Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Refinansiering – Når det er svært at holde styr på din økonomi

Af Annoncør

Er økonomien ved at sejle for dig på grund af gæld? Det kan være rigtig hårdt at holde styr på mange forskellige lån, som har forskellige renter, løbetider og beløb. Økonomien bliver ustabil, og råderummet hver måned er lavere med de mange lån.

Annoncørbetalt indhold leveret af Refinansiere.net

Derfor burde man overveje at få refinansieret sine lån, så de bliver mere håndgribelige. Refinansiering går dine lån billigere, nemmere at overskue, og du får et større råderum om måneden. Hvordan man refinansierer, og hvad de konkrete fordele er, vil vi i denne artikel diskutere.

Hvad er refinansiering?

Når man har mistet overblikket over sin økonomi som et resultat af voksende gæld fra flere forskellige kilder, så har man typisk brug for at få refinansieret sine lån. Men hvad betyder det egentligt?

Når man får refinansieret sine lån, så betyder det i den mest basale forstand, at de bliver omlagt hos én enkelt bank. Den bank indfrier dine diverse lån, og derved skylder du kun den ene bank i stedet for alle de andre, du har lånt fra. Lånet er derved refinansieret, og du har bedre overskud over dine økonomi.

Fordele ved refinansiering

Vi har allerede slået fast, at refinansiering giver dig et bedre overblik over din økonomi. Men hvordan fungerer det egentligt? Lad os uddybe det med et eksempel:

Du har fire forskellige lån. Det kan være et billån, et forbrugslån, noget helt andet, eller flere lån af samme type. Hvert lån har forskellige renter, løbetider og beløb. Det kan hurtigt ende med at gøre dit budget for måneden overskueligt, for hvor meget skylder man egentligt, og hvornår skal de betales tilbage? Det er store stressfaktorer.

Hvis du vælger at få refinansieret dit lån, så opkøber en enkelt bank eller virksomhed alle dine lån og samler dem i ét stort lån. Fordelen er selvfølgelig, du har en fast rente uden ekstra udgifter og omkostninger. Ofte ender det også med, man sparer penge igennem refinansieringen, da renten typisk er lav.

Hvordan kan man refinansiere sine lån?

Når man har mange lån, virker de ofte uoverskuelige. Og så er det klart, man gerne vil refinansiere dem, men hvordan gør man lige det? Hvem skal man ringe til, hvem skal man vente på svar fra? Det kan hurtigt blive nervepirrende, men så slemt behøver det slet ikke være.

Der findes tjenester på nettet, der giver dig solide oversigter over, hvem der kan refinansiere dine lån, og hvilken rente man kan forvente at få. For eksempel kan man kigge inde hos Refinansiere.net. Herinde får du en super smart oversigt, hvor du kan indtaste den samlede gæld, du har på tværs af forskellige lån, og så med et ønske til, den tidsperiode, du gerne vil betale dem tilbage i.

Så finder hjemmesiden frem til alle de banker og tjenester, som ville være villige til at lave sådan en aftale med dig. Så er det bare at sende en ansøgning afsted, og se, hvad der sker.

Lån eksempel: Eff. Rente 10,06 %. 100 000 kr o/5 år. Kostnad 26 375 kr. Totalt 126 375 kr

 

Hvornår skal man refinansiere?

Refinansiering lyder jo ret godt indtil videre, men hvornår ved man, man har brug for at få refinansieret sine lån? Der er en række overvejelser, du kan gøre dig, for at bedømme det.

For det første skal man forholde sig til, vor mange lån man faktisk har. Hvis du kun har et eller to lån, så er det måske ikke så nødvendigt. Jo flere lån du har, jo bedre kan det betale sig.

Mange lån kan godt gøre ens økonomi ret kaotisk. Hvis du føler, du ikke rigtig kan overskue, hvem du skylder til, og hvad du skylder, så er det en god idé at få det refinansieret.

I bund og grund skal man refinansiere, hvis man er ved at miste kontrollen over sine lån, og ikke kan finde et overblik i dem. Her er refinansiering den allerbedste løsning.

Tag kontrollen over din økonomi tilbage

At have kontrol over sin økonomi er vigtigt. Det giver dig overskud i hverdagen, det gør det nemmere at finansiere ting, man gerne vil have, og få sit økonomiske liv til at hænge sammen.

Hvis du har mistet kontrollen over din økonomien på grund af for mange lån, så kan du tage den tilbage ved at refinansiere dine lån.