Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kun 25 kr.: Rejs frit i Nordjylland med Grøn Søndag

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Trafikselskab
Foto: Nordjyllands Trafikselskab

Selvom Aalborg (også) er fantastisk på en søndag, så er der bare et eller andet helt særligt ved at tage på søndagsudflugt for at opleve vores fantastiske region.

Nordjylland byder på hyggelige kystbyer, dragende natur, vilde strande, en skøn storby (!), gastronomiske lækkerier og skønne oplevelser for hele familien.

På søndag er en helt oplagt mulighed for at drage på eventyr, for her er Nordjylland Trafikselskabs geniale tiltag Grøn Søndag tilbage.

Med Grøn Søndag kan du den sidste søndag i marts, april, maj, august, september og oktober rejse Nordjylland tyndt med NT’s busser og Nordjyske Jernbaners blå tog for kun 25 kr. for voksne og 15 kr. for børn/pensionister.

Kun 25 kr.: Rejs frit i Nordjylland med Grøn Søndag
Foto: Nordjyllands Trafikselskab

“Nordjyderne har taget virkelig godt imod Grøn søndag, og flere og flere har fået øjnene op for, hvor meget og hvor langt de rent faktisk kan rejse for 25 kr.

Næsten 2.500 har allerede benyttet sig af Grøn Søndag i marts, april og maj, og vi håber, at endnu flere vil gøre brug af det bæredygtige tiltag i august, september og oktober,” fortæller Mette Henriksen, Chef for Kunder & Salg hos Nordjyllands Trafikselskab.

Kun 25 kr.: Rejs frit i Nordjylland med Grøn Søndag
Foto: Nordjyllands Trafikselskab

Hvor skal du rejse hen?

Det er kun fantasien ( … eller landsdelen), der sætter grænser for Grøn Søndag, hvor du virkelig har mulighed for udforske vores fantastiske region.

Du kan jo eksempelvis vælge at tage Nordjyske Jernbaners blå tog hele vejen til Skagen for at opleve den fantastiske kystby med den helt særlig charme.

Du kan også overraske de mindste i familien ved at tage dem med i Fårup Sommerland eller Jesperhus Blomsterpark.

Hvis humøret (eller vejret) er til en tur på stranden, så kan du besøge de fantastiske sandstrande i Blokhus eller Løkken.

Hvis i er en familie, der har planlagt en hyggelig søndagsudflugt, kan i faktisk gøre turen endnu billigere.

For en betalende voksen kan altid – også på Grøn Søndag – tage op til to børn under 12 år gratis med i busser og tog.

Kun 25 kr.: Rejs frit i Nordjylland med Grøn Søndag
Foto: Nordjyllands Trafikselskab

Skåret helt ud i pap betyder det, at to forældre og op til fire børn under 12 år eksempelvis kan rejse fra Agger i Thy til Skagen og retur for kun 50 kr.

Hvis du ikke er så heldig at bo tæt på en bus- eller togforbindelse – eller hvis der ikke kører busser i dit nærområde om søndagen – så er der også hjælp at hente.

Med tiltaget Plustur kan du nemlig få et gratis lift til eller fra bus/tog. OBS: Hvis Plustur er en mulighed, dukker det op som en del af rejsen, når man søger en rejse fra adresse til adresse på Rejseplanen.dk.

Du kan købe en Grøn Søndag billet på følgende søndage i 2023 med gyldighed fra kl. 6:00 på dagen:

  • 26. marts
  • 30. april
  • 28. maj
  • 27. august
  • 24. september
  • 29. oktober

Du finder meget mere info om Grøn Søndag her.

OBS: Tilbuddet gælder til NT’s busser, NJ-tog og Arriva tog – billetten kan ikke benyttes til DSB’s tog, eller til Trekantsruten i Mariager.

Del artikel

Andre læser også