Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny undersøgelse afslører: Rekordhøjt antal enlige i Aalborg Kommune

Af Aske Bisgaard Pedersen

Det er en smule paradoksalt.

For der har aldrig været flere muligheder for at møde nye mennesker og date.

Alligevel er antallet af enlige i Aalborg Kommune det højeste i mere end ti år.

Det afslører en dugfrisk undersøgelse fra Danmarks Statistik.

Højeste i mere end ti år

Ifølge spritnye data fra Danmarks Statistik ramte antallet af enlige i Aalborg Kommune et rekordhøjt niveau i 2022.

Helt præcist var der ifølge en netop publiceret opgørelse 55.870 enlige i Aalborg Kommune i 2022, hvilket er det højeste antal i mere end ti år.

Af de 55.870 enlige var 26.073 mænd, mens de resterende 29.797 var kvinder.

Udviklingen i Aalborg Kommune afspejler tendensen på landsplan, der også har højeste antal enlige danskere i mere end ti år.

Flere mulige forklaringer

Hos webportalen Datinghelp.dk følger man hvert år meget opmærksomt med, når Danmarks Statistik offentliggør sine tal omkring udviklingen i antallet af enlige, der udgør netop webportalens primære målgruppe

Og hos webportalen har man et par gode bud på, hvorfor antallet af singler har ramt et rekordhøjt niveau ved seneste opgørelse:

”En del af forklaringen skyldes uden tvivl en generel vækst i befolkningen. I løbet af de seneste ti år er befolkningstallet nemlig blevet øget med 330.026 på landsplan.

Denne generelle forøgelse fører ikke så overraskende også til en vækst i antallet af enlige,” fortæller Casper Ellam Schou, der er medindehaver af Datinghelp.dk.

Han forestiller sig dig dog, at en ændret dating-kultur også kan spille en rolle i forklaringen på det rekordhøje niveau af enlige, vi for tiden oplever.

”Det kan virke absurd, at antallet af singler stiger til rekordhøjde på et tidspunkt, hvor der aldrig har været flere muligheder for at date online.

Men faktisk forestiller jeg mig, at den måde, hvorpå online dating har ændret sig med fremkomsten af Tinder og andre datingapps de seneste år, ikke nødvendigvis har gjort det lettere at finde kærligheden,” forklarer Casper Ellam Schou og fortsætter:

”Sandheden er nemlig den, at på mange datingtjenester er det næste match blot få klik væk.

Tjenesternes gamificerede brugerflader gør desværre, at mange brugere swiper løs efter nye matches i stedet for at investere tid og energi i at lære deres nuværende matches at kende på et så dybdegående niveau, der må anses som værende nødvendigt, hvis en relation med et match skal udvikle sig til noget mere seriøst.”

Del artikel

Andre læser også