Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Raketvejr eller ej?: Sådan bliver vejret nytårsaften

Af Emil Kjær Jørgensen

Så er det i morgen, at årets sidste (og måske største?) fest løber af stablen.

Det helt store spørgsmål er altid, hvordan nytårsvejret arter sig.

Får vi klart vejr med udsigt til det spektakulære fyrværkeri på himlen – eller ender det hele i en fuser med blæst, regn og dårlig sigtbarhed?

Det ser desværre ud til, at vi kan “se frem” til en noget ustadig nytårsaften.

“Det bliver desværre ikke så fyrværkerivenligt, for der trækker regnvejr op over landet i løbet af eftermiddagen og aftenen fra sydvest, og alle får deres part af regnen,” fortæller DMI.

Det som nogle kan håbe på er, at regnen holder op i de sydlige egne, hvor det så bliver mere behageligt at skyde nytåret ind.

Mere vådt end tørt

Men hvad så nordpå? Ja, der har vi desværre udsigt til en blæsende og våd omgang.

J”o længere man bor mod nord, jo mindre bliver chancerne for tørvejr og nordjyderne må nok se i øjnene, at deres nytårskrudt risikerer at blive mere vådt end tørt,” fortæller DMI.

Det ustadige vejr har fået Sikkerhedsstyrelsen til at komme ud med en advarsel om vejret. Blæsevejr og regn kan nemlig sende fyrværkeriet på farlig kurs.

Så hvis man vil ud og skyde det nye år ind med fyrværkeri, skal man være ekstra opmærksom på regnen, blæsten og fyrværkeriets sikkerhedsafstand.

“Der står på fyrværkeriet, hvor stor en sikkerhedsafstand man skal holde til det. Men når det blæser, skal den afstand øges, så man mindsker risikoen for skader. Hvis det blæser mere end fem meter i sekundet, skal man faktisk fordoble sikkerhedsafstanden.

Og så er det altså ekstra vigtigt, at man husker beskyttelsesbrillerne, da regnen og blæsten kan få fyrværkeriet til at opføre sig mere uforudsigeligt, “siger Nicoline Zederkof Jensen, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Del artikel

Andre læser også