Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rengøring på arbejdspladsen bør prioriteres

Af Annoncør

I en by som Aalborg, hvor erhvervslivet stortrives, og nye virksomheder blomstrer og vokser sig større måned efter måned, stiger behovet for professionel erhvervsrengøring i Aalborg også samtidig. Og mens der er flere virksomheder, der mener, at det er væsentligt mindre vigtigt end det daglige kernearbejde, er der også virksomheder, som forstår vigtigheden af et ordentligt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne har bedre mulighed for at udføre deres arbejde ordentligt og mere effektivt.

Rengøring i erhvervslivet handler således om meget mere end blot skinnende overflader og et miljø, der er tomt for støv. Det er faktisk en af de mest effektive nøgler til at booste moralen og fremme trivslen, når man sørger for, at der altid er rent og behageligt at være i det arbejdsmiljø, man sandsynligvis tilbringer mange timer hver eneste uge.

Vi kender det en lille smule fra vores egne private hjem. Det lægger sig nogle gange som en tung dyne over ens humør, hvis der ikke er gjort ordentligt rent, at nødvendige hygiejneartikler mangler, og der ikke lige er gået rettidigt ud med skraldet. Det er faktisk træls, for at sige det på godt aalborgensisk. Og på samme måde smitter det af på humøret – og dermed også produktiviteten – hvis ikke rengøringen er 100 % i orden på kontoret, i butikken eller hvor man ellers arbejder til daglig.

Derfor er det vigtigt med effektiv rengøring

Coronakrisen understregede vigtigheden af at holde vores daglige miljøer fri for uønskede elementer. Og det gælder ikke bare smitsom virus. Støv kan hos visse personer forårsage allergiske reaktioner, mens bakterier også kan være med til at sprede sygdomme. På den måde er vores sundhed hele tiden udfordret – og hvis ikke vi også prioriterer rengøringen på vores arbejdspladser, risikerer vi, at sygefraværet pludselig også skyder i vejret. Rengøring med kvalitet og omtanke er derfor nøglen til en mere robust arbejdsstyrke.

En indsats med mange forskellige fordele

Ud over sundheden er der mange andre fordele ved at gøre noget ekstra ud af rengøringen. For når det basale er på plads, er det noget, der virkelig er med til at øge produktiviteten. I et arbejdsmiljø uden uønskede fremmedelementer, har hver enkelt medarbejder meget bedre mulighed for at fokusere på det, der er vigtigt – uden at skulle bekymre sig om hygiejne eller blive forstyrret af, at der roder. En ren og pænt arrangeret arbejdsplads kan til gengæld være med til at øge koncentrationen, sørge for at intet distraherer medarbejderne og dermed fremme kvaliteten i det arbejde, der skal udføres. I en tid, hvor konkurrencen mellem virksomheder er høj, er det vigtigt at være foran på marginalerne – og rengøringen er derfor bestemt et af de parametre, der kan gøre en forskel.

Del artikel

Andre læser også