Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter stor succes: Region Nordjylland indfører musik i alle vaccinationscentre

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Det har været en stor succes, at Aalborg Symfoniorkester har spillet for nordjyderne under vaccination. Derfor indfører Region Nordjylland nu musik i alle vaccinationscentre.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Symfoniorkestret har spillet i alle 11 nordjyske kommuner

Som noget helt særligt indgik Region Nordjylland et samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus i starten af april, hvilket har betydet, at musikere fra symfoniorkestret spiller under vaccinationen i perioden 12. til og med 20. april. 12. april var dagen, hvor Region Nordjylland vaccinerede 10.000 borgere på én dag.

Musikerne har spillet inden for i hallerne, og det er selvfølgelig foregået helt coronasikkert.

Region Nordjylland har efter de gode erfaringer med Aalborg Symfoniorkester indgået et projektsamarbejde med Aalborg Universitet, der under Musikterapiuddannelsen skal undersøge, hvilken musik, der kan være gavnlig at afspille under vaccinationerne, samt hvordan musik kan afspilles til gavn for personalet i vaccinationscentrene og for de for borgere, der møder op til vaccination.

Der skal eksempelvis udvikles varierende spillelister.

Projektet er lige startet, og det forventes, at musikken afprøves i regionens vaccinationscentre i løbet af maj måned, hvorefter spillelisterne udvikles og justeres i løbet af juni.

Del artikel

Andre læser også