Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ren nostalgi: Oplev Ikoniske dansefilm under stor dansefestival

Af Redaktionen

Den 8. – 11. september starter en helt ny festival i Aalborg.

Dansekraft er Nordjyllands første internationale dansefestival, der byder på alt fra internationale danseshows til lokale danseevents.

Når Dansekraft træder sine første trin til september, inviterer Biffen samtidig indenfor til en række ikoniske dansefilm tilført bobler, talks og sågar efterfølgende dans.

Se programmet her:

30. august: Strictly Ballroom
Kort før ‘Dansekraft’ festivalen går i gang, varmer Biffen op med Baz Luhrmanns vidunderligt overstadige film om standard- og latindansere i Australien.
Filmen følger den unge Scott, der har svært ved at indordne sig de rigide konkurrenceregler. Han vil danse sine egne trin – til sin partners og sin mors store fortrydelse.
Men så møder han den lidt kiksede Fran, og en ny mulighed åbner sig. En fortryllende film, hvor ballroomdans udstilles som et freakshow, der kan både fastlåse og frisætte danserne.

Ren nostalgi: Oplev Ikoniske dansefilm under stor dansefestival


8. september: Pina i 3D
‘Dans, dans ellers er vi fortabte!’ Pina Bauschs stemme klinger over dansesekvenserne i Wim Wenders’ betagende prisbelønnede dokumentar, der hylder det tyske koreograf-ikon, der døde under forberedelserne til filmen. Og danset bliver der! I byer og bjerge, i parker og sale, i jord og vand – med en rå sanselighed, der forstærkes af filmens 3D format, som fører betragteren helt ind i dansens hjerte. Biffen serverer bobler før filmen.

Ren nostalgi: Oplev Ikoniske dansefilm under stor dansefestival
Pina / Wim Wenders / 2011


9. september: Singin’ in the Rain
Kan man andet end knuselske Gene Kellys sang og dans i øsende regnvejr? Den legendariske ‘Singin’ in the Rain’ er et vidunderligt festfyrværkeri af en musical. Men filmen er også en dansefilm, hvor dansen og sangene fikst bærer handlingen videre – ikke mindst i den 17 minutter lange ‘Broadway Ballet’-finale. Filmformidler Jørgen Riber, AAU, indleder filmen i Biffen.

Ren nostalgi: Oplev Ikoniske dansefilm under stor dansefestival

10. september: Saturday Night Fever Revival
Se filmen i Biffen og dans til soundtracket på Skråen. Da ‘Saturday Night Fever’ med en purung John Travolta tog Danmark med storm i 1978, bragte en ung DJ ved navn Henrik Rolff soundtracket til Jomfru Ane Gade.

Selvsamme DJ ‘vender plader’ på Skråen med musik fra filmen og perioden umiddelbart efter filmvisningen i Biffen. Det bliver en aften down memory lane med fed film og mulighed for at danse til det svedige soundtrack af The Bee Gees – det næstbedst sælgende soundtrack til dato – kun overgået af ‘Bodyguard’.

Ren nostalgi: Oplev Ikoniske dansefilm under stor dansefestival

11. september: Billy Elliot
Problematikken er stadig aktuel, ikke mindst i en fodbold- og håndboldby som Aalborg. Det mener balletdanser og -underviser i Aalborg Kulturskole, Peter Brandenhoff, der indleder ‘Billy Elliot’.

Den Oscarnominerede film foregår i en lille engelsk mineby, hvor 11-årige Billy går til boksetræning, da det er en tradition i familien.

I boksehallen rykker byens balletklasse ind, og i al hemmelighed begynder Billy nu at gå til ballet i stedet for boksning, for faderen har forbudt ham at gå til dans…

Ren nostalgi: Oplev Ikoniske dansefilm under stor dansefestival

Læs mere og køb billetter her til filmene her

Del artikel

Andre læser også