Julefrokosten sikret: Prinses Juliana sender populær julemenu og julebuffet ud af skibet

Skrevet af: Jonas Søhus Vogt Sørensen

Julefrokost-sæsonen er for alvor over os, og byen byder som altid på et væld af muligheder – hvad enten du er til det helt klassiske julebord eller de mere utraditionelle serveringer.

Men grundet Corona bliver julefrokosterne næppe som vi kender dem, da der som bekendt er et forsamlingsloft på 10 personer – så de helt store og vilde julefrokoster, må vi i år kigge langt efter.

Intet er dog så slemt, at det ikke er godt for noget. Og midt i mørket, er der nu gode nyheder.

Prinses Julianas lækre julemenu kan nemlig i år fås som take-away fra fredag d. 13. november.

Hvis du ønsker skibets overdådige julemenu som take-away, er der tale om en 3 retters menu i form af forret, hovedret og dessert.

“Det er traditionel julemad med et moderne twist, og det er virkelig mad i topkvalitet. Alt er hjemmelavet, og vi tør godt garantere, at ingen går sultne i seng,” fortæller Rasmus Ulmer Jørgensen, der er køkkenchef på Prinses Juliana.

Den traditionelle julemenu er et sikkert hit på den kulinariske front, så det er absolut en glædelig nyhed, at det nu er muligt at nyde den i hjemlige omgivelser. Det er dog også stadig muligt, at nyde den i den maritime restaurant.

Overdådig julemad

Til forret kan du nyde bagt torsk serveret i fennikelsuppe med vacuumsyltede æbler, mens de to mellemretter består af sprød kugle af and på bund af purløgsblanquette og friséesalat samt confiteret gris serveret på æbleflæsk samt æbleglace.

Til hovedret kan du sætte tænderne i rosastegt oksemørbrad på bund af jordskokkepuré samt bagte jordskokker og grønkålschips. Hertil pommes Anna og okseglace.

Inden desserten kan du glæde dig til 3 unika oste serveret med knækbrød og marmelade, mens desserten består af Prinsessens Ris a la mande med kirsebærsorbet på bund af vaniljeris, vaniljecreme samt kirsebærsauce.

Hvis du ønsker en overdådig julemenu som take-away, er der tale om en 3 retters menu i form af forret, hovedret og dessert.

Lige så lækker julebuffet

Du kan som altid også bestille en lige så lækker julebuffet, der indeholder alt hvad (mad)hjertet begærer – med alt lige fra marineret sild, varmrøget laks, lun leverpostej og rejer til stegt flæsk, flæskesteg, andeconfit og ris a la mande.

Julebuffet’en serveres dog ikke ombord på skibet i år grundet corona-restriktioner. Men som noget helt nyt kan buffeten bestilles helt ned til 10 personer.

“Normalt plejer vi at have et antal på minimum 20-25 personer, men grundet Corona vil vi i år sørge for, at folk stadig kan få en fantastisk julefrokost med lækkert mad, og derfor vælger vi at sælge vores julebuffet ud af skibet helt ned til 10 personer.

“Julen handler jo i høj grad om hygge og samvær med dem, du holder allermest af,” fortæller Rasmus.

Ønsker man julemenuen eller buffeten med hjem, er der afhentning fra 15:30-17:30 (skal bestilles senest dagen før), hvor det hele er klargjort når man kommer. Og så er der parkering lige ude foran skibet, så det bliver ikke nemmere.

Det hele bestilles via mail@prinsesjuliana.dk eller på tlf. 98115566.

Prinses Julianas Julemenu

Forret: Bagt torsk serveret i fennikelsuppe med vacuumsyltede æbler.

Mellemret: Sprød kugle af and på bund af purløgsblanquette og friséesalat.

Mellemret: Confiteret gris serveret på æbleflæsk samt æbleglace.

Hovedret: Rosastegt oksemørbrad på bund af jordskokkepuré samt bagte jordskokker og grønkålschips. Hertil pommes Anna og okseglace.

Ost: 3 unika oste serveret med knækbrød og marmelade.

Dessert: Prinsessens Ris a la mande. Kirsebærsorbet på bund af vaniljeris, vaniljeris, vaniljecreme samt kirsebærsauce.

Tre retter koster 365 kr., 4 retter 455 kr., 5 retter 525 kr., mens 6 retter koster 575 kr.

Der kan også tilkøbes en helt speciel vinmenu til retterne, hvor du både får velkomstdrink, hvidvin & rødvin ad libitum under middagen samt 1 glas dessertvin, kaffe & the til en skarp pris.

3 retters jule-take-away i form af forret, hovedret og dessert koster også 365 kr.

Prinses Julianas Julebuffet

Marineret sild med hjemmelavet karrysalat, kogte æg, løg og kapers.

Varmrøget laks fra egen rygeovn, sprød salat og rygeost.

Lun leverpostej med ristede svampe, timian og sprød bacon.

Rejer med hjemmelavet mayo og citron.

Andeconfit med syltede rødbeder og marineret frisee salat.

Stegt flæsk – æbleflæsk af danske æbler.

Flæskesteg med sprød svær serveret med rødkål, brunede kartofler og julesauce.

Ris a’la mande med kirsebærsauce.

2 slags oste med hjemmelavet marmelade af vinterbær.

Friskbagt brød og smør.

Buffet ud af skibet koster 325 kroner pr. couvert.

Hvad: Julemenu og julebuffet på Prinses Juliana
Hvor: Prinses Juliana, Vestre Havnepromenade 2
Hvornår: Fra 13. november