Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Donér dit juletræ: Råt&Godt giver træerne nyt liv i deres værksted

Af Nathalia Hentze Nielsen

Når januar ruller ind og post-juletrætheden sætter ind, ryger juletræerne fluks på gaden og videre til afbrænding på genbrugspladsen.

Det ønsker Magasin i samarbejde med den aalborgensiske, socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt nu at lave om på. 

Som led i Magasins ansvarlighedsstrategi, der skal bidrage til en mere miljøbevidst mode- og livsstilsbranche samt støtte børn og unge i særligt de lokalområder, hvor Magasin har forretninger, har stormagasinet indgået et samarbejde med Råt&Godt.

I den forbindelse opfordrer Magasin sine kunder til at donere deres udtjente juletræer til Råt&Godt fra den 3. til 8. januar 2022. Råt&Godt vil herefter give træerne nyt liv, og for hvert indleveret juletræ donerer Magasin 100 kr. til den socialansvarlige og bæredygtige virksomhed.

Hos Magasin synes vi, at Råt&Godt er et vigtigt initiativ i Aalborg, og vi har samtidig et ønske om at støtte op om de gode initiativer, der findes i de lokalområder, hvor vi har forretninger. Samarbejdet med Råt&Godt giver derfor rigtig god mening, da vi deler mange af de samme værdier.

Ligesom Råt&Godt ønsker Magasin at gøre en ekstra indsats for udsatte børn og unge, og samtidig har vi fokus på mere bæredygtighed inden for hver vores branche,” siger Tina Mikkelsen, Store Manager hos Magasin i Aalborg.  

I dag, torsdag, fra kl. 10-14 vil Christian Helweg fra Råt&Godt samt nogle af de unge fra den socialøkonomiske virksomhed være til stede ved en stand i Magasin, hvor de udformer og færdiggør nogle af de figurer, som sidste års juletræshøst er blevet til, og samtidig vil de opfordre forbipasserende kunder til at donere deres juletræ.

Christian og de unge vil samtale med interesserede kunder om både samarbejdet med Magasin samt deres arbejde hos Råt&Godt.

Råt&Godt-udstilling i Magasin i december

Råt&Godt er et værksted i Aalborg, der arbejder ud fra devisen, at både mennesker og materialer fortjener en chance til.

Den socialøkonomiske virksomhed tilbyder beskæftigelsesforløb for unge, der ikke trives i uddannelse eller job, med henblik på at skabe afklaring og gøre de unge klar til beskæftigelse. I værkstedet giver de unge hos Råt&Godt blandt andet gamle genbrugsmaterialer nyt liv. 

Råt&Godt vil i løbet af december måned have en stand i Magasin i Aalborg, hvor de vil udstille nogle af deres genbrugskreationer, herunder små træfigurer, som kundernes indleverede juletræer senere vil blive forvandlet til. Træfigurerne kan samtidig købes i Magasin, så der også er mulighed for at støtte Råt&Godt.

Vi er rigtig glade for, at Magasin ønsker at bakke op om Råt&Godt samt det arbejde, vi udfører i forhold til social ansvarlighed og bæredygtighed.

Vi vil gerne give både mennesker og materialer en chance til og det gælder naturligvis også juletræer. Derfor skaber vi de her små Råt&Godt-figurer, hvor store dele af stammen bliver brugt, og træet på den måde får nyt liv.

Figuren symboliserer ansvarlig produktion, bæredygtighed og social ansvarlighed, og så er den udviklet og produceret af unge fra kanten af arbejdsmarkedet,forklarer stifter af Råt&Godt, Christian Helweg, der håber, at mange vil donere deres juletræ i januar. 

Juletræerne skal afleveres hos Råt&Godt fra den 3. til 8. januar 2022 på Hjulmagervej 58 i Aalborg, og for hvert juletræ, der indleveres, donerer Magasin 100 kr. til Råt&Godt. 

Råt&Godt afholder desuden to særlige rundvisninger for Magasin Goodie-medlemmer 12. januar 2022 kl. 13, hvor stifter Christian Helweg vil fortælle meget mere om virksomheden, vise værkstedet frem og give de unge mulighed for at vise deres håndværk.

Del artikel

Andre læser også