Radiostationer er vilde med kæmpe hit: Nordjyske Drew har ramt det store gennembrud

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR-foto
PR-foto

Medmindre du har levet under en sten det seneste år, har du med garanti hørt sangene Hard To Love eller Perfect Disaster.

Mens Hard To Love var Ugens Uundgåelige på P3 sidste år, ligger den ørehængende Perfect Disaster på nuværende tidspunkt blandt de 10 mest spillede sange på danske radiostationer.

Sangerinden bag de to hit-singler hedder Drew og på baggrund af det engelsk-klingende navn kunne man måske foranlediges til at tro, at den 29-årige musiker stammer fra et helt andet kontinent, men tag ikke fejl:

Drew er nordjyde – og stolt af det.

Pop-sangerinden voksede op i Hvilsom tre kvarters kørsel syd for Aalborg, en lille by med kun 500 beboere.

Her sang hun Avril Lavigne sange i smug i laden, og har siden stået på noget større scener, når hun har turneret med bl.a. Alex Vargas og Dúné.

Nu er Drew klar til at stå på egne ben med debutalbummet “Brutal”, som udgives den 11. oktober.

Stolt af at være nordjyde

Vi tog en snak med den nordjyske sangerinde omkring debutalbummet, livet som musiker og ikke mindst om de nordjyske rødder.

Hvordan vil du mene, at din opvækst i Nordjylland har været med til at forme dig og din musik?

“Min far er jo ærke-nordjyde, og min mor er fra en spraglet baggrund af en walisisk mor og en far, der rejste til Afrika som ung og generelt har rejst meget.

Jeg har en meget u-dansk side, som gør at jeg har kunne følge en drøm og råbe “fuck janteloven”, da jeg var teenager, men på den anden side har jeg haft en nordjysk far, som har lært mig nogle kerneværdier og de smukke ting fra janteloven, som jeg nyder at have med i rygsækken.

Det er eksempelvis en sund regel om at være god mod andre mennesker og at have denne jordforbindelse, som jeg forbinder med Nordjylland og min far.

Jeg er meget stolt af at komme fra Nordjylland.

Når folk spørger, hvor jeg er fra, siger jeg også Nordjylland. Det kan noget. Det kan det bare.”

Du har boet rundt omkring i verden, fra Hvilsom til København og Southampton. Hvad er indstillingen til det at være kendt musiker de forskellige steder?

“Københavnerne er vant til, at der er masser af kreative mennesker i gadebilledet.

Jeg var på tour med Dúné, og jeg var blevet vant til at gå rundt med dem. På et tidspunkt gik vi en tur ned på havnen i Aalborg, og alle vi gik forbi var fuldstændig starstruck!

Man er lidt vant til at se kendte i København, men det måske mere eksotisk, når man kommer rundt andre steder i Danmark.

Jeg har dog ikke selv den oplevelse endnu. Jeg får lov til at gå rundt på gaden i fred.”

Det kan være det ændrer sig nu med debutalbummet?

“Ja, det kan godt være,” medgiver Drew grinende.

Kommer til Aalborg

Har du planer om at spille en koncert i Aalborg efter udgivelsen?

“Ja, i mit hoved har jeg planer om det. Jeg tør ikke give en dato eller noget, men der arbejdes på det.

Jeg glæder mig sindssygt meget.”

Du er næsten klar til at udsende dit debutalbum. Hvordan vil du beskrive ”Brutal”?

“Brutalt, tror jeg. Det ligger rigtigt meget i titlen.

Det har været en sjov rejse hen til debutalbummet, fordi det er alt det, der er sket op til – alt det man har gået og lavet – der kulminerer i debuten.

Jeg har været en kunstner hele livet, og nu skal jeg vise hele verden, hvad jeg har fundet ud af.

Der er ingen, som har ventet på albummet, og nu entrerer jeg med alt, hvad jeg har.

Jeg vil beskrive det musikalske univers som noget emo-indie-pop, men med rigtig mange referencer til en tid, hvor alting var bedre.

60’er, 70’er musikken lever i høj grad på albummet, men det er også et album, som måske er meget typisk for artister i dag.

Nu får jeg lov til at introducere mig selv og mit univers, ikke mindst med musikken, men også det visuelle som jeg glæder mig til at få på banen.”

Du har tidligere beskrevet, at du stod på en skillevej, hvor du enten skulle finde et “voksenjob” eller satse på musikken. Hvad blev det afgørende for, at du valgte musikken?

“Jeg valgte ikke, tror jeg. Det skete bare.

Det var så underligt; jeg stod og var klar til, at jeg bare skulle være mig uden at have nogle mærkater på mig – om jeg så var buschauffør eller sangskriver – og jeg havde intet at miste. I det øjeblik skete det bare.

Det var det, der var så sindsygt.

Fra det tidspunkt til nu har jeg fundet ind til kernen af, hvem jeg er, og hvad jeg er her for.

Ja, jeg laver musik, men kernen af hvorfor jeg gør det her, er fordi at jeg gerne vil connecte med andre mennesker, og fordi jeg er god til at sætte ord på følelser.

Jeg er god til at få mine venner og veninder til at føle sig trygge og set, og om jeg så var terapeut eller musiker eller noget tredje, tror jeg, at jeg ville have samme indtryk på folk.

Nu gør jeg det med musikken, og det er dem, jeg arbejder sammen med, som jeg godt kan lide at bruge min tid på. Om det er min producer, mit band eller folk, der kommer til mine koncerter, så er det, det jeg lever for.”

Her til sidst kommer selvfølgelig det klassiske spørgsmål. Hvad er drømmen? Hvad vil du gerne fremadrettet?

“Jeg drømmer egentligt bare om at være lykkelig, men jeg er også lykkelig lige nu.

Selvom det er karrieren, der fylder meget, går jeg enormt meget op i, at det skal være sjovt hver dag.

Selvfølgelig skal man have mål ude i fremtiden, men jeg skal have det sjovt hver dag, og man skal være klar til at slippe ting, når det ikke er sjovt længere.

Når det ikke er sjovt mere, vil jeg ikke mere.

Det jeg bruger min tid på, det er at have det godt i dag og have det godt i morgen, fordi der er ingen garanti for, at jeg er her om 10 år.”

Du kan følge med i Drew’s musikunivers her.

“Brutal” kommer på gaden den 11. oktober, og Drew spiller bl.a. koncert den 25. oktober på Vega.

Verdens bedste handsker: Kendt designermærke åbner pop up butik i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Kongelig hofleverandør, Randers Handsker, der kan spores tilbage til 1200-tallet, er en af verdens fineste og længst stående handskemagere – og udvikler stadig udsøgte handsker til konger, dronninger og connaisseurs.

Fredag 15. november åbner de en pop-up shop i Friis Shoppingcenter med deres nye brand RHANDERS – helt eksklusivt i Aalborg.

Der bliver serveret the og jule småkager til dem, der kigger ind.

RHANDERS kollektionen indeholder håndlavede, one-of-a-kind skindhandsker og tilbehør som tørklæder og tasker.

Produkterne i kollektionen er alle ’limited edition’, dvs. der er kun en begrænset mængde af hver variant.

RHANDERS åbner kun pop up butikker i det eksklusive modehus Birger Christensen i København, hos design- og møbelhuset Paustian i Århus og så Friis Shoppingcenter i Aalborg.

En ny generation, samme fokus på håndværk, kvalitet og bæredygtigt design

Mærket RHANDERS er lanceret som led i et generationsskifte i virksomheden Randers Handsker. Det bygger på en stolt historie om 200 års handskeproduktion ved Gudenåen i Randers, men tages ind i en ny tidsalder via moderne designs og tilpasninger til det modebevidste publikum.

Det betyder nye farver og produkttilpasninger såsom et 14-karat guldbelagt smykke udformet som brandets kendetegn, kalmusblomsten, – et vidnesbyrd om den arv, handsker fra Randers repræsenterer.

I gamle dage var byens handsker nemlig kendt vidt og bredt for den helt særlige duft fra kalmus-blomsten, som voksede i Gudenåen

Markedsførings-og salgsstrategien er dog ny. Produkterne er lanceret via sociale mediekanaler og sælges primært gennem egen webshop og egne butikker for på den måde at skabe den reneste oplevelse af brandet.

Det er den tidligere marketingdirektør for By Malene Birger og ph.d. i Omnichannel Retail, Rina Hansen, der står i spidsen for det nye RHANDERS, og hun glæder sig meget til at komme til Aalborg:

“Pop-up butikker er en test af markedet, og vi glæder os til at se hvilke reaktioner, vi får i Aalborg.

Selvom vi har mange års modeerfaring og handskeerfaring inden for murene i virksomheden, betragter vi os som en start-up.

Vi skal bygge virksomheden op i den digitale tidsalder og lære en masse af de eksperimenter, vi gør os. Erfaringerne fra Aalborg vil derfor få betydning for, hvordan vi udvikler os fremadrettet,” fortæller Rina Hansen.

En oplagt julegave

Det er ikke tilfældigt, at det netop er i julen, RHANDERS åbner deres pop-up.

En lækker skindhandske er en oplagt gave at lægge under juletræet, og med muligheden for at få indgraveret initialer på handskens kalmusformede smykke, kan gaven også gøres personlig.

“Vi vil gerne vise andre, at vi har tænkt over den gave, vi giver dem. Personaliserede gaver viser både omtanke og kærlighed,” siger Rina.

Med rødder tilbage til 1811 er Randers Handsker en af de fineste og ældste handskemagere i verden. Den danske virksomhed har leveret handsker og andre lædervarer til de royale familier siden sin spæde begyndelse.

Den franske dronning Marie Antoinette skulle efter signede specifikt have købt handsker fra Randers, fordi de fik hendes hænder til at føles bløde og glatte, og fordi de havde en meget genkendelig aroma.

Virksomheden leverer også handsker til søværnet, jægerkorpset, politiet og Den Kongelige Livgarde.

I detailhandlen vil man møde Randers Handsker i mode- og specialforretninger i flere lande.

I 60 år har man desuden kunne købe hele handskeudvalget i Randers Handskers egne butikker på Strøget i København og i Randers centrum.

Et kig i arkivet har afsløret, at virksomheden, der dengang hed Randers Handskefabrik, havde butik i Aalborg sidst i 1800-tallet, og nu vendes blikket altså mod Aalborg igen.

Butikken i Aalborg er den eneste pop-up butik, der åbnes af virksomheden i år.

Derudover vil mærket RHANDERS ’ som nævnt poppe op’ hos modehuset Birger Christensen på Strøget og hos design- og møbelhuset Paustian i Aarhus, ligesom det nye mærke sælges i virksomhedens egne butikker.

Pop-op butikken i Friis Shoppingcenter slår dørene op 15. november og holder åbent indtil 11. januar.

Butikken vil være placeret i stuetagen ved udgangen mod Magasin.

På åbningsdagen vil der være særlige kampagner og konkurrencer, og butikken vil være vært for en kop kalmus the og kalmus-julesmåkager.

Åbent Hus i weekenden: Kendt kunstner rykker ind i lokaler på Østre Havn

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Har man passeret Østre Havnegade 26 inden for de sidste par måneder, har man nok bemærket, at der sker ting og sager bag de store ruder.

Det går nemlig ikke stille for sig, efter at den anerkendte kunstner, Betina Jung, har flyttet sit art studio ind i lokalerne, der, med et råt look og højt til loftet, sender ens tanker direkte til New York.

Det er takket være A. Enggaards bylivskoordinatorer, at Betinas kunst og arbejdsproces nu finder sted på Østhavnen.

At have fået en anerkendt kunstner som Betina Jung ind, er bare endnu et skridt på vejen mod at få skabt et nyt, attraktivt område i Aalborg.

De nye og større omgivelser har sat gang i både Betinas kreativitet og virketrang, og nu er hun efterhånden klar til at invitere aalborgenserne med indenfor i hendes kunstneriske proces og nye atelier.

I weekenden den 15. – 17. november kl. 11-16 inviterer hun derfor til åbent hus, hvor alle er velkomne til at komme forbi og fordybe sig i kunsten med et godt glas vin.

Her vil man kunne opleve noget af det, som Betina er kendt og beundret for; både hendes skulpturer og malerier – men samtidigt også et indblik i, hvordan hendes stil har taget nogle overraskende drejninger.

Fra New York til Aalborg

For 20 år siden sprang Betina ud som autodidakt kunster, og har siden levet af sin kunst. I dag laver hun kunst til både private og erhverv.

Hendes kunst kan blandt andet ses på Restaurant TABU, hos Centrica Energy Trading, på handelsskolen i Saxogade og Nordjyske Bank m.fl., og omfatter alt fra fantasifulde malerier til unikke skulpturer.

Betina og hendes kunst har været vidt omkring, og har deltaget på udstillinger i både London, Luxembourg, New York og Jersey.

Listen er lang, og kan ses lige her.

Byens puls vækker kunsten

For Betina har kunst altid fyldt meget og haft stor betydning i hendes liv.

På samme måde har hendes liv og omgivelser også haft stor betydning for hendes kunst – hvilket hun især mærker, efter at være rykket ind i de nye lokaler.

Hun har før haft et atelier i sit hjem i Gl. Hasseris, men er nu rykket i A. Enggaards lokaler i Østre Havnegade 26, hvor alle hendes nye indtryk efterhånden omdannes til kunst.

Og så er der blevet både tid og plads til at tænke i endnu flere og større projekter.

”Der er en kæmpe omvæltning for mig at være inde i byen. Jeg bliver mere spontan i det jeg laver, og der kommer meget mere energi i det.

Jeg får mere puls af den opadgående by omkring mig, og jeg tænker i større projekter og nye retninger, hvilket de højloftede lokaler her giver mig mulighed for at føre ud,” fortæller Betina.

 

Udover at det præger kunsten at flytte fra et sted til et andet, så sker der også noget ved at være ”udstillet” i arbejdsprocessen, hvilket Betina må siges at være nu.

Gennem de store vinduespartier møder hun mange nysgerrige blikke, og fra de der også kommer ind, opstår der også mange nysgerrige spørgsmål.

”Det er ikke nogen negativ ting for mig, at folk kan følge med udefra – tværtimod.

Jeg oplever at blive utroligt inspireret af de spørgsmål, folk stiller, og tit kan jeg blive ledt i nye retninger gennem dialogen med andre,” fortæller Betina.

Kærlighed til det skæve og surrealistiske

Da vi træder ind i Betinas nye art studio, er det med det samme tydeligt, at Betinas kunst er noget for sig.

Udstoppede dyr, aflagt tøj, skæve og mystiske figurer og støvler i alle størrelser er nogle af de ting, der er fremtrædende i Betinas kunst.

”Jeg elsker det, der er skævt og surrealistisk. Når noget bliver for rigtigt, taber jeg interessen.

Jeg skal have en fordrejning af figurer, for sådan ser jeg også mennesker. Der er ikke noget ved at se det pudsede billede hele tiden. Jeg vil gerne vise det, der er inde bagved,” fortæller Betina.

Derudover går Betina meget op i selve håndværket, når hun skaber kunst.

Hun går bestemt ikke den lette vej i noget af det, hun laver, og i hendes studie kan man følge med, når hun med en masse værktøj, redskaber og vildfarende tanker skaber sin særprægede kunst.

I påsken 2020 holder Betina Grand Opening i hendes nye studie, som hun allerede nu har store planer for.

Præcis hvad der kommer til at ske ved Betina endnu ikke helt selv, da kunst jo kan udvikle sig meget over tid. Hun kan dog afsløre, at det bliver stort, skævt, måske forargende og højst sandsynligt med nogle dyrehoveder.

Hvad: Åbent hus
Hvor: Østre Havnegade 26
Hvornår: 15. – 17. november, kl. 11-16

Aalborg Teatercafé forkæler: Laver lækker 3 retters menu til 299 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Har du endnu ikke spist på Aalborg Teatercafé, så bør du gøre dig selv den tjeneste at få prøvet den.

Teatercaféen er kendt for deres fokus på økologi og bæredygtighed og udover, at de serverer lækre retter med høj kvalitet i forbindelse med forestillinger på Aalborg Teater, er de også en selvstændig café med et helt fantastisk menukort.

Caféen er inspireret af de forskellige årstider og har derfor altid et nyt og spændende menukort.

Nu inviterer MigogAalborg med vores fordelsklub til en ClubAalborg Aften.

Det sker lørdag d. 23. november – og koster kun 299 kr. Du kan booke en plads her

Vi har nu åbnet op for, at alle kan købe en plads, så man kan få en fornemmelse af de her eksklusive aftener, man får som ClubAalborg medlem.

Har du endnu ikke gennemskuet, hvad du får for 35 kr. som medlem af ClubAalborg endnu? Så læs med her – og lige nu får du medlemsskab resten af året ganske gratis – og det er uden binding.

3 retters middag til fordelagtig pris

Tilbage til Aalborg Teatercafé og vores fælles arrangement på næste lørdag den 23. november kl. 18.00, hvor du kan glæde dig til en lækker 3 retters middag til en rigtig fordelagtig pris.

Det bliver en 3 retters menu med en velkomstdrink samt kaffe og te til desserten. Og ALLE kan booke en plads, men man skal skynde sig, for der er ikke mange pladser tilbage.

Aftenens menu

Velkomstdrink
1 gl. økologisk Frizzante mousserende hvidvin

Forret
Persillesuppe med jomfruhummerhaler
Hertil 1 gl. økologisk Chardonnay

Hovedret:
Confit de Canard med pommes sarladaises,
spidskål og Grand Marnier-sauce
Hertil 1 gl. økologisk Pinot Noir

Dessert:
Marengs med chokolade, saltet karamel og råsyltede bær
Kaffe eller the hertil

Prisen er kun 299 kr. pr. person for hele herligheden

Hvad: ClubAalborg Aften
Hvor: Aalborg Teatercafé, Jernbanegade
Hvornår: Lørdag d. 23. november kl. 18.00
Book pladser her