Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Årets julefrokost-dille: Løs gåder og mysterier inden tiden rinder ud

Af Clara Edgar Jakobsen

Julefrokostsæsonen er snart over os. Og efter at festlighederne sidste år blev skudt til et hjørne, er der nok mange, som ser ekstra meget frem til at give den gas og slå sig lidt løs med venner og kollegaer.

Det mærker Jan Olsen, som ejer FunCenter ved Eternitgrunden og GetOut Escape Rooms på Nytorv. Her er kalenderen nemlig allerede godt booket med julefrokostarrangementer.

“Vi kan mærke, at der er mange, som gerne vil bruge julefrokosten til at ryste folk sammen igen og lave nogle sjove fællesaktiviteter, inden man sætter sig til bordet med juleøl og snaps,” siger Jan.

Han oplever især en stor interesse for escape rooms, som han kalder årets store julefrokost-dille.

Og selvom bookningerne altså allerede ruller ind, er der stadig masser pladser at få. Jan har nemlig udvidet med flere nye escape rooms i FunCentret og er i fuld gang med at gøre det samme på Nytorv.

Årets julefrokost-dille: Løs gåder og mysterier inden tiden rinder ud

Fra fangeskab til fest

Escape rooms er et koncept, der for alvor har taget Aalborg med storm efter tv-programmet “En vej ud” med Anders Breinholt rullede over skærmen, og det er en oplagt måde at starte en god julefrokost.

Escape rooms er nemlig, modsat hvad man måske tænker, ikke farlige eller skræmmende.

Hele idéen er, at man som et hold skal kanalisere sin indre Sherlock Holmes eller James Bond og løse en række gåder og mysterier, så man kan bryde ud af rummet, inden tiden er gået.

Årets julefrokost-dille: Løs gåder og mysterier inden tiden rinder ud

“Det fede er, at det kræver en masse samarbejde, og at alle kan bidrage, fordi det både kræver kreativitet, logisk tænkning og fingersnilde at løse de forskellige opgaver.

Så der er ikke nogen, som kommer til at stå helt på sidelinjen. Alle kan byde ind med noget. Og så er det bare virkelig sjovt,” siger Jan.

Aktiviteten tager omkring halvanden time og kan snildt klares i festtøjet, så man kan rulle direkte fra “fangeskab” til fin restaurant og nyde en martini – shaken, not stirred – eller skåle med sine øvrige udbryderkonger og –dronninger i en juleøl.

Årets julefrokost-dille: Løs gåder og mysterier inden tiden rinder ud

Et hint af magi og mystik

Man kan også få escape roomet bragt ud, hvilket er oplagt, hvis man for eksempel skal holde julefrokost i virksomheden.

“Vi har jo i FunCenter den her “ud af huset”-afdeling, hvor vi kommer ud med en rodeotyr eller nogle af de mange andre aktiviteter, og det kan vi altså også gøre med escape rooms.

Setuppet er lidt anderledes, men det grundlæggende med sjov og samarbejde er det samme,” siger Jan.

Det mobile escape game kan spilles overalt og er især et hit blandt virksomheder, der holder julefrokosten i egne lokaler.

Konceptet består af kasser, som holdet skal bryde ind i og er inspireret af magi. Man skal både træne mystiske væsner, blande eliksirer og udtale besværgelser. Ligesom med almindelige escape rooms er samarbejdet i højsæde.

Escape rooms er helt sikkert en sjov måde at kickstarte årets julefrokost, men der er selvfølgelig også mange andre oplevelser og lege, man kan kaste sig over.

FunCenter tilbyder eventhaller med mere end 36 forskellige aktiviteter, lasergame, indendørs paintball og et lydstudie, hvor man kan få lov til at sætte sin indre sangfugl fri.

Læs mere om FunCenters escape rooms her.

Del artikel

Andre læser også