ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stormer frem: RareWine præsenterer nyt rekordregnskab

Af Emil Kjær Jørgensen

Der er penge i vin.

Det viser det konsoliderede koncernregnskab for selskaberne i RareWine Group, der tæller RareWine Trading, RareWine Invest og Nordic Freeport, viser en rekordomsætning for 2020/21 på kr. 690 millioner, og en bundlinje på kr. 33,5 millioner før skat.

Til sammenligning var omsætningen i 2019/20 på kr. 434 millioner – en stigning på næsten 60 %.

Store investeringer i de kommende år

CEO og stifter af RareWine Group, Rasmus Nielsen, udtaler om resultatet:

”Vi er både glade og stolte over resultatet, og har i løbet af de sidste par år virkelig fundet vores ben at stå på trods pandemi, storpolitiske handelskrige og øvrige udefrakommende omstændigheder. Med det solide fundament som vi har skabt, er vi nu godt rustet til at investere i fremtiden.

Trods store investeringer i lagerfaciliteter, sikkerhed, automatisering og digitalisering i de seneste par år, så kommer vi også til at kigge ind i store investeringer i det kommende år for at cementere vores position i markedet”.

RareWine Group er blandt de største spillere i verden indenfor ’fine & rare wine’ og håndtere alt fra indkøb til salg gennem handelsforretningen RareWine Trading.

Stormer frem: RareWine præsenterer nyt rekordregnskab

Nyt produkt på trapperne

Investeringsselskabet RareWine Invest hjælper private og professionelle investorer fra alle kontinenter med investering i vin. Endelig tager koncernen sig også af opbevaring og logistik hvilket sker på Nordic Freeport, som er EUs eneste toldoplag hvor private og professionelle kan opbevare vin og spiritus uden told, moms og afgift.

”Corona-pandemien har i den grad sat sit præg på markedet, og det forgange regnskabsår er positivt påvirket heraf. Vi er enormt stolte af den indtjening som vi har præsteret, men vi er også opmærksomme på at markedet sandsynligvis bliver gradvist normaliseret igen efter et vildt år med Corona.

Derfor skal vi forsat fokusere på at styrke vores tilstedeværelse i markedet og hæve serviceniveauet for især alle vininvestorerne gennem lokale kontorer på strategisk udvalgte steder i Europa.

Derudover forventer vi også at komme i markedet med et nyt produkt, der gør det muligt at investere i vin gennem pensionsmidler” afslører Mads Jensen, der varetager store dele af den daglige drift i selskaberne, og han forudser en tilbagevenden til normaltilstande i løbet af indeværende regnskabsår.

Stormer frem: RareWine præsenterer nyt rekordregnskab

Koncernen tæller godt 50 ansatte fordelt på tre lokationer i henholdsvis Vester Hassing, Aalborg og senest Stockholm, hvor RareWine Invest åbnede kontor i marts. Med nye kontorer i udsigt, så vækster RareWine Group også på medarbejdersiden, og har efterhånden nået en størrelse, hvor stifteren, Rasmus Nielsen, er lykkes med at gøre sig selv uafhængig af den daglige drift:

”Vi er nok ikke den normale vinhandler. Vi er også et udviklingshus, og har på et tidligt tidspunkt satset på wine-tech, som vi kalder det. Så vi har arbejdet benhårdt på at digitalisere og konceptualisere vores forskellige forretningsområder.

Vi har samlet det rette hold og uddelegeret ansvar til de enkelte medarbejdere, så koncernen i dag er selvkørende uden jeg nødvendigvis behøver at blande mig. Det betyder, at jeg næsten er ude af den daglige drift og i stedet kan fokusere på de ting, hvor jeg skaber mest værdi som eksempelvis forretningsudvikling” lyder det fra Rasmus Nielsen.

Tidligere på året kunne RareWine Group også løfte sløret for et samarbejde med håndboldspilleren Mikkel Hansen, der skal være med til at udbrede kendskabet til vininvestering i Danmark.

Et af mange tiltag, som har været med til at skabe en solid markedsposition for RareWine Group, der også mønstrer en af de største Instagram-profiler i vinverden, kun overgået af en håndfuld celebre aktører, heriblandt Moët Chandon og Dom Pérignon.

Senest er RareWine Group blevet kåret til Årets Arbejdsplads i Aalborg Kommune.

Del artikel