Radiostationer er vilde med kæmpe hit: Nordjyske Drew har ramt det store gennembrud

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR-foto
PR-foto

Medmindre du har levet under en sten det seneste år, har du med garanti hørt sangene Hard To Love eller Perfect Disaster.

Mens Hard To Love var Ugens Uundgåelige på P3 sidste år, ligger den ørehængende Perfect Disaster på nuværende tidspunkt blandt de 10 mest spillede sange på danske radiostationer.

Sangerinden bag de to hit-singler hedder Drew og på baggrund af det engelsk-klingende navn kunne man måske foranlediges til at tro, at den 29-årige musiker stammer fra et helt andet kontinent, men tag ikke fejl:

Drew er nordjyde – og stolt af det.

Pop-sangerinden voksede op i Hvilsom tre kvarters kørsel syd for Aalborg, en lille by med kun 500 beboere.

Her sang hun Avril Lavigne sange i smug i laden, og har siden stået på noget større scener, når hun har turneret med bl.a. Alex Vargas og Dúné.

Nu er Drew klar til at stå på egne ben med debutalbummet “Brutal”, som udgives den 11. oktober.

Stolt af at være nordjyde

Vi tog en snak med den nordjyske sangerinde omkring debutalbummet, livet som musiker og ikke mindst om de nordjyske rødder.

Hvordan vil du mene, at din opvækst i Nordjylland har været med til at forme dig og din musik?

“Min far er jo ærke-nordjyde, og min mor er fra en spraglet baggrund af en walisisk mor og en far, der rejste til Afrika som ung og generelt har rejst meget.

Jeg har en meget u-dansk side, som gør at jeg har kunne følge en drøm og råbe “fuck janteloven”, da jeg var teenager, men på den anden side har jeg haft en nordjysk far, som har lært mig nogle kerneværdier og de smukke ting fra janteloven, som jeg nyder at have med i rygsækken.

Det er eksempelvis en sund regel om at være god mod andre mennesker og at have denne jordforbindelse, som jeg forbinder med Nordjylland og min far.

Jeg er meget stolt af at komme fra Nordjylland.

Når folk spørger, hvor jeg er fra, siger jeg også Nordjylland. Det kan noget. Det kan det bare.”

Du har boet rundt omkring i verden, fra Hvilsom til København og Southampton. Hvad er indstillingen til det at være kendt musiker de forskellige steder?

“Københavnerne er vant til, at der er masser af kreative mennesker i gadebilledet.

Jeg var på tour med Dúné, og jeg var blevet vant til at gå rundt med dem. På et tidspunkt gik vi en tur ned på havnen i Aalborg, og alle vi gik forbi var fuldstændig starstruck!

Man er lidt vant til at se kendte i København, men det måske mere eksotisk, når man kommer rundt andre steder i Danmark.

Jeg har dog ikke selv den oplevelse endnu. Jeg får lov til at gå rundt på gaden i fred.”

Det kan være det ændrer sig nu med debutalbummet?

“Ja, det kan godt være,” medgiver Drew grinende.

Kommer til Aalborg

Har du planer om at spille en koncert i Aalborg efter udgivelsen?

“Ja, i mit hoved har jeg planer om det. Jeg tør ikke give en dato eller noget, men der arbejdes på det.

Jeg glæder mig sindssygt meget.”

Du er næsten klar til at udsende dit debutalbum. Hvordan vil du beskrive ”Brutal”?

“Brutalt, tror jeg. Det ligger rigtigt meget i titlen.

Det har været en sjov rejse hen til debutalbummet, fordi det er alt det, der er sket op til – alt det man har gået og lavet – der kulminerer i debuten.

Jeg har været en kunstner hele livet, og nu skal jeg vise hele verden, hvad jeg har fundet ud af.

Der er ingen, som har ventet på albummet, og nu entrerer jeg med alt, hvad jeg har.

Jeg vil beskrive det musikalske univers som noget emo-indie-pop, men med rigtig mange referencer til en tid, hvor alting var bedre.

60’er, 70’er musikken lever i høj grad på albummet, men det er også et album, som måske er meget typisk for artister i dag.

Nu får jeg lov til at introducere mig selv og mit univers, ikke mindst med musikken, men også det visuelle som jeg glæder mig til at få på banen.”

Du har tidligere beskrevet, at du stod på en skillevej, hvor du enten skulle finde et “voksenjob” eller satse på musikken. Hvad blev det afgørende for, at du valgte musikken?

“Jeg valgte ikke, tror jeg. Det skete bare.

Det var så underligt; jeg stod og var klar til, at jeg bare skulle være mig uden at have nogle mærkater på mig – om jeg så var buschauffør eller sangskriver – og jeg havde intet at miste. I det øjeblik skete det bare.

Det var det, der var så sindsygt.

Fra det tidspunkt til nu har jeg fundet ind til kernen af, hvem jeg er, og hvad jeg er her for.

Ja, jeg laver musik, men kernen af hvorfor jeg gør det her, er fordi at jeg gerne vil connecte med andre mennesker, og fordi jeg er god til at sætte ord på følelser.

Jeg er god til at få mine venner og veninder til at føle sig trygge og set, og om jeg så var terapeut eller musiker eller noget tredje, tror jeg, at jeg ville have samme indtryk på folk.

Nu gør jeg det med musikken, og det er dem, jeg arbejder sammen med, som jeg godt kan lide at bruge min tid på. Om det er min producer, mit band eller folk, der kommer til mine koncerter, så er det, det jeg lever for.”

Her til sidst kommer selvfølgelig det klassiske spørgsmål. Hvad er drømmen? Hvad vil du gerne fremadrettet?

“Jeg drømmer egentligt bare om at være lykkelig, men jeg er også lykkelig lige nu.

Selvom det er karrieren, der fylder meget, går jeg enormt meget op i, at det skal være sjovt hver dag.

Selvfølgelig skal man have mål ude i fremtiden, men jeg skal have det sjovt hver dag, og man skal være klar til at slippe ting, når det ikke er sjovt længere.

Når det ikke er sjovt mere, vil jeg ikke mere.

Det jeg bruger min tid på, det er at have det godt i dag og have det godt i morgen, fordi der er ingen garanti for, at jeg er her om 10 år.”

Du kan følge med i Drew’s musikunivers her.

“Brutal” kommer på gaden den 11. oktober, og Drew spiller bl.a. koncert den 25. oktober på Vega.

Fire dage med fuld smæk på: I morgen starter de store Drive-in events i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det fra i morgen, at de store Drive-in events løber af stablen.

Det hele starter med Anders Matthesen show klokken 17.00 i morgen torsdag, og derfra kommer der fuld smæk på parkeringsområdet i Aalborg Lufthavn helt frem til søndag.

Det kommer til at vrimle med store navne, når Mads Langer, Anden, L.O.C., Phlake, Lars Lilholt, Ude af Kontrol og mange flere indtager Aalborg.

Der er stadig ledige billetter til alle shows, hvor der er plads til 600 biler. Men det begynder at tynde ud med pladser på de fleste events.

De fleste billetter koster omkring de 675 kr. per bil, som så giver 135 kr. per mand, hvis man fylder bilen op. Der er så nogle events der er billigere endnu, og andre som er lidt dyrere.

L.O.C imponerer stort

I København fik de store Drive-In events arrangeret af Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark debut i hovedstaden i sidste uge.

Siden har man så været i Aarhus og i Herning.

Her blev de helt særlige events taget godt imod. Blandt andet L.O.C leverede nogle helt vilde live-shows, hvor han var rigtig meget nede blandt publikum i bilerne.

Mads Langer på fredag bliver en skøn oplevelse, og her ventes der udsolgt lige om lidt. Det går så til gengæld helt amok, når Ude af Kontrol-drengene indtager scenen lørdag aften.

Det hele kører fra d. 4. juni og frem til d. 7. juni, som byder på arrangementer fra din egen bil.

Hør bl.a. Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Mads & Monopolet, Malk de Koijn, Annika Aakjær, Lars Lilholt, Onkel Reje, Claus Hempler og Teitur og mange flere.

Arrangementerne er designet til at overholde alle officielle anbefalinger, så publikum roligt kan nyde de mange koncerter, comedyshows og familieoplevelser.

Scenen bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god.

Det bliver en kæmpe fest og jo flere I er i bilen – jo billigere bliver det. Man køber nemlig billet til bilen.

Hvad: Drive-in koncerter med Live Nation

Hvor: Aalborg Lufthavn Parkering P3

Hvornår: Fra d. 4. juni og helt frem til d. 7. juni 2020

Hvor meget: Fra 395 kr. pr. bil med op til 5 personer

Hvordan: Køb din bils billet lige her 

Nuværende arrangementsoversigt til Drive In – Live i Aalborg

Torsdag

4/6 Anden

4/6 Malk De Koijn

Fredag

5/6 Phlake

5/6 Annika Aakjær

5/6 Mads Langer (få billetter)

Lørdag

6/6 Onkel Reje

6/6 Claus Hempler/ Teitur

6/6 Ude af kontrol

6/6 L.O.C

Søndag

7/6 Lars Lilholt

7/6 Drive-In med Mads & Monopolet

 

Jeg vil meget mere sydpå: Vinbar i midtbyen frister igen med Sangria Buffet

Skrevet af: Michael Qureshi

De færreste danskere kommer på sommerferie sydpå i år og kan nyde lange aftener med iskold sangria.

Men hvis vi ikke kan komme til det sydlige Europa, så må det jo komme til os i stedet.

Douro Wine Bar i Danmarksgade er som de fleste andre spisesteder og barer genåbnet, og nu introducerer de igen deres vildt populære koncept med Sangria Buffet for 290 kr.

Det betyder, at du kan drikke alt den Sangria du vil i tre timer for prisen.

Kører alle torsdage

Sangria-festen starter fra i morgen torsdag d. 4. juni og fortsætter alle torsdage i løbet af sommeren. Det skriver Douro Wine Bar på Facebook.

Har du været på ferie i Spanien eller nabolandene, kender du nok alt for godt den kølende og beroligende effekt, som et iskoldt glas Sangria kan have på både krop og sind.

De sidste par dage har solen da også skinnet ufortrødent over byen, så i morgen er en oplagt mulighed for at nyde godt af sommerens bedste kombinationer – og måske drømme sig væk til de spanske himmelstrøg.

Douro Wine Bar råder over en lækker udeservering ud til Frederikstorv, hvor den flydende buffet også vil stå til rådighed hele aftenen.

Man kan også få tapas og andre let anretninger på Douro Winebar.

Læs mere her.

Tæt på Aalborg: Her får du en villa med egen gildesal og fitnessrum

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Home
Foto: Home

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

25 minutters kørsel fra Aalborg har en helt særlig villa fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser. Og så kan man endda få den for under 5 mio. kr.

Foto: Home
Foto: Boliga/Home

Underjordisk tunnel fra gildesalen

Ejendomsmægleren Home skriver videre om den noget vilde villa;

“Her får du en fantastisk gildesal, som er indrettet med hvælvinger, bar og gulvvarme. Der er lavet en underjordisk tunnel, som går tørskoet fra gildesalen og op i husets baggang!

Husets have er heller ikke en man ser hver dag. Du får her både skov, et muret orangeri, en stor grillhytte og masser af solkroge.”

Du kan se mere af boligen lige her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Tidligere præstegård på Fyn med grotter og vandfald

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en opulent bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her