ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restaurant Bühlmann åbner i august med helt nyt koncept

Af Michael Qureshi

Når det gælder en god spiseoplevelse, er en af de allervigtigste ting, at man kan smage, at der er friske råvarer i serveringerne.

Den oplevelse tager Restaurant Bühlmann, beliggende på Hotel Scheelsminde, nu bogstaveligt. De vil skille sig ud blandt Nordjyllands førende restauranter og udnytte deres omgivelser til at give gæsterne på gourmetrestauranten en enestående oplevelse med råvarens friskhed i fokus.

Råvarerne skal serveres så friske som muligt og samme dag. Gulerødderne, der indgår i en sæsonret, bliver eksempelvis plukket op i Scheelsmindes enorme køkkenhave blot minutter, før de serveres for gæsterne.

Derudover har man et skaldyrsbassin, hvor eksempelvis hummerne tages op kort før de bliver serveret.

Den kreative mand i køkkenet er den blot 22 årige Anders Høst, der kommer med vind i sejlene fra Vendia Bryghus. Han var nemlig med til at vinde den første udgave af restaurant-dysten Bedst i Nordjylland, der havde samtlige fyrtårn i nordjysk gastronomi med som deltagere.

Nu er han hentet til Restaurant Bühlmann for at sikre, at restauranten forbliver blandt Aalborgs bedste, som de blandt andet har været anerkendt som både i White Guide og Den Danske Spiseguide.

Dørene til den nye restaurant åbner fredag den 10. august, hvor man er klar til at servere gourmet-lækkerier for gæsterne i den intime restaurant.

Restaurant Bühlmann åbner i august med helt nyt koncept
Anders Høst er ny mand i spidsen for Bühlmanns gourmetrestaurant

Hummeren er hentet op for kort tid siden

Anders Høst er begejstret for at få lov til at arbejde med det friske koncept.

“Vi kommer til at fokusere på at holde vores løfter omkring, hvor friske råvarerne i retterne er. At hummeren er hentet op for ganske kort tid siden. Det kommer til at give en ret unik spiseoplevelse, og det kan kun lade sig gøre, fordi der er så gode betingelser herude på Scheelsminde,” siger Anders Høst til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Vi vil gå endnu længere og vil ikke gå på kompromis. Varen skal altid være så frisk, vi kan gøre den. Når det kommer til fisk og skaldyr vil vi installere store tanke, hvor vi kan holde skaldyr levende til sidste øjeblik – og vi høster, plukker og finder råvarer helt op til serveringen,” siger Anders Høst.

Restaurant Bühlmann åbner i august med helt nyt koncept

Fagligt den største udfordring

Han lægger ikke skjul på, at han stadig har meget at lære i kokkebranchen, men udfordringer kommer han ikke til at mangle.

“Det bliver fagligt min største udfordring. Det er et kæmpe ansvar, jeg har påtaget mig, for Restaurant Bühlmann har masser af ambitioner, og de vil skabe den her restaurantoplevelse, som man tager hjem og fortæller naboen og vennerne om. Jeg er utrolig stolt over, at Danni og Anemette Bühlmann (ejerne af Scheelsminde, red.) har vist mig den store tillid, for det er et vigtigt projekt for dem og hotellet,” forklarer Anders Høst.

Havet, køkkenhaven, naturen og leverandørerne bestemmer, hvad restauranten kan servere netop den dag. Derfor planlægges menuen først endelig i løbet af dagen, og detaljer i aftenens menu kan stå åben indtil kort tid før servering.

Gæsterne bliver overrasket

Danni Bühlmann glæder sig til at føre konceptet ud i livet og tilføre noget unikt på restaurantfronten i Aalborg, som har udviklet sig enormt meget de seneste år.

“Man skal virkelig tænke kreativt og anderledes for at gøre sig bemærket i dag i Aalborg, fordi der er så højt niveau på gastronomien. Men vi er ret sikre på, at vores nye koncept bliver taget godt imod.

Vi har store ambitioner med det forstået på den måde, at vi fokuserer på at skabe en anderledes og unik gæsteoplevelse. Vi har en utrolig flot park med mange grøntsager, og det skal vi udnytte maksimalt. Vi ønsker lidt at skabe en slags forestilling, hvor man som gæst kan blive overrasket og forhåbentligt imponeret,” siger Danni Bühlmann til MigogAalborg.

Restaurant Bühlmann åbner i august med helt nyt koncept
Anders Høst og Danni Bühlmann i Scheelsmindes drivhus

 

Bliver masser af kunst i billeder, blomster og mad

Det bliver ikke kun på madfronten, at der tænkes ud af boksen. Jonas Jensen fra Jensen Blomsterdesign med adskillige priser på cv’et får også lov til at give den gas i indretningen af restauranten.

“Det skal være sådan, at når man kommer ind i restauranten, så kommer man ind i et rum fyldt med kunst i form af billeder, blomster og ikke mindst maden på gæsternes tallerken.

Restauranten bliver kun med 24 siddepladser og holder kun åbent fredag og lørdag. Den bliver hotellets gastronomiske værksted, hvor man også er villig til at investere i den særlige gæsteoplevelse.

“Det er et kærlighedsprojekt. Vi er så priviligerede, at vi kan gøre det. Det kommer også til at smitte af på vores Brasserie, selskaber og lignende fordi hele vores personale bliver dygtigere og inspireret. Vores passion er gastronomi, og vi er heldige, at vi kan gøre det her. Så 10. august bliver en speciel dag for os herude, som vi glæder os til,” slutter Danni Bühlmann.

Du kan allerede nu forhåndsreserve til Bühlmann lige her

Del artikel