Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tillid og nærvær: Psykoterapeut Nanna Rasch hjælper dig tilbage på sporet

Af Nathalia Hentze Nielsen

Vi kan alle befinde os et sted i livet, hvor vi har brug for hjælp.

Det kan være følelser af angst, nedtrykthed, ensomhed eller lavt selvværd, som fylder så meget, at det er svært at finde ro og glæde i hverdagen.

Heldigvis er det udfordringer, der kan arbejdes med, og psykoterapeut Nanna Rasch har gjort det til sin levevej at hjælpe andre tilbage på sporet.

På anden etage af Vesterbro 18 åbner hun hver dag sin praksis og sit hjerte for klienter, og hendes autentiske tilgang til terapi har allerede hjulpet mange.

Svære ungdomsår

For Nanna har vejen til psykoterapien bestemt ikke været ligetil, og hun fortæller meget ærligt om hendes egne oplevelser – både til MigogAalborg og klienter.

Ved at dele noget sårbart fra sit eget liv til den først session med klienterne oplever Nanna, at tilliden bliver større, og at det bliver nemmere for dem at åbne op til hende.

“Da jeg var lille, var jeg meget sensitiv og reflekterende. Jeg havde nogle svære ungdomsår, hvor jeg følte mig forkert og var meget i mine følelser, og jeg havde svært ved at forstå hvorfor.

Jeg klarede mig dårligt, både socialt og fagligt, og senere da jeg skulle vælge uddannelse, forsøgte jeg mig på flere forskellige uden at føle mig særlig tilpas,” forklarer hun.

Det helt store gennembrud blev, da hun tog til en psykoterapeut første gang.

“Efter jeg flyttede fra Sjælland op til Nordjylland, startede jeg i terapi, og allerede efter første samtale tænkte jeg ‘ok, det er det her, jeg skal lave’,” tilføjer hun.

Nanna startede på psykoterapeutuddannelsen ID-academy i 2020, og lige nu er hun 4. års studerende. Derfor tilbyder hun sin terapi til en reduceret pris.

Hvad kan du få hjælp til?

Det er måske ikke alle, der er bekendte med psykoterapi, og derfor bad vi Nanna om at forklare, hvad det egentligt drejer sig.

“Jeg tager udgangspunkt i det menneske, jeg sidder overfor. Jeg tror på at der er en grund til, at vi agerer, som vi gør. Mange af os løber gentagne gange ind i de samme problematikker i livet, og psykoterapien kan hjælpe med at identificere mønstre.

Når først vi er opmærksomme på det, kan vi ændre adfærd, forstå os selv bedre og øge vores livskvalitet,” fortæller Nanna.

Hun forklarer, at selvom hun taler med sine klienter, er det også meget hands-on terapi, hvor hun laver øvelser og modeller for at få deres udfordringer visualiseret.

Vigtigst af alt er dog at alt dette sker med et stort fokus på empati, selvkærlighed og egenomsorg.

“Terapi handler ikke om ‘det gør du forkert’. Tværtimod har alle brug for at blive rummet og at give sig selv lov til at være i en proces over de ting, man har oplevet. Jeg tror på, at det er vejen til at bygge et sundere sind,” siger hun med et smil.

Vigtigt med et godt match

Noget, der ligger Nanna meget på sinde er, at klienterne føler, at de er et godt match.

Derfor har man mulighed for at kontakte hende før, man beslutter sig for at booke en hel session.

“Hvis folk har spørgsmål eller har brug for at mærke om, jeg kan hjælpe dem, er de velkomne til at kontakte mig på forhånd. Terapi handler meget om kemi, og hvis man ikke føler sig tryg ved sin terapeut, skal man finde en anden,” understreger hun.

Føler man sig tryg ved Nanna, får man også en terapeut, der besidder al den nyeste viden inden for feltet. Som 4. års studerende får hun stadig en masse sparring af undervisere – og så er prisen kun 650 kroner for 90 minutters samtale session.

Udover at lave individuelle samtale sessioner drømmer Nanna også om at lave workshops, holde foredrag og skrive bøger for at hjælpe så mange mennesker som muligt.

Indtil da kan du følge med på hendes Instagram, Facebook og TikTok, hvor hun ugentligt deler ud af sin viden og kommer med redskaber til forskellige problemstillinger; eksempelvis overtænkning, angst, vrede m.m.

Læs mere om Psykoterapeut Nanna Rasch og book en session her.

Del artikel

Andre læser også