.

“Man skal virkelig tænke kreativt og anderledes for at gøre sig bemærket i dag i Aalborg, fordi der er så højt niveau på gastronomien. Men vi er ret sikre på, at vores nye koncept bliver taget godt imod.

Vi har store ambitioner med det forstået på den måde, at vi fokuserer på at skabe en anderledes og unik gæsteoplevelse. Vi har en utrolig flot park med mange grøntsager, og det skal vi udnytte maksimalt. Vi ønsker lidt at skabe en slags forestilling, hvor man som gæst kan blive overrasket og forhåbentligt imponeret,” siger Danni Bühlmann til MigogAalborg.

Anders Høst og Danni Bühlmann i Scheelsmindes drivhus

 

Bliver masser af kunst i billeder, blomster og mad

Det bliver ikke kun på madfronten, at der tænkes ud af boksen. Jonas Jensen fra Jensen Blomsterdesign med adskillige priser på cv’et får også lov til at give den gas i indretningen af restauranten.

“Det skal være sådan, at når man kommer ind i restauranten, så kommer man ind i et rum fyldt med kunst i form af billeder, blomster og ikke mindst maden på gæsternes tallerken.

Restauranten bliver kun med 24 siddepladser og holder kun åbent fredag og lørdag. Den bliver hotellets gastronomiske værksted, hvor man også er villig til at investere i den særlige gæsteoplevelse.

“Det er et kærlighedsprojekt. Vi er så priviligerede, at vi kan gøre det. Det kommer også til at smitte af på vores Brasserie, selskaber og lignende fordi hele vores personale bliver dygtigere og inspireret. Vores passion er gastronomi, og vi er heldige, at vi kan gøre det her. Så 10. august bliver en speciel dag for os herude, som vi glæder os til,” slutter Danni Bühlmann.

Du kan allerede nu forhåndsreserve til Bühlmann lige her

Kom med bag facaden: Foredrag med Rolf, Ritter og Valgren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For mange er Tour de France lyden af sommer. De larmende helikoptere, de historiske fortællinger fortalt af Jørgen Leth og ikke mindst kommenteringen af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Tour de France er nemlig ikke bare verdens største cykelløb og sommerens sportslige højdepunkt for millioner af seere over hele verden. Det er også et stykke kultur, som har en helt særlig aura over sig.

Det kan du komme meget tættere på, når Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Tour de France stjernen Michael Valgren holder et helt eksklusivt foredrag ved Bayern Autogroup i forbindelse med det stort anlagte gadeløb Spilnu.dk Grand Prix d. 24 august.

Udover foredraget vil Dennis Ritter og Rolf Sørensen også kommentere gadeløbet i Aalborg fra kl 18, hvor Michael Valgren er en af storfavoritterne til sejren.

Læs også: Unikt børnecykelløb: Kør på samme rute som de professionelle

Kom med bag facaden

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har tilsammen været en del af Tour de France 25 gange, så de har oplevet dramaerne, mens de skete.

Til foredraget kan man se frem til at høre hele historien om aftenen, hvor Michael Rasmussen blev taget ud, om møderne med Lance Armstrong samt højdepunkterne fra årets Tour de France.

Det er naturligvis med stor stolthed af Spilnu.dk Grand Prix kan præsentere så store personligheder.

”Dagen er i sikre hænder, når Rolf og Ritter kigger forbi. Der findes vel næppe bedre formidlere af sporten i Danmark, og når Michael Valgren også deltager, så kan vi kun være tilfredse,” fortæller Jonas W. Mikkelsen, arrangør af Spilnu.dk Grand Prix, til MigogAalborg.

Anekdoter fra en ægte cykelstjerne

Michael Valgren har i år markeret sig som en af cykelsportens allerstørste profiler med sin sejr i Amstel Gold Race. Den kan betegnes som en af de største sportspræstationer af en dansker i nyere tid.

Til foredraget vil Michael Valgren selvfølgelig fortælle om den historiske sejr, og ikke mindst sjove anekdoter fra livet på landevejen og dette års Tour de France.

Foredraget varer fra 15.30-17 og dørene åbner kl. 15.  Billetter til foredraget kan købes her.

Indtil 1. august kan du få Early Bird billetter til kun 150 kr. Herefter stiger prisen til 200 kr.

Billetten kan ombyttes til en øl/vand ved Meat’s salgsbod på Nytorv i forbindelse med Spilnu.dk Grand Prix.

Eksklusiv pris med ClubAalborg

Medlemmer af ClubAalborg kan få 100 kr. rabat på billetten til foredraget. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Er du endnu ikke medlem af ClubAalborg kan du tilmelde dig lige her. Det koster 35 kr. pr. måned at være medlem og dermed får du adgang til fede fordele til byens bedste restauranter og events.

Plads til masser af sjov: Maritim legeplads indviet i Aalborg Vestby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var liv og glade dage, da Springeren i juni inviterede til indvielse af den helt ny maritime legeplads med navnet Aalborg Minimarina.

Legepladsen har kostet hele 1,5 mio. kroner, og den skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og ikke mindst introducere flere aktivteter til de mindste besøgende.

Springeren blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede navn i 2012 til Springeren efter museets ubåd af samme navn. Oplevelsescenteret er placeret ved Limfjorden tæt på Skudehavnen og Friluftsbadet i Aalborg Vestby.

Se videoen, hvor Zjakalen prøver kræfter med den nye legeplads:

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads.

Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster.

Mads Duedahl (t.v.) og Claus Hald

“På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende.

Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Masser af maritime oplevelser for børn og barnlige sjæle

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

Mads Sølver (t.v.) klar til at klippe snoren

“Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret,” fortæller Mads Sølver og afslutter:

“Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt.”

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby.

Kæmpe opgradering: Aalborg Tekniske Gymnasium rykker til midtbyen

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Tekniske Gymnasium, som er Danmarks største tekniske gymnasium, flytter ind i nye lokaler i FRIIS på Nyhavnsvej d. 15 august, der tidligere har huset blandt andet Aalborg Universitet.

Fede lokaler til de studerende

De studerende får store fede lokaler til brug af dagligdagens læring, uanset hvilken studieretning den studerende har valgt.

Det nye Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i 3. etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Nogle af lokalerne er stadig under renovation, og Aalborg Tekniske Gymnasium er stadig igang med udpakningen.

Med den centrale placering har mange af lokalerne en fantastisk udsigt. De studerende får nemlig mulighed for at kigge på Limfjorden fra flere af lokalerne i det nye Aalborg Tekniske Gymnasium.

Byens mange faciliteter anvendes

Med godt 800 elever og 40 lærere kommer gymnasiet til at fylde godt i bylivet – og det er netop noget uddannelseslederen Carsten Jørgensen glæder sig meget til.

At vores gymnasium nu flytter ind til midtbyen betyder, at vi kommer til at bruge byens mange muligheder på en anden måde end før.” fortæller Carsten.

På nuværende tidspunkt benyttes Nordkraft, Østre Anlæg og Havnebadet allerede af beredskabslinjen til idrætsundervisning, og i fremtiden ligger det kun et stenkast fra gymnasiet.

Eleverne får forsmag på det virkelige liv

Aalborg Tekniske Gymnasium har også stor fokus på, at tilpasse de forskellige linjer til de videregående uddannelser, så eleverne er så parate som muligt.

Gymnasiet kommer til at tilbyde studieretninger inden for film og medie, beredskab og design.

”Grundessensen på vores gymnasium er, at vi gerne vil have et samspil med virkeligheden. Vores elever kommer til at arbejde med forskellige projekter rundt omkring i Aalborg, således at de får en fornuftig forståelse for, hvordan man gør tingene ude i den rigtige verden.

”Vores studieretninger skal klæde de studerende på til fremtiden. De forskellige linjer giver adgang til de fleste uddannelser, og det er vigtigt for mig, at de unge mennesker har så meget erfaring med i bagagen som muligt, når de skal ud i det virkelige liv,” fortæller Carsten.

Aalborg Tekniske Gymnasium differentierer sig fra andre gymnasier fordi de tager eleverne med hele vejen. Hvis de skal designe et produkt, så er det hele processen eleverne prøver, og ikke kun det at finde på ideen – den skal også produceres og videreudvikles.

Det giver eleverne mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis.

”Det de lære på skolen skal være så håndgribeligt som muligt, således at de får en ordentlig forståelse for virkeligheden. Vi har derfor også fornyet fagene, og givet dem et ekstra skud energi, så de er mere spændende.

Vi håber, at en god kombination af effektive, motiverende timer og praksis giver eleverne den rette læring, så de ved hvad de vil i fremtiden, og er klar til at tage en videregående uddannelse.” afslutter Carsten.