Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Løs uhyggelige mysterier: Nye Escape Rooms er åbnet i Aalborg midtby

Af Anna Charlotte Kanst

Escape rooms bliver mere og mere populære, og nu har vi en fantastisk nyhed til alle jer, der elsker at løse gåder og knække koder!

For nu kan MigogAalborg nemlig afsløre, at Zagadka Escape Games har åbnet to splinternye escape rooms i flotte bynære lokaler.

For tre år siden, med opbakning fra familie og venner, fandt escape room entusiast Nasha Vej modet til at starte sine egne lokaler op i Aalborg:

“Jeg er selv kæmpe escape room entusiast og rejser rundt i og udenfor landet for at spille en masse escape rooms.

Og så ville jeg bare rigtig gerne bruge min uddannelse til et eller andet, og jeg vidste ikke rigtig hvad, da jeg var færdig på uni – og så lige pludselig slog det bare ned i mig, at jeg kunne da også prøve at lave nogle escape rooms selv.

Folk tilbød at hjælpe, og så gik tingene bare op i en højere enhed – det gik meget hurtigt lige pludseligt.”

Efter en flyvende start og en varm velkomst fra Aalborgenserne er Nasha og Zagadka Escape Games nu rykket i større og centralt placerede lokaler, der perfekt indrammer den historiske stemning i rummene.

Løs uhyggelige mysterier: Nye Escape Rooms er åbnet i Aalborg midtby

Løs sovjetiske mysterier centralt i Aalborg

Ved Zagadka Escape Games på Vesterbro 64 kan du nu prøve kræfter med tre forskellige rum, der alle er baseret på eller omkring den tidligere sovjetiske storhedstid, da Nasha har en kandidatgrad i historie:

“Jeg studerede historie, og jeg lagde altid mit fokus på sovjetisk historie, så det var helt klart også det, jeg gerne ville bruge på en eller anden måde. Så koncepterne er mine.”

Temaet er blevet taget rigtig godt imod:

“Det var vigtigt for mig, at der var en rød tråd igennem rummene. Jeg har flere, der fortæller mig, at de kommer her, fordi de synes, at det var lidt mere spændende og lidt mere nørdet.”

For at designe gåderne og samtidig bevare noget historisk korrekthed arbejdede Nasha tæt sammen med en oplevelsesdesigner:

“Jeg fortalte historien og forklarede, hvad der ville have været i for eksempel en sovjetisk fangelejr, og så snakkede vi om, hvilke gåder og opgaver vi kunne lave med det, og hvad der passede til lokalerne.

Det er selvfølgelig enormt svært, når man gerne vil have lidt ‘tech’ også – men pointen er, at det skal fortælle en historie og give så meget mening, som det kan.”

Plads til dobbelt så mange

Flytningen var hovedsageligt motiveret af pladsmangel – hvor Zagadka Escape Games før kunne huse 11 spillere, er tallet nu oppe på 21, som Nasha forklarer er ideelt i forhold til teambuilding, polterabender og andre grupper.

Og ikke kun er pladsproblemet løst nu, men der venter nye udfordringer i det gamle hus, som egner sig ideelt til store grupper; der er nemlig kommet to ens helt nye escape rooms, så man nemmere kan konkurrere.

Løs uhyggelige mysterier: Nye Escape Rooms er åbnet i Aalborg midtby

I disse nye escape games kaldet Stalins Læger, som er baseret på den historiske læge-sammensværgelse i 1953 i Sovjetunionen, forsøger man at redde sin kammerat, der er blevet fejlagtigt anklaget for at have slået Stalin ihjel.

Derfor skal man bryde ind hos det hemmelige politi for at sende en kode-besked, der skal stoppe den fangetransport, din ven sidder i.

Nasha fortæller, at store grupper før i tiden godt kunne mangle konkurrenceelementet, da de andre rum ikke har samme sværhedsgrad, men “her får folk lov til virkelig at blive konkurrence minded.”

De nye lokaler åbnede i februar, mens det gamle stadig var ved at blive flyttet fra Niels Ebbesen Gade, men alle rum har nu siden april været åbne på Vesterbro.

Udover større lokaler præsenterede det nye sted også en god mulighed for at komme tættere ind på centrum i spændende nye lokaler: “Bygningen har helt klart en charmerende følelse; atmosfæren passer godt til temaet – og så er det en lækker beliggenhed.”

Løs uhyggelige mysterier: Nye Escape Rooms er åbnet i Aalborg midtby

En frisk start

Med de nye lokaler og nye escape rooms håber Nasha på, at hun endnu en gang kan få lov at byde folk velkomne uden restriktioner: “Der var en rigtig god modtagelse tilbage i 2019, men så kom pandemien.”

Dog ser det allerede rigtig godt ud for Zagadka Escape Games:

“Så snart det hele åbnede op igen og smitte tallene gik ned, så kunne du også se, at der var en lyst i folk til at komme ud, og der var rigtig meget positivitet omkring os.”

Løs uhyggelige mysterier: Nye Escape Rooms er åbnet i Aalborg midtby

Standardprisen for et escape room ved Zagadka Escape Games er 750 kr, men hvis I er en stor gruppe, der skal bruge to rum, er der rabat på det andet rum.

Desuden koster et escape room kun 500 kr hver den første søndag i måneden for 2-mands grupper. Du kan læse mere om de forskellige rum og booke dit escape game på hjemmesiden.

Del artikel

Andre læser også