Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Julefrokost med et twist: Prinses Juliana klar med populær julemenu

Af Emil Kjær Jørgensen

Julefrokost-sæsonen er for alvor over os, og byen byder som altid på et væld af muligheder – hvad enten du er til det helt klassiske julebord eller de mere utraditionelle serveringer.

Et sikkert hit på den kulinariske front, er Prinses Julianas traditionelle julemenu, som kan nydes på skibet fra i dag, fredag d. 15. november.

“Der er ingen minimumsbestillinger på julemenuen, så vi har rigtigt mange mindre virksomheder, som holder årets julefrokost her på skibet, men mange familier og venner vælger også at kombinere juleshopping i byen med en hyggelig aften her på skibet,” fortæller restaurantchef, Annette Skøt.

Indtagelsen af den overdådige julemenu på Prinses Juliana er især oplagt for dig, der ikke orker flere marinerede sild, fiskefileter og varm leverpostej.

“Julemenuen er en nyfortolkning af julens smage, og man kan både stifte kendskab med klassiske elementer som eksempelvis and og marcipan, og mere utraditionelle elementer som braiserede svinekæber og grillet oksemørbrad,” forklarer køkkenchef Rasmus Ulmer, som har sammensat menuen.

Foto: Prinses Juliana
Stegt torsk.

Overdådig julemenu i hyggelige omgivelser

Til forret kan du nyde Stegt torsk, blancherede rosenkål og hummerbisque, mens de to mellemretter består af henholdsvis Braiserede svinekæber, i fuglerede af sprød kartoffel, og bedebånd og Røget andebryst, med portvinsskalotter, peberrodscreme og broken gel af syltelage.

Til hovedret kan du sætte tænderne i Grillet oksemørbrad serveret med gulerodspuré, og persillerødder, hertil tranebær, grønkålsolie og citron, sprødt, knuste kartofler og kalveglace.

Røget andebryst.
Foto: Prinses Juliana

Til dessert kan du både glæde dig til 3 slags oste, med hybenkompot og hjemmelavet knækbrød og Vakuumsyltede æbler, nougat ganache, marcipancrumble og vaniljeis.

Vakuumsyltede æbler.
Foto: Prinses Juliana

Julen handler i høj grad om hygge og samvær med dem, du holder allermest af.

Vi kan faktisk ikke komme på et mere oplagt sted at dyrke dette, end på Prinses Juliana, som vi vil betegne som et af de hyggeligste spisesteder i byen.

Prinses Juliana Julemenu

Forret: Stegt torsk, blancherede rosenkål og hummerbisque.

Mellemret: Braiserede svinekæber, i fuglerede af sprød kartoffel, og bedebånd.

Mellemret: Røget andebryst, med portvinsskalotter, peberrodscreme og broken gel af syltelage.

Hovedret: Grillet oksemørbrad serveret med gulerodspuré, og persillerødder, hertil tranebær, grønkålsolie og citron, sprødt, knuste kartofler og kalveglace.

Ost: 3 slags ost, med hybenkompot og hjemmelavet knækbrød.

Dessert: Vakuumsyltede æbler, nougat ganache, marcipancrumble og vaniljeis.

Tre retter koster 365 kr., 4 retter 455 kr., 5 retter 525 kr., mens 6 retter koster 575 kr.

Der kan også tilkøbes en helt speciel vinmenu til retterne, hvor du både får velkomstdrink, hvidvin & rødvin ad libitum under middagen samt 1 glas dessertvin, kaffe & the til en skarp pris.

 

Er du til de mere klassiske serveringer tilbyder Prinses Juliana også julebuffet ud af huset til 325 kr. pr. kuvert (kun ved bestilling til minimum 25 personer).  Her kan du glæde dig til et gensyn med sikre vindere som marineret sild, varm leverpostej, varmrøget laks, flæskesteg, risalamande og meget, meget mere.

Hvad: Julemenu på Prinses Juliana
Hvor: Prinses Juliana, Vestre Havnepromenade 2
Hvornår: Fra 15. november

Du finder meget mere info her.