Rare Wine med vildt resultat: Løfter overskuddet med 155 procent

Skrevet af: Michael Qureshi
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen

Vi har her på MigogAalborg tidligere skrevet om Rare Wine med adresse her i Aalborg Kommune.

Virksomheden vokser hele tiden og skal have nye medarbejdere. Men økonomien følger i den grad med væksten.

Rare Wine, Rare Wine Invest og Dansk Toldoplag, hvor investorer momsfrit kan opbevare deres kostbare flasker, kan således endnu engang præsentere et rekordregnskab.

De tre selskaber er samlet under Rare Wine Holding (RWH ApS), og samlet set nåede koncernen en årsomsætning på 413 millioner kroner og en bundlinje på 27,4 millioner kroner før skat.

Sidste år (2017/2018) lød de samme tal på 245,6 millioner kroner og 10,8 millioner kroner.

Dermed har selskaberne formået at løfte omsætningen med hele 68 procent og bundlinjen med næsten 155 procent.

Har budt 16 nye medarbejdere velkommen

Den voldsomme vækst kan også ses i virksomhedernes HR-afdeling, der på tværs af hele organisationen i det forgangne år har budt 16 nye medarbejdere velkommen.

Det bringer det samlede antal ansatte op på 32.

“Vi er endnu engang lykkedes med at realisere et nyt rekordregnskab, hvor både omsætning og bundlinje er fulgt flot med – i meget høj grad takket være en dedikeret indsats fra alle vores medarbejdere.

På trods af væksten ønsker vi at drive en konservativ forretning med fokus på soliditet og et højt niveau blandt medarbejderne.

Vi forvalter meget store investeringsporteføljer og håndterer hver dag nogle af verdens mest kostbare flasker, og i det lys giver det for os god mening med en ansvarlig vækstplan.

Vi ser ikke nogen tegn på stagnation, og derfor går vi næste år efter en omsætning på 600 mio. kroner, og om tre år omsætter vi for en milliard kroner,” kommenterer Anders Børsen, der sammen med partneren Rasmus Nielsen tegner de tre selskaber.

Direktør Anders Børsen
Foto: Lange PR

 

International vinforretning tordner i vejret

Vininvesteringsselskabet Rare Wine Invest og søsterselskabet Dansk Toldoplag har på få år skabt en forretning, der vokser støt og nu begynder at bidrage til både omsætning og bundlinje.

Det er dog især den internationale vinforretning Rare Wine, der fortsat tordner i vejret og står for den største vækstandel i regnskabet.

På Dansk Toldoplag er der på nuværende tidspunkt lagerført flasker for mere end 185 millioner kroner, hvilket er en stigning på knap 50 procent sammenlignet med sidste år.

Den enkelte investor har i gennemsnit en portefølje på 600.000 kroner, og selskabernes største investor har for 21,2 millioner kroner vin, champagne og whisky liggende på lageret i Nordjylland.

Også det mulige engelske Brexit er der taget højde for, idet lageret er forberedt på stor tilgang fra investorer, der hidtil har haft deres flasker liggende i London.

Fortsat voldsom vækst for vinkometen

Det kommende år byder fortsat på voldsom vækst for den nordjyske vinkomet.

Medarbejderantallet forventes at stige til 45 inden næste sommer, og omsætningen skal løftes med næsten 200 millioner kroner.

Derfor vil Rasmus Nielsen og Anders Børsen investere massivt i selskabernes interne it-platforme.

De skal nemlig udvikles til branchens mest avancerede, blandt andet med et semi-automatiseret sourcing-system og et automatiseret handelssystem, der gør, at man med kunstig intelligens bliver endnu hurtigere og dygtigere til at opspore de bedste flasker vin, champagne og whisky rundt om i verden.

“Vi arbejder konstant på at finde stærke profiler til vores organisation, og som noget nyt leder vi nu også efter it-developers, der kan hjælpe med at udvikle et intelligent system, som ikke er set før i branchen.

Det skal være med til at optimere forretningen yderligere,” lyder det fra Rasmus Nielsen.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21

Fra kimchi til kefir: Kom til fermenteringskursus i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fermentering er blevet det helt hotte inden for kulinariske teknikker, hvor især Noma i København er kendt for at bruge det i stort set alle retter – bl.a også i den nye burger, som du kan læse mere om her.

Fermentering er en ældgammel teknik, og det betyder helt simpelt “at gære”.

Det skulle være noget så sundt, og nu har du selv mulighed for at lære den ædle kunst.

ByLykke, som bl.a. står bag Kefirbrus, står nemlig bag et 3-times kursus lige her i Aalborg.

Det foregår torsdag d. 11. juni (18.30-21.30) og igen lørdag d. 13. juni (09.30-12.30).

Det kan du se frem til

“Vi gennemgår hvorfor fermentering er sundt, hvilke typer du kan inddrage i din hverdagskost og hvad dine tarmbakterier elsker du spiser eller drikker.

Dette foregår mens vi spiser nybagt brød hævet på surdej med mælkesyrebakterier samt hjemmelavet smør lavet på fløde der er fermenteret,” skriver de om arrangementet.

Udover ny inspiration og en masse viden om fermentering kommer du også hjem med to glas fermenterede grøntsager.

“Mellem de to fermenteringsmetoder i køkkenet, smager vi på forskellige ting fra mit køleskab, så du kan få fornemmelsen af hvilke muligheder der findes,” skriver de.

Inkluderet i prisen er al smagning, kaffe, the og kefirbrus ad libitum samt grøntsager og 2 weck glas.

Kurset koster 495 kr.

Det hele foregår på Porsvej 2B 1. sal, Aalborg.

Du skal selv medbringe forklæde, knive til at snitte og skrælle med, et bræt til at skære og snitte på.

Med fordel kan du medbringe en pose eller lignende til hjembringelse af de glas du laver, da de kan afgive væske under transport. Ønsker du at notere undervejs medbringes notesblok og skriveredskaber.

Hvad: Fermenteringskursus
Hvor: Porsvej 2B, 1. sal
Hvornår: 11. og 13. juni

Du finder mere info her.

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

  • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
  • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
  • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
  • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni