Ramte plet: Pirates-profil skød 77.000 kr. til danske hospitalsklovne

Skrevet af: Michael Qureshi
Klovnen Luici og Direktør for Spilnu.dk Mads Peter Veiby
Klovnen Luici og Direktør for Spilnu.dk Mads Peter Veiby

Der er hårdt brug for smil på hospitalernes børneafdelinger rundt omkring i landet.

De smil er Danske Hospitalsklovne i den grad med til at frembringe i en hård periode af mange børn og unges liv. Nu er der kommet endnu mere støtte til den gode organisation af hospitalsklovne fra Aalborg-virksomheden Spilnu.dk.

I februar udfordrede deres administrerende direktør Mads Peter Veiby Aalborg Pirates-profilen Mikkel Højbjerg. For hver kilometer i timen Mikkel kunne skyde ishockey-pucken afsted, ville Spilnu.dk donere 500 kr.

Mikkel, som er dansk landsholdsspiller, er kendt for at være en dreven skytte i Aalborg Pirates. Derfor sendte han i et kraftslag pucken afsted med hele 155 km/t, hvilket resulterede i en donation på 77.500 kr. til et velgørende formål.

Kunderne bestemmer formålet

Spilnu.dk har imidlertid valgt at gøre tingene lidt anderledes i forhold til, hvordan virksomheder normalt vælger at donere penge til velgørenhed:

”For os er det vigtigt, at vi repræsenterer vores kunder og deres værdier. Derfor var det helt naturligt at lægge beslutningen om, hvem vi skulle donere de 77.500 kr. til, ud til netop vores kunder,” forklarer Mads Peter Veiby og fortsætter:

”Derfor lavede vi en afstemning på vores Facebook-side  hvor kunderne kunne stemme om, hvem der skulle modtage donationen. Det var tæt løb, men vinderen endte med at blive Danske Hospitalsklovne.”

Danske Hospitalsklovne var glade for donationen og kvitterede med en hjertevarm kommentar på Spilnu.dk’s Facebook-opdatering hvor vinderen blev offentliggjort.

Den kan du se her

Den her størrelse donation gør en forskel

Klovnen Luici er en af de mange hospitalsklovne, der gør en stor forskel for indlagte børn og deres forældre.

“Den her størrelse donation gør virkelig en forskel, og der skal lyde en stor tak til alle, der har stemt på Danske Hospitalsklovne. Klovnenes arbejde er at være en ven for børnene, hjælpe dem og deres forældre i svære situationer. Arbejdet handler ihøj grad om at give børnene nærvær,” siger Luici.

Alle hopitalsklovnene har gennemgået en halvanden årig uddannelse, så de er rustet til arbejdet med syge børn.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.