Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store navne på besøg: Rebildfesten præsenterer stærkt program

Af Redaktionen

I USA bliver det ikke meget større end ”Fourth of July”, hvor man fejrer uafhængighedsdagen med pomp og pragt.

Men her i Nordjylland vi kan bestemt også være med.

For i Rebild Bakker har man lige siden 1912 fejret den store dag – og traditionen har vokset sig større år for år.

Rebildfesten er faktisk den største fejring af USA’s uafhængighedsdag uden for USA.

I år bliver det endnu engang en fantastisk fejring i “gryden” i Rebild Bakker, hvor Dannebrog og Stars & Stripes vejer smukt i de betagende omgivelser.

Flere store navne på plakaten

I år har Rebildfesten satset stort med flere stærke navne på plakaten.

Den danske hovedtaler er den prisvindende manuskriptforfatter og dramatiker Adam Price, der bl.a. er kendt for sine madprogrammer, herunder juleklassikeren ”Jul i Elk Horn”, hvor han med sin bror James udforsker udvikling i dansk madkultur hos efterkommerne af immigranterne i danskerkolonien på prærien.

Store navne på besøg: Rebildfesten præsenterer stærkt program

Adam Price får meget fornemt selskab af den amerikanske hovedtaler, som i år er den anerkendte forfatter og New York Times-chef, Elisabeth Bumiller. Hun er født i Aalborg og emigrerede til USA med sine forældre som barn.

Siden har hun haft en lang karriere i journalistik og har i en længere årrække bl.a. dækket Pentagon og været New York Times’ korrespondent i Det Hvide Hus. Hun har i dag en ledende rolle på New York Times i Washington.

Musikken leveres af bl.a. danske og internationale: Oh Land, som også har en forkærlighed for det amerikanske fra sin tid i New York.

Store navne på besøg: Rebildfesten præsenterer stærkt program

Derudover kommer Sæbygarden, som skal spille opvarmning i ”bakkerne” før Rebildfesten. Den amerikanske ambassade i København har sørget for at sende det amerikanske militærband The Ramblers, som består af 6 soldater, der spiller jazz og popmusik a la New Orleans stilen.

De tusindvis af gæster ved Rebildfesten kan også opleve den amerikanske ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, som overbringer en hilsen fra præsident Joe Biden, repræsentation fra den danske regering og meget mere.

Masser af nyheder på programmet

Rebildfesten er et traditionsrigt event, men i 2023 er der en del nytænkning i programmet.

“Vi vil gerne ramme en bredere målgruppe og gøre Rebildfesten til en endnu større folkefest for store og små, unge og gamle.

Derfor er der udover et meget stærkt lineup på selve dagen den 4. juli også forskellige aktiviteter, som knytter sig til amerikansk kultur, fx amerikansk football og cheerleading, amerikanerbil-stævne, western-ryttere og mad i amerikanerstil, fortæller Generalsekretær Helene Christensen.

Mange i lokalområdet engagerer sig i år i en endnu større fejring end tidligere med bæredygtighed og lokal forankring i centrum.

“Historien bag Rebildselskabet er ikke kun en tradition. Det er en arv, som fortjener en fremtrædende plads i både Amerikas og Danmarks historie.

Det bevidner bl.a. den store opbakning og ønske om samarbejde både fra Aalborg og Rebild kommuner, men også flere mindre organisationer byder til med arrangementer, der har fokus på relationen mellem Danmark og USA,” fortæller Præsident Jørgen Bech Madsen, som fortsætter: målet er at gøre Rebildfesten for alle og til en must-do-event.

Rebildfesten fortsætter og fortsætter

Rebildfesten har været afholdt i mere end 110 år og er en stolt tradition. Fejringen er den største uden for USA, og den traditionelle del af arrangementet bliver lige så stemningsfuld og højtidelig som vanligt.

Sæbygarden åbner dagen til hejsning af Stars and Stripes og Dannebrog, inden den symbolske ”Liberty Bell” kl. 15.00 ringer festen ind. Derefter følger det stjernespækkede program under ledelse af konferencier Tom Bue.

Som noget nyt er der i år desuden både afterparty efter selve den formelle fejring såvel som en koncert, hvor musikken leveres af The Ramblers som vil sætte den ægte New Orleans-stemning.

Rebildfestlighederne starter allerede den 1. juli og kulminerer den 4. juli med Rebildfesten i Rebild Bakker.

De mange arrangementer er et samarbejde mellem Rebild kommune, Aalborg Kommune, 4. juli komiteen og Dansk Amerikansk Klub, samt andre lokale foreninger.

Udvalgte aktiviteter i forbindelse med Rebildfesten:

• Rebild Open og Country Festival hos Rold Skov Golfklub den 1. juli 2023

• American Days på Gabels Torv den 1. juli 2023

• Garden Party ved Forsvars- og Garnisonsmuseet den 2. juli 2023

• Picnic i Rebild den 2. juli 2023

• Borgmesterfrokost den 3. juli 2023

• Gallafest i Aalborg den 3. juli 2023

• Kransenedlæggelse i Mindelunden den 4. juli 2023

Det fulde program kan ses på Rebildfesten.dk

Du kan købe billetter til de enkelte arrangementer her.

Del artikel

Andre læser også