Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt forslag: Frivillige reddere skal køre med blink i trafikken

Af Stine Kjølby Christensen

Vi kender allerede de såkaldte hjerteløbere, som kort fortalt er helt almindelige borgere, der via en mobilapplikation kan sendes ud til personer i nærheden, der rammes af hjertestop.

Men hvad gør man så, når man skal hurtigt frem i trafikken for at redde liv – og ender med at blive stoppet af politiet? Det vil regeringen nu komme med en løsning på.

Ifølge DR har regeringen fremlagt et forslag om at indføre et nyt grønt blink i trafikken for frivillige, som er på vej ud på livreddende opgaver.

Samme færdselsregler

Transportminister Thomas Danielsen udtaler, at mange kører deres civile bil for at udføre livreddende arbejde, og at det nye blink vil gøre det muligt for andre trafikanter at se, at der er en frivillig på vej ud på en livreddende opgave.

Blinket vil ikke være suppleret med lyd eller fritage en fra de almindelige færdselsregler, men det vil tjene det formål at signalere til andre trafikanter, at de skal tage hensyn.

Forslaget kommer efter en situation, hvor en deltidsansat kystredder blev forsinket af en politibetjent, da han var på vej til en redningsaktion.

Indtil videre skal der være tale om en forsøgsordning, og blinket skal kunne købes eller måske udleveres af en hjerteløberforening.

Misbrug af blinket vil blive sanktioneret af politiet.

Del artikel

Andre læser også