Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter et turbulent år: Rekordmange starter på erhvervsskole

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: TECHCOLLEGE
Foto: TECHCOLLEGE

Ovenpå et år med alvorlig turbulens i erhvervslivet, vælger flere nu at starte på en uddannelse.

Det er i hvert fald konklusionen fra TECHCOLLEGE i Aalborg, som kan melde om rekordstort januar-optag.

I år er der allerede nu 14 procent flere tilmeldte elever end på samme tidspunkt sidste år. Og tallet er stadig stigende – helt frem til studiestart den 18. januar.

Det er noget, der glæder direktøren på TECHCOLLEGE.

“Vi har jo holdt vejret i denne periode uden at kende konsekvenserne af corona-nedlukningen – ligesom alle andre.

Vi har ikke haft de samme muligheder for at invitere potentielle elever ind til rundvisninger, Åbent Hus eller informationsaftener, som vi plejer. Så at vi alligevel formår at få flere elever end sidste år, er vi meget positive over,” siger Søren Samuelsen.

TECHCOLLEGE planlagde i november at afholde et fysisk Åbent Hus-arrangement, fordi det som oftest er værkstederne og faciliteterne, de kommende elever er interesseret i at se.

I sidste øjeblik måtte de dog aflyse eventet og gøre det virtuelt i stedet. I foråret lykkedes skolen desuden med at lave live-rundvisninger fra uddannelserne på Facebook, som tilsammen har fået mere end 40 tusinde visninger på de sociale medier. 

Flere virtuelle arrangementer i pipeline

Den 28. januar forsøger TECHCOLLEGE sig igen med at gøre et fysisk arrangement virtuelt – nemlig informationsaftenen.

Denne aften plejer ligesom skolens Åbent Hus-arrangement at være godt besøgt af unge, som skal begynde på en ungdomsuddannelse til august, og deres forældre. Det er nemlig sidste chance for at beslutte, hvilken vej de skal gå, inden tilmeldingsfristen til ungdomsuddannelserne udløber i marts.

“Vi er godt i gang med at planlægge en virtuel informationsaften, som man kan tilmelde sig via vores hjemmeside. Konceptet er, at man starter med en fælles velkomst og efterfølgende kan vælge, hvilke uddannelser man vil høre mere om,” siger direktøren.

På TECHCOLLEGE er der mere end 35 uddannelser at vælge mellem og mere end 15 forskellige EUX-uddannelser.

Direktøren håber, at successen på skolen kun er begyndelsen på et godt og elevfyldt 2021 – og han glæder sig til, at skolen igen må åbne og byde elever, brobyggere og kursister velkomne inden for.