Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Prøv et koldt gys: Vestre Fjordpark er nu åben for vinterbadning

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Når sommerheden bliver alt for intens i Nordens Paris, er Vestre Fjordpark heldigvis kun et stenkast væk fra centrum, og det rekreative område er det helt store trækplaster, når kroppen trænger til afkøling og/eller lidt D-vitamin.

Men det er faktisk ikke kun om sommeren, at vi kan nyde godt af vandet i Vestre Fjordpark.

“Bassinerne er blevet fyldt med frisk Limfjordsvand og hegnet er igen fjernet. Så hvis du trænger til et koldt gys, er det bare med at springe i,” skriver Vestre Fjordpark i dag på Facebook.

Vandtemperaturen er lige nu cirka 6 grader, så der skulle være alt mulig grund til at blive frisket lidt op i en tid, hvor himlen er grå fra morgen til aften.

Vestre Fjordpark oplyser, at vanddybden er reduceret for at beskytte badebroerne, hvis der kommer is på vandet i løbet af vinteren.

Der er dog ingen livreddere i parken her om vinteren, så badning er selvfølgelig på eget ansvar.

Prøv et koldt gys: Vestre Fjordpark er nu åben for vinterbadning
Arkivfoto

En cocktail af endorfiner og adrenalin – men bad aldrig alene!

Bo Belhage, klinisk forskningslektor, overlæge dr. med. ved Københavns Universitet, har tidligere udtalt til Videnskab.dk, at turen i det iskolde vand er kort og godt chokbehandling.

“Kroppen nedkøles nemlig ekstremt hurtigt, og kroppens forsvar kommer på overarbejde. Blodkarrene trækker sig sammen og chokket udløser en cocktail af endorfiner og adrenalin i blodet,” skriver Videnskab.dk

Vil man gerne have de positive effekter af at vinterbade, anbefaler Bo Belhage, at man tager en dukkert cirka tre gange om ugen.

Men en tur i det kolde gys kan også medføre en chokeffekt for kroppen, som kan være farlig.

Det anbefales faktisk, at man starter vinterbadningen om sommeren, men hvis du alligevel har mod på at starte her i november, så tag lige en makker eller to med ud til Vestre Fjordpark.

Del artikel

Andre læser også