Premiere på torsdag: Skansespillet bæres af mange frivillige kræfter

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Når det traditionsrige Skansespil har premiere på Hals Skanse på torsdag den 4. juli, er der garanti for fest og farver for alle aldersgrupper.

Det er en musicalopsætning af Alice i Eventyr: Bag Spejlet, der kommer til at pryde skansens scene i år med den nye instruktør Louise Rømhild bag roret, og du kan stadig sikre dig en billet til, hvad der år efter år hyldes som en fantastisk sommeroplevelse.

Skansespillet spiller frem til den 13. juli, og du kan stadig nå at købe billet til årets forestilling.

Foreningen, der er drivkraften bag forestillingerne, består næsten udelukkende af frivillige kræfter – over 150 af slagsen – og ændrede i sin tid navn fra Amatørscenen til Skansespillet for at reflektere teatertruppens høje niveau.

Men når man sidder som publikum på skansen og ens øjne er rettet mod de mange dygtige skuespillere, skal man endelig ikke glemme resten af det hold, som arbejder hårdt backstage for at gøre oplevelsen mulig.

Instruktør Louise Rømhild og Martin Kjeldgaard, kapelmester og næstformand i foreningens bestyrelse, er hurtige til at påpege at alle er en vigtig del af “Skansefamilien”, og det er ligegyldigt, om man har hovedrollen i forestillingen, maler rekvisitter eller tager en enkelt kaffevagt.

”I virkeligheden synes jeg, at teater fordres rigtigt godt i et miljø af frivillige, fordi man får en boble af samhørighed om at skabe teater, hvor man kommer utrolig tæt på hinanden.

For udefrakommende kan det nogle gange virke lidt besynderligt, men det er alt det sociale, som er mega fedt ved teater og særligt frivilligt teater,” forklarer Louise Rømhild.

Plads til uøvede kræfter

Det bliver hurtigt tydeligt, at Skansespillet adskiller sig fra andre foreninger, som vi kender dem på flere punkter.

Hvor mange foreninger i Danmark har problemer med at rekruttere unge mennesker til især bestyrelser, formår Skansespillet at tiltrække nye, yngre kræfter.

Det er Louise Rømhild selv et eksempel på.

Den 30-årige instruktør, der er uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet, blev hyret ind af foreningen, på trods af at hun er lidt af en usleben diamant, for at bruge hendes egne ord.

Og netop det at turde give uprøvede kræfter en chance er en central del af foreningens DNA.

”Vi er specielle på den måde, at vi har en politik, der hedder at alle, som går til audition får lov til at komme på scenen.

Vi er gode til at putte folk ind sådan, så det giver mening for dem at være med, så de bidrager til helheden,” fortæller Martin Kjeldgaard.

Hvis du går med en lille skuespiller gemt i maven, men er nervøs over at skulle til audition, er Skansespillet dermed en god – og blød – indgang til teaterverdenen, hvor du vil blive taget hånd om.

En investering i fællesskabet

Det store engagement fra foreningens medlemmer kommer for alvor til udtryk i juli, når hele indsatsen går op i en højere enhed på premiereaftenen, men man skal ikke tage fejl – der ligger månedvis af hårdt arbejde bag.

Forberedelserne til Skansespillet starter allerede et helt år før, hvor næste års stykke vælges, auditions afholdes, kustomer planlægges og en masse praktiske ting sættes på plads.

“Det er noget, man investerer sin fritid i,” fastslår Martin Kjeldgaard.

Langt de fleste af de frivillige arbejder eller studerer nemlig på fuldtid og dedikerer deres fritid til Skansespillet, fordi de elsker at være med og spille teater.

Du kan f.eks. møde en som Cecilie, der kommanderer sine undersåtter rundt i rollen som den Røde Dronning på scenen, men til dagligt laver noget så fredeligt som at studere på Aalborg Universitet.

Ej at forglemme Torben, som både er kasserer, altmuligmand, koreograf og den Hvide Konge i eventyrlandet, mens han til dagligt sidder som regnskabschef for Asetek i Aalborg.

Nogle som Martin Kjeldgaard formår at få hele familien involveret, og familien på to voksne og to børn bruger hellere sommerferien på skansen end at tage på charterferie til udlandet.

“Det er sgu lidt smukt og fedt, at man går sammen om det som familie i stedet for at tage til Mallorca som alle mulige andre,” forklarer Louise Rømhild og tilføjer:

“Det er sådan nogle kræfter, der gør at foreningen bliver ved med at leve.”

Læs mere om Skansespillet her

AALBORG AWARDS hylder byen: Natklubkonger spiller til Afterparty

Skrevet af: Michael Qureshi
TooManyLeftHands
TooManyLeftHands

Så kan I godt krydse datoen!

Fredag d. 3. april 2020 gentager vi succesen med AALBORG AWARDS. Denne gang større, vildere og bedre end både i 2018 og 2019, som var de første to år med den store fest.

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser.

AALBORG AWARDS starter med at hylde det bedste i Aalborg.

Årets Restaurant, burger, café, cocktails m.fl. skal kåres, hvor alle byens største restauratører, butikker, virksomheder håber på, at det er dem, som løber med priserne.

AALBORG AWARDS

TooManyLeftHands spiller til afterparty

Derefter er der kæmpe Afterparty. I år bliver det for alvor sparket i gang af nogen, der virkelig ved, hvordan man fyrer den af til en fest. Det er nemlig ingen ringere end natklubkongerne fra TooManyLeftHands.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Når de går fra scenen afløses de af andre stærke navne på DJ-fronten.

Rød løber, drinks og fedt show

Vi tør godt at love, at det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

Her kan du feste med alle dem, der står bag byens bedste restauranter, butikker, caféer, virksomheder og naturligvis flere prominente navne i alt lige fra sport til politik.

I løbet af de næste dage åbner afstemningen til finalisterne til AALBORG AWARDS. Se sidste års vindere her

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Book lige her

Fed oplevelse for børnene: Kom til gratis ishockey-træning i vinterferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen

Vinterferien er netop startet for de fleste børn i Nordjylland, men vejrudsigten lover ikke ligefrem fantastisk vejr de næste dage.

Derfor er det jo oplagt at gå på jagt efter indendørsaktiviteter, som kan underholde de mindste i familien.

Og her i vinterferien kan børnene både få rørt kroppen, mærke følelsen af vintervejr og være sikker på tørvejr, når AaB Ishockey inviterer til rekruttering for alle piger og drenge i alderen 3-7 år.

Det foregår på onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00 i Gigantium, og det er ganske gratis at møde op og prøve kræfter med en af Danmarks mest populære sportsgrene.

Bliv den næste store ishockey-stjerne

Flere profiler fra Aalborg Pirates har været en del af AaB Ishockeys talentafdeling, så drømmer dit barn om at blive den næste store Ishockey-stjerne, er det oplagt at lægge vejen forbi rekrutterings-dagen.

Men træningen handler først og fremmest om at have det sjovt.

“Vi har mange trænere på isen begge dage, så alle børn kan få en hjælpende hånd, når det nødvendigt.

Vi har også nogle specielle vogne, som de kan støtte sig opad, hvis ikke de er helt trygge ved at stå på skøjter endnu,” fortæller formand for AaB Ishockey, Søren Vestergaard.

Derudover tilrettelægger man træningen efter det enkelte barns niveau, så alle får en god oplevelse.

Det anbefales, at man kommer 30-45 minutter før for at få hjælp til at finde det rette udstyr – som man i øvrigt også kan låne helt gratis på dagen.

Søren Vestergaard oplyser, at AaB Ishockey også afholder begyndertræning hver onsdag (kl. 17-18) og lørdag ( kl. 10-11.15) i perioden august-april, hvor man også kan prøve kræfter med ishockey.

Hvad: Gratis ishockey-træning for 3-7 årige
Hvor: Gigantium (indgang i kælderen på samme side som svømmehallen, omklædning 4, midt på gangen)
Hvornår: Onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00

Du kan finde mere info her.

Subway lancerer nyhed: Børn under 12 år spiser gratis fremover

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vinterferien er netop skudt i gang, og det er naturligvis ensbetydende med, at de nordjyske forældre er i fuld gang med at lægge program for den næste uge.

Nu er der ikke børnehave- eller skolekammerater, der kan aktivere energibomben i løbet af dagen … og så må (bedste)forældre jo træde til.

Heldigvis findes der mange lokale tilbud til familier, der ønsker en ferie fyldt med gode oplevelser.

Blandt andet Subway, der netop har lanceret deres nyeste tiltag: Børn spiser gratis.

“Sikke et godt vinterferietilbud!” tænker du nok – men faktisk varer glæden helt udover denne uge…

Tilbuddet gælder nemlig for evigt!

Subway understreger dog over for MigogAalborg, at det er et barn per betalende voksen, der spiser gratis.

Sammensæt din egen børnesandwich

Med i det generøse tilbud er en valgfri børnesandwich, håndlavet i bedste Subway-ånd, hvor dagens heldige hovedperson kan vælge mellem en variant med enten kylling, kalkun eller skinke.

Derudover er der selvfølgelig hundredevis af kombinationsmuligheder både med hensyn til brød, fyld og tilberedning.

Et andet nyt tiltag fra Subway er også, at du fremover kan tilvælge alt fra cheddar, revet mozzarella, majs, feta, ristede løg til ristede kerner – helt uden merpris.

Barnet får selv lov at udpege det hele ved disken og er dermed også selv med til at sammensætte lige præcis sin yndlingssandwich.

“Subway er andet end et oplagt bud på en omgang hurtig take away – vi er også en familierestaurant, hvor der er plads til både store og små, uanset smag og behag,” fortæller Rasmus H. Millfors, som er medejer af Subway i Aalborg.

Er appetitten til mere end blot en sandwich, er der mulighed for at tilkøbe en sodavand og cookie for kun 20 kr. – det er dog ikke et krav for at indløse tilbuddet om et gratis måltid, så dette skal udelukkende ses som en billig måde at opgradere til en menu.

Tilbuddet er gældende i både restauranten i Urbansgade samt Østerågade.