Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Astronaut-drinken har indtaget landet: Råstoff Strawberry-Rhubarb er et kæmpehit

Af Emil Kjær Jørgensen

Efteråret har for alvor ramt landet, og de næste mange måneder må vi kigge langt efter varme temperaturer, lange dage på stranden og masser af sol.

Derfor handler det naturligvis om at være kreativ for at bevare den gode sommerstemning, og det har det danske familieejede firma Spritfabrikken Danmark, der laver Råstoff for alvor været.

I sommeren 2017 gjorde Råstoff Strawberry-Rhubarb sin entré – kun et år efter at det første produkt i serien, Råstoff Raw Liquorice, var blevet lanceret.

Først efter adskillige tilsmagninger fandt Råstoff den rigtige balance mellem jordbærrenes solmodne sødme og rabarberens friske syrlighed.

Dermed var en helt enestående smag skabt, som de hurtigt erfarede, var helt utroligt lækker blandet med lemon sodavand og frisk lime.

Denne drink blev døbt Astronaut; den virker umiddelbart uskyldig, smuk og sød – men er samtidig både kraftfuld og forførende.

Den lækre Astronaut drink startede som et sommerhit for tre år siden og er kun blevet mere og mere populær år for år og findes nu på de fleste drinkskort landet over.

Astronaut-drinken har indtaget landet: Råstoff Strawberry-Rhubarb er et kæmpehit

Salget er stukket helt af i Nordjylland

Salget af den fristende kombination af jordbær og rabarber er stukket helt af. Også her i Nordjylland.

“Vi har oplevet en enkelt lille nordjysk købmand, der havde bestilt en kvartpalle med Råstoff Strawberry-Rhubarb, og som ringede ind få dage senere, for at bestille dobbelt op på sin ordre.

Vi spurgte lidt undrende: “Hvorfor?” Hans medarbejdere havde simpelthen købt samtlige flasker INDEN de var nået ud i butikken, fordi de alle skulle hjem og lave en Astronaut drink,” fortæller Bo Henriksen fra RÅSTOFF.

Sådan laver du Astronaut-drinken

“Kom så med den opskrift!” tænker du nok. Den er såre simpel:

 • 4 cl. Råstoff Strawberry-Rhubarb
 • Friskpresset lime eller 1 cl. BARMIX Lime Sirup
 • Fyld op med lemon sodavand og isterninger

“Vi anbefaler at man bruger vores J.Gasco Lemonade, som har en frisk smag og en perfekt afbalancering mellem sødme og syre.

Denne lemon sodavand er lavet på 12 % ren lemon juice fra sicilianske citroner og baseret på naturlige ingredienser,” fortæller Bo.

“I stedet for friskpresset lime kan man med fordel også bruge BARMIX Lime Sirup, som har en frisk og syrlig smag – perfekt til drinks og cocktails som man gerne vil tilføje en behagelig frisk smag eller til virgin drinks (alkoholfri).”

Her på redaktionen er vi naturligvis altid klar på at smage på sagerne – især når det efter sigende skulle smage af den legendariske sodavandis Astronaut, som Premier Is har lavet siden 1958.

Og hold min rumraket, hvor smager kombinationen af Råstoff Strawberry-Rhubarb, den syrlige lime og den friske lemonsodavand bare vanvittigt godt.

Vi gik all in på Astronaut-temaet og valgte at proppe en Astronaut-is direkte ned i drinken – og det gjorde den bestemt ikke ringere, skulle vi hilse at sige.

Du kan finde mere info om Astronaut-drinken her.

Astronaut-drinken har indtaget landet: Råstoff Strawberry-Rhubarb er et kæmpehit

Alle produkter er lavet fra bunden – med de bedste ingredienser

Råstoff Strawberry-Rhubarb kan også bruges til mange andre lækre drinks og cocktails eller nydes som shot og er efterhånden blevet fast inventar i enhver hjemmebar.

Råstoff-serien består af 5 forskellige varianter: Strawberry-Rhubarb, Ginger, Salty Caramel, Pure Liquorice og Raw Liquorice. Alle produkter udvikles fra bunden og produceres på Spritfabrikken Danmark, som er et familieejet firma, der ligger i Kolding.

Her råder man over et helt nyt state-of -the-art produktionsanlæg med en kæmpe kapacitet, som betyder, at der også produceres mange andre produkter på Spritfabrikken.

Man kan finde forhandlere som sælger til private her

Man kan se alle drinks og lave sit eget drinkskort her

Følgende forhandlere i Nordjylland sælger Råstoff Strawberry-Rhubarb

 • Drinx
 • S-Engros
 • Sigurd Müller
 • Holte Vinlager
 • Damsgaard
 • Meny
 • Spar
 • Superbrugsen
 • Kvickly
 • Bilka
 • Føtex