Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Regndans eller fadøl i solskin?: Sådan bliver vejret til Nibe Festival

Af Stine Kjølby Christensen

Vejret har været en anelse ustabilt de sidste par dage med både skybrud, tordenvejr … og varmebølge.

I morgen starter årets helt store fest, når Nibe Festival inviterer indenfor i Skalskoven, hvor en lang række kunstnere og vaskeægte festivalstemning venter.

Tilbage i 2017 blev festivalen ramt af massive regnbyger alle fire dage (… og slog rekorder alligevel), mens vi i 2018 var ramt af sådan en tørke, at der til sidst måtte spares på vandet på hele festivalen.

Uanset vejret, så er Nibe Festival bare et af årets helt højdepunkter og vi skal nok få et par gode dage ligemeget hvad prognosen forudser.

Regndans eller fadøl i solskin?: Sådan bliver vejret til Nibe Festival
Foto: Ricky Sam Winther

Alligevel har vi allieret os med DMI, så alle jer festivalgæster ved på forhånd, om der skal pakkes varmepuder, regnjakker og gummirøjser – eller solhatte, solcreme og lommepenge til masser af kolde fadøl.

“Generelt kan vi se frem til et rigtig dansk festivalvejr med flotte temperaturer og sol, men også en smule regn ind i mellem. Der er tit usikkerhed i vejret om sommeren, og sådan bliver de næste dage også,” siger Erik Hansen, vagthavende hos DMI.

Onsdag

Festivalens første dag ser fin ud med en del sol og svag, let vind fra øst. Tørt med 23-24 grader, så husk solcreme!

Torsdag

Torsdagens vejr bliver en anelse mere broget. Dagen starter flot med 23-24 grader, men i løbet af dagen trækker et regnvejr op over landet, der muligvis kan nå Nibe om aftenen.

Lige nu ligger fronten lige omkring Nibe-kanten, så det er svært at vide, om det når helt frem.

Hvis den gør, så er der god sandsynlighed for at blive gennemblødt, men festivalpladsen kommer nok ikke til at sejle i vand.

Fredag

Her får temperaturerne en nøk opad og kan ramme helt op til 27 grader. Dog kan der også denne dag være udsigt til regn.

Skulle den komme, så bliver det sidst på eftermiddagen, hvor den drejer mod vest og temperaturen kan falde til 20 grader.

Lørdag

Festivalens sidste dag bliver en lidt køligere omgang med svag vind fra vest, en anelse skyet, men ellers med lidt sol og omkring 20 grader.

Vagthavende hos DMI kalder vejrudsigten denne dag for “hæderlig”, så hverken for varmt, for koldt, for vådt eller for blæsende.

Har du endnu ikke fået købt billet til årets Nibe Festival, så kan du stadig nå det lige her.