Prestigefyldt konkurrence: Aalborg-restaurant slår flere Michelin-restauranter
Det er næsten ved at blive en fast tradition.
Når den prestigefyldte kokkekonkurrence Local Cooking finder sted under Hirtshals Fiskefestival – ja, så løber Restaurant Nam med sejren.
For fjerde gang løb Restaurant Nam nemlig med sejren i den store kokkekonkurrence, da konkurencen fandt sted under dette års Hirtshals Fiskefestival.
Den anerkendte restaurant fra Aalborg var oppe imod store restauranter som Villa Vest, TRI, Ruths Hotel og Alimentum.
Det kompetente dommerpanel bestod af Kenneth Toft-Hansen, Rainer Gassner, Mikael Kopp-Christensen og Lisbeth og Bo Jacobsen.
Årets tema var “Rødspætte”, og her imponerede Nam dommerne mest med deres perfekt tilberedte fisk med inspiration fra Asien – garneret med lokale krydderurter.
Sidste års vinder, Villa Vest, løb med anden pladsen, mens aalborgensiske Alimentum og Essens Gaarde delte tredjepladsen.
Deltagerne i år 2024
- Restaurant Abstrakt, Hirtshals
- Essensgården, Frederikshavn
- Restaurant Emil, Aalborg
- Villa Vest, Lønstrup
- TRI, Agger
- Allimentum, Aalborg
- Ruths Hotel, GL. skagen
- Restaurant Nam, Aalborg
- Bryghuset Vendia, Hjørring
Sådan fungerer konkurrencen
Local Cooking er en regional restaurantkonkurrence, hvor lokale og regionale restauranter dyster om at servere den bedste ret med lokale råvarer og samtidig fortælle den gode historie om råvarer, historie og kvalitet.
Ideen er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet.
Udstyret med et køkken og minimum 75% lokale råvarer skal restauranterne kreere en hovedret, der serveres for et dommerpanel og det tilhørende publikum.
Konkurrencen satser på at få større lokal identitet på menukortet i hele Danmark og samtidig give gæster fra ind- og udland mulighed for bedre madoplevelser med mere egnsspecifikt præg.
Restauranterne vil efterfølgende have de deltagende retter på menukortet og dermed give gæsterne mulighed for at smage de lokale kreationer.