Regeringen med nye opfordringer: Undgå bus og tog i myldretiden

Skrevet af: Redaktionen

Corona-virussen vokser i Danmark, hvor der er konstateret 156 smittede i landet.

Derfor er regeringen på et pressemøde tirsdag formiddag kommet med en række nye anbefalinger og opfordringer.

Den mest markante er opfordringen til, at man nu i hele landet undgår busser og toge i myldretiden.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

“For rigtig mange mennesker er den kollektive trafik en del af hverdagen, hvor man kan komme ud for at stå eller sidde tæt på andre mennesker,” udtaler transportminister Benny Engelbrecht.

DSB oplyser, at man kan få refunderet billetten, hvis man ikke ønsker at rejse grundet frygt for smitte.

Vi må ikke gå i panik

På regeringens pressemøde havde Mette Frederiksen ordet;

“Der er stadig for mange her i Danmark, som spørger om det ikke bare er en influenza. Vi må ikke gå i panik, men vi skal handle. Vi kommer til at se tiltag, som vi slet ikke er vant til i den vestlige verden,” siger statsministeren.

“Forventningen er, at antallet af smittede vil stige. Derfor skal vi tage det her meget seriøst,” fortsætter Mette Frederiksen.

Regeringen opfordrer samtidig til, at man ikke tager til hverken Italien eller Tyrol-området. Ligesom det er nu påbudt, at fly fra det nordlige Italien og Kina ikke længere må lande i Danmark.

“Personer, der rejser ind i Danmark fra røde områder, vil ikke længere kunne komme ind i lufthavnen og må ikke efterfølgende bruge offentlig transport,” siger statsministeren.

opdateres

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

 • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
 • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
 • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
 • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni

Billetter blev revet væk: Skråen er nu klar med ekstra Brian Mørk show

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Onsdag kunne Skråen fortælle den gode nyhed om, at de snart er klar til at tage imod gæster igen.
Det bliver naturligvis i en mindre skala, end vi normalt er vant til på Skråen.
I første omgang var det meningen, at  Skråen ville genstarte sæsonen den 11. juni med comedy show med Brian Mørk, Nicolaj Lange og Jimmy Lauridsen på scenen.

Men der har været kæmpe interesse for showet, og de 200 billetter er blevet revet væk. Derfor åbner man nu for et ekstra show, som finder sted dagen før, d. 10. juni.

Derfor genåbner Skråen altså én dag før planlagt, og billetter er sat til sag.

Priser fra 125 kr.

Live-udgaven af Brian Mørk Show bliver meget, som man kender det fra tv og podcast, kombineret med det rene impro-vanvid, hvor hverken komikere eller publikum ved, hvad der kommer til at ske.

Dog kan vi røbe, at komikerne, som altid, må en tur i den varme stol, og blandt andet vil kunne opleves i forskellige improviserede karakterer.

Prisen er trykket i bund med 125,- pr billet plus billetgebyr på 20 kr., og der er kun 200 billetter i salg.

Alle retningslinjer følges, og der bliver længere mellem publikum, men der kommer der ikke til at være langt mellem grinene.

“Jeg glæder mig helt vildt til denne dag. Jeg savner virkelig at optræde, så det bliver helt fantastisk at komme tilbage på Skråen. Det bliver skønt at høre folk grine igen, og jeg tror, det bliver en ret vild aften,” siger Nicolaj Lange til MigogAalborg.

Med på scenen er også Randers komikeren Jimmy Lauridsen (finalist 2018 i DM i stand up), og hele showet bliver optaget som Brian mørk Show live podcast.

Du kan booke billet lige her

I dag åbnede Donut Shoppen i Aalborg: Her er favoritterne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 16. maj kunne vi afsløre, at midtbyen snart fik syndigt selskab af en ny Donut Shop.

I dag kl. 10.00 kunne Deshman Dallas og Nikilan Thisaiananthan så endelig klippe snoren til Donut Shoppen DK på Boulevarden 40.

“Vi har været oppe siden kl. 4 for at forberede både donuts og lokaler, så vi er trætte, men også mega spændte,” fortalte Deshman få minutter, før dørene gik op.

Køen foran butikken var allerede lang, da vi ankom 9.30 og de to venner og forretningspartnere er da også meget beærede over den velkomst, som de har fået fra hele Nordjylland.

Det har været muligt at forudbestille en kasse, og det har medført intet mindre end 500 forudbestillinger.

Èn af de bestillinger stod vi for her på redaktionen, for vi er naturligvis altid klar på at prøvesmage nye kulinariske tiltag, som kommer til byen.

Vi lod Deshman og Nikilan udvælge en kasse (6 stk.) med deres favoritter, som vi tog med ud i det dejlige aalborgensiske pinsevejr.

Fuld gas på toppings og flydende lækkerier

Donuts er blevet voldsomt populære i Danmark, og det skyldes ikke mindst det væld af lækre toppings, som man kan fedte dem ind i, som både kan tilfredsstille enhver sød tand og ikke mindst følgerne på Instagram.

Hverken udseende eller snaskhedsfaktor skuffer i Donut Shoppen’s udvalg, og heller ikke i de seks varianter, som vi fik tildelt.

Første donut i kassen var en såkaldt Bountybomb, som selvfølgelig er udsmykket med et stykke Bounty, men også rigelige mængder af både kokos, chokoladestykker oooooooog flydende chokolade, som en herlig overraskelse i midten.

Næste levende billede var en helt klassisk donut med sukkertopping – en vaskeægte evergreen, som man ikke går galt i byen med.

Bountybomb

Men vi er en sucker (sukker) for vilde toppings, og derfor var vi spændte på SourBomb, som er udsmykket med både surt krymmel og en omgang surt slik oveni hatten. En must try for alle, der altid vælger det sure slik i bland-selv butikken.

Vi fik heldigvis også smagt OreoBomb, hvor midten er fyldt til bristepunktet med vaniljecreme og TwixyBomb med Twix og karamelfyld.

ToffeeBomb

Den sidste variant var ToffeeBomb som virkelig får dig i karamel-himlen. Den består udover Toffifee nemlig af flydende karamel.

Således seks favoritter fra de to indehavere. Nu glæder vi os bare til at prøve alle 10 varianter …

Du kan vælge følgende donuts

 • BountyBomb (med chokofyld)
 • KinderBomb
 • OreoBomb (med vaniljefyld)
 • TwixyBomb (med karamelfyld)
 • Marshmallow
 • SourBomb
 • SnickyBomb
 • SugarBomb
 • Raspbomb (med Hindbærfyld)
 • ToffeeBomb (med chokofyld)

Donutsene bliver friskleveret til butikken hver eneste dag, og bliver glaseret og fyldt med alverdens toppings i butikken.

Udover donuts kan man også nyde alverdens kaffevarianter og kolde drikke i den 116 kvm. store butik.

Hvad: Donut Shoppen DK åbner
Hvor: Boulevarden 40, 9000 Aalborg
Hvornår: NU!!!

Priserne er 1 stk. for 25 kr., 6 stk. for 135 kr. eller 12 stk. for 255 kr.

Åbningstiderne hedder mandag – torsdag  10-19, fredag-lørdag 10-20 og søndag 10-19.