Aalborg-restaurant udvider med butik: Her får du vin til lave priser og tap selv gin

Skrevet af: Michael Qureshi

I januar åbnede gourmetrestaurant Alimentum dørene i Løkkegade i det centrale Aalborg.

Siden har restauranten fået godt fat i aalborgenserne og ikke mindst anmelderne, som har været begejstret for det høje niveau på maden og service.

Nu er de to stiftere af Alimentum Simon Kvist Bjerre og Søren Birch klar med et nyt tiltag, der får premiere i næste uge.

Fredag d. 4. oktober slår de dørene op til “Alimentums vinkælder”, og her har de rigtige mange spændende ting på hylderne.

Butikken ligger lige over Alimentum-restauranten i kælderniveau, og det er den tidligere Vintage 9000 butiks lokaler, som de har overtaget.

Bliver for dem der elsker god vin og spiritus

Her har Alimentum rykket hele deres vinkælder over, og for alle dem der elsker vin og god spiritus, så bliver det et fedt sted at komme hen.

Her kommer man nemlig til at købe gode vine til lavere priser og ikke mindst prøve konceptet Tap Selv gin.

“Tanken med kælderen er, at man kan købe vores vine til detailpriser.

Der vil også være mulighed for at købe vores egen gin på et “Tap-selv” system, hvor man kan tappe ginen ned i egen flaske, og dermed købe den mængde man har lyst til,” fortæller medindehaver Simon Kvist Bjerre til MigogAalborg.

Deres gin er blandt andet udviklet i samarbejde med Nordisk Brænderi, der er anerkendt for at være nogle af  verdens bedste til at fremstille gin.

Søren (t.v.) og Simon

Fire nye specialøl på dåse lanceres

Som et nyt produkt på markedet lancerer Badseed Brewery også fire nye specialøl på dåse. De kommer også til salg i den nye butik.

“Vi er naturligvis lokalt repræsenteret med vine fra Guldbæk Vingård, samt spiritus fra Nordisk Brænderi. Af andre danske vinproducenter kan man  finde Oreby Vin, samt Coldhand Winery,” lyder det fra Simon Kvist Bjerre.

Speciel vinklub giver flere fordele

Et andet nyt tiltag bliver “Alimentum Vinklub”.

Som medlem får man 10% rabat på varerne i kælderen, og man har mulighed for at smage nogle af vinene på stedet.

“Udover medlemsfordelene ved køb, vil man også blive inviteret til ekslusive arrangementer i kælderen, hvor vi nørder, smager og hygger,” lyder det fra Simon.

Men er man ikke medlem, kan man stadig komme forbi og finde gode vine og masser af andre lækkerier.

Han fortsætter;

“Vi håber vi kan give den gode oplevelse med hjem – give gode råd til vinmatch, og præsentere vine, som hidtil har været, relative utilgængelige i vores by.

Den hyggelige kælderstemning giver forhåbenligt de besøgende lyst til at blive til en lille mundfuld vin og en snak.

Vi synes det er vigtigt at bidrage til udviklingen i ens nærområde, og derfor byder vi ind med det, vi føler vi er bedst til,” slutter Simon Kvist Bjerre.

Alimentum fortæller, at hvis man kommer til åbningsreceptionen fredag d. 4. oktober kan man erhverve sig et medlemsskab gratis, hvor det normalt koster 50 kr. som et engangsbeløb.

Du kan læse mere om åbningsreceptionen her

Vild start: Over 5000 gæster besøgte Jul i Zoo i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I fredags var der premiere på Jul i Zoo for første gang nogensinde i havens historie.

Det er i den grad noget, som har tiltrukket folks opmærksomhed, og allerede i den første åbningsweekend har flere tusind gæster oplevet den fantastiske julestemning i haven.

Aalborg Zoo melder om, at over gæsterne strømmede til fra fredag og weekenden igennem, hvor over 5000 besøgte dyrene omgivet af det nye julelys.

“Vi har forberedt Jul i Zoo i de sidste mange måneder og har glædet os enormt til at vise det frem, så det er naturligvis en stor glæde, at se så mange gæster og høre deres meget positive reaktioner,” siger Henrik Johansen, direktør i Zoo.

Lysvandring gennem haven

Når gæsterne træder indenfor i Zoo bydes de velkommen af en Bjørnemand i juleudgave og herefter begynder en stemningsfuld vandring gennem smukke lyslandskaber, der tager udgangspunkt i de egne dyrene kommer fra.

Ruten gennem Zoo er designet sådan, at lys og stemninger skifter og der hele tiden venter gæsterne nye overraskelser.

På vejen gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter. De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, og i den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

For de mindste er det især Julemandens hytte, der vækker begejstring. Her kan man gå indenfor og møde Julemanden og hviske sine største ønsker i hans øre.

Udover de smukke lyslandskaber kan julegæster i Zoo også glæde sig til en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog. Og det er selvfølgelig ikke jul uden noget til ganen.

Rundt om i de hyggelige boder kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler eller spændende specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika.

Ny juleattraktion

Det er første gang Aalborg Zoo satser så massivt på fejring af julen, og i Zoo håber de, at det i mange familier bliver en fast tradition at besøge Zoo i juletiden.

“Vi har længe haft ambitioner om at gøre noget særligt ud af julen og give gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af dyrene og haven, og nu kan vi endelig præsentere en unik juleoplevelse, som henvender sig til hele familien,” siger Henrik Johansen.

Med Jul i Zoo føjes en ny dimension til julefejringen i Aalborg, og gennem et stærkt samarbejde på tværs af byens interessenter, Aalborg City, Visit Aalborg, Aalborg Events og City Syd, er Aalborgs position og brand som Juleby nr. 1 blevet styrket.

Åbningstider Jul i Zoo
15.-30. november: Fredag – søndag kl. 16-21

1.-30. december: Alle dage kl. 16-21, dog undtaget 24. december

Trak mange turister til: The Tall Ships Races førte til 51 mio. kr. i turismeforbrug

Skrevet af: Redaktionen
Foto: The Tall Ships Races
Foto: The Tall Ships Races

The Tall Ships Races var en gigantisk begivenhed i Aalborg, der samlede flere hundredetusinder gæster på Havnefronten og i Aalborgs midtby.

De i alt 105.000 tilrejsende personer (de resterende 135.000 var lokale) brugte fortrinsvis de 51 millioner kr. på spisning, transport og shopping.

Det konkluderer en rapport fra VisitDenmark, der netop er offenliggjort.

Omkring halvdelen af turismeforbruget (25,6 millioner) blev lagt i Aalborgs restauranter og spisesteder.

Gav økonomisk afkast

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt de besøgende gæster under sommerens store aalborgensiske begivenhed.

“Vi er glade for, at vi med denne rapport i hånden kan konkludere, at The Tall Ships Races ikke bare var en stor oplevelse for de mange mennesker, der havde nogle festlige dage i Aalborg, men at det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Med udgangspunkt i spørgeskemaundersøgelsen, hvor deltagerne er blevet spurgt, om hvor mange dage de vil besøge The Tall Ships Races, har VisitDenmark kunnet beregne, hvor mange personer publikumstallet på 509.000 dækker over.

Mange tyskere, briter og nordmænd

De 240.000 personer besøgte i gennemsnit Aalborg og Nørresundby Havnefronter 2,1 gang.

Der var i blandt de 240.000 personer i alt 8.500 overnattende eventturister, hvor af de 32 procent var udenlandske turister. Der var især tyskere, briter og nordmænd, der brugte The Tall Ships Races som anledning til at besøge Aalborg.

“Selvom vejret betød noget for det samlede publikumstal, synes det ikke at have betydet noget i forhold til mængden af udenlandske besøgende, der svarer til, hvad vi havde håbet på.

Det er fortrinsvis aalborgenserne, der har valgt at blive hjemme i tørvejr på dagene med regn og blæst,” forklarer Aalborgs borgmester.

Aalborg skal igen være vært for The Tall Ships Races i 2022.

I forbindelse med værtskabet i 2022 vil resultaterne af rapporten blive brugt i arbejdet med at udnytte effekterne, Aalborg oplever i forbindelse med The Tall Ships Races.

“Det kunne være skønt, hvis vi kunne få endnu flere udenlandske turister til at lægge vejen forbi i 2022, og få de, der allerede kommer til at blive lidt længere, shoppe lidt mere og spise flere måltider på byens restauranter,” afslutter Thomas Kastrup-Larsen.

Mads Steffensen som konferencier: Aalborg Symfoniorkester spiller julen ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget som de helt klassiske julesange, der kan få det til at kilde gevaldigt i julemaven.

Den 12. december inviterer et af Aalborgs mest stemningsfulde steder, Musikkens Hus, til en ganske særlig aften i julens tegn.

Det eneste du skal gøre, er at læne dig godt tilbage i stolen og blot nyde lyden af den skønneste julemusik såsom Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, In the Wee Small Hours og Chestnuts Roasting. 

Det hele fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der med sine messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenister er klar til at fylde koncertsalen med ægte julestemning.

De assisteres af sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, dirigent og solist Ian Bousfield på basun.

Som konferencier finder vi selveste Mads Steffensen, der ser frem til at spille julen helt ind under huden.

Hvad: Messingklang – Silent Night
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: 12. december,

Du kan købe billet til arrangementet her