Pulled Pork Burger og Poké Bowls: “Havnen” har fået ny menu
På Roskilde Festival fortjener gastronomien næsten en scene for sig selv. Her kræses der virkelig for detaljerne, og der går aldrig spejderlejr eller markedsplads i de forskellige menuer.
På Nibe Festival har man i år forstået vigtigheden i at servere god og mindefuld mad, og derfor har madstederne fået et gennemgående løft.
På Havnen er ambitionerne om at lave endnu bedre mad, til de mange sultne festivalgæster, også forstørret og det ses også på menuen.
I kan du for eksempel sætte tænderne i en helt ny Pulled Pork-burger, poké bowls og luksusfritter. Det er netop disse, som vi har besluttet os for at tage et nærmere kig på.
Luksus Fritter (Havnen)
Hvem kan ikke godt bruge et skud luksus på en festival?
Derfor blev vi naturligvis nysgerrige, da vi så at Havnen i år lokker med “luksusfritter”.
Men at kalde det vi fik på Havnen for luksusfritter, svarer til at kalde Tobias Rahim for upopulær.
Havnens bud på en omgang luksus fritter, er simpelthen at lave en klassisk omgang fritter og så drysse en beskeden omgang revet cheddar udover – som hverken er smeltet eller i store mængder.
Fritterne fejler faktisk ikke noget som helst. De er både sprøde, godt saltede og velakkompagneret af en god remou’ og ketchup.
Fritter – ja tak. Luksus fritter – nej tak, hvis det er i denne udgave.
Pris: 32 kr.
Poke bowl med falafel
Er du ikke til fedtede fritter og smørbagt brød, så kan du jo prøve festivalens nye bud på en (*trommehvirvel*) salat.
På Havnen får du både én med Pulled Pork og én med falafel, og for at gå all green valgte vi sidstnævnte.
Selve salaten var dejlig frisk og lækker, men bar desværre præg af at have været på køl før serveringen. Noget af salaten var simpelthen frossent, hvilket da gav et godt knas – men nok ikke helt efter hensigten.
Falafelerne er til gengæld den slags, der er bløde, hvilket vi faktisk godt kunne lide.
Er du derimod til en god fritureknas, så er det dog ikke noget, vi vil anbefale, at du skal kaste din kærlighed på.
Sammensætningen af grøntsager var dog virkelig god (og moderne) med både edamamebønner, syltede rødløg og ærteskud, der sørgede for et æstetisk input.
Pris: 89 kr.
Pulled Pork Burger (Havnen)
Et af de mest fremtrædende tiltag i år er opgraderingen af festivalburgeren. Du kan læse vores dom over den her.
Udover en tiltrængt opgradering til en gammel traver, så har man også lanceret en helt ny variant i form af en Pulled Pork Burger.
Det er altså en helt hæderlig burger, som har gjort sit indtog på festivalen. Den trevlede gris kunne godt trække lidt mere barbecue-smag, men den overordnede smag i burgeren er rigtig fin.
Der er både crunch og masser af smag i coleslawen, som også er krydret med en masse friske krydderurter – point for det!
Du kan vælge at pifte din burger op med syltede rødløg uden merpris, og det siger du selvfølgelig ja til.
Herlighederne er pakket ind i en blød briochebolle, som er et markant løft fra den tørre, kedelige sesambolle.
Vi ville stadig elske, hvis den lige var blevet vendt i lidt ekstra smør, men det må vi have til gode.
Pris: 89 kr.