Premiere lørdag: Beate repræsenterer Aalborg i Den Store Bagedyst

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Jesper Kristian
Foto: Jesper Kristian

Tilbage i oktober 2018 skrev vi, at Den Store Bagedyst søgte deltagere i håb om, at vores by ville blive repræsenteret i dette års program.

Vores bønner er heldigvis blevet hørt!

Det bliver ærke-aalborgenseren Beate Stengaard, der toner frem på skærmen i et af landets mest populære TV-programmer, når Den Store Bagedyst har premiere lørdag den 5. oktober på DR.

Beate arbejder til dagligt som frisør hos Deres Urban Klip i Urbansgade og elsker at være kreativ, hvilket bl.a. udmønter sig i masser af lækre kager, som man vil få rig mulighed for at beundre hver uge i bage-konkurrencen.

Udover at nusse med kager i sin fritid, spiller Beate også roller derby for Aalborg Combat Bullies – og faktisk er hun så god, at hun repræsenterer Danmark på roller derby landsholdet.

Aalborgensisk dialekt for alle pengene

Vi mødte Beate til en snak om Den Store Bagedyst, kærligheden til bagværk, og hvordan hun har brugt frisør-faget og roller derby evnerne i programmet.

Hvorfor meldte du dig til Den Store Bagedyst?

“Jeg er et kæmpestort konkurrencemenneske, og jeg har altid elsket Den Store Bagedyst. Jeg kan rigtig godt lide at tage chancer og tænkte ‘det bliver jeg nødt til at prøve, det her’.

I år er det så tredje gang, jeg har meldt mig til programmet, og denne gang kontaktede casteren mig, fordi jeg havde prøvet sidste år.

Jeg var oppe imod 180 deltagere i første runde. Vi skulle tage en kage med ind, men det er egentligt personen bag kagen, der er det vigtige.

Hvem har en god personlighed, hvem kan bruges på TV, hvem kan noget ekstra – det er det, de leder efter.

Jeg kan huske, de spurgte ‘snakker du altid sådan, Beate’, og ja, det er min dialekt. Jeg taler ret aalborgensisk, så der kommer aalborgensisk dialekt for alle pengene i programmet,” fortæller Beate grinende.

Hvor stammer din interesse i bagning fra?

“Jeg har bagt med min mormor siden barnsben og har fået lov til at alt muligt.

Når vi var i sommerhus om sommeren, lavede vi tit roulade sammen, fordi det var det nemmeste at fyre sammen. Min mormor bad mig om at samle hindbær, og så lavede vi den sammen.

Det ligger i det hele taget til familien. Min mor er smørrebrødsjomfru, og min far kan også rigtig godt lide at lave mad.

Da jeg gik i folkeskolen, meldte jeg mig også til Marthaskolen, som var sådan en rigtig husmorskole. Der gik jeg én gang om ugen, hvor jeg både syede tøj og lavede mad.

Det har altid været noget, jeg synes er mega fedt, det at stå i et køkken. Før jeg fandt ud af, at jeg skulle være frisør, overvejede jeg at stå i et køkken som bager eller kok, men der er ikke den samme hygge som, når man bager derhjemme. Der er ikke tid til at nusse om tingene hos en bager.”

Foto: Jesper Kristian

Hvordan vil du beskrive din tilgang til bagning? 

“Jeg kan vildt godt lide håndværket i det.

Det er fascinerende at lave bagværk, der ikke er industrielt præget, og at mærke hvad det gør, når der er kærlighed i det. Tit når jeg bager, især derhjemme, så er det lidt på slump.

Der står måske, at der skal én teske bagepulver i, men hvis der er en fornemmelse inden i mig, der siger, at der lige skal en teske mere i, så gør jeg det.

Det skal heller ikke alt sammen være jordbærmousse og vaniljecreme.

Når min kæreste og jeg er i køkkenet sammen, salter og fermenterer vi en masse mad, og jeg ser på, hvordan det kan bruges i et bagværk.

Til min audition kage brugte jeg f.eks. sødsyltede grønne tomater, som jeg lagde ind som gelé i kagen. Man tænker måske ‘nå, det lyder mærkeligt’, men det smagte mega godt.

Det er sjovt at udfordre mig selv, så det ikke er givet fra start, hvilken smag det bliver, men folk skal selvfølgelig heller ikke tænke ‘fy for satan, hvad laver du’.”

Har du brugt noget fra din baggrund som frisør og roller derby spiller i Bagedysten?

“Jeg er vant til at arbejde med en tidshorisont som frisør, så min fornemmelse af tid er ret god.

Jeg dyrker roller derby, fordi jeg er et konkurrencemenneske og kan lide at ting er pressede.

Så man kan sige, at jeg er vant til at arbejde under pres, og der var meget pres forbundet med programmet, både inde i teltet og udenfor. Mit hverdagsliv var maks presset.

Mange mennesker – især kunder – har troet, at jeg var ved at gå ned med stress, fordi jeg har måtte gå ned i tid på arbejdet, mens programmet blev filmet, men jeg har haft det helt fint. Det har været en vanvittig awesome oplevelse.”

Beate Stengaard foran Deres Urban Klip.

Hvad har du fået ud af at være med i Den Store Bagedyst?

“Det er million-spørgsmålet. Hvad har jeg ikke fået ud af det?

Det er en af de største oplevelser nogensinde at være med. Det vildeste er, at det ikke engang er blevet vist endnu.

Jeg har det som om, jeg har levet i en Narnia-verden de sidste mange måneder, fordi det har været hemmeligt. For mig er det jo allerede sket, men for alle andre sker det nu og her, når programmet bliver vist.”

Folk skal bare glæde sig. Det bliver fuldstændig genialt det her program. Det er så sjove menneske, der er med, og denne sæson er bare mega fed med de udfordringer, der kommer.”

Vil du gerne have indblik i Beates bagedyst-oplevelse, kan du følge med her.

Skræm livet af dit barn: Den Gamle Togremise omdannes til kæmpe spøgelseshus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom Den Gamle Togremise rummer masser af historie og charme, har man også let ved at forestille sig, at de autentiske bygninger hurtigt kan blive omdannet til noget lidt mere uhyggeligt.

Det bliver for alvor til virkelighed, når Råt&Godt og Urban City inviterer til Halloween i Den Gamle Togremise.

Lørdag den 2. november bliver den nemlig omdannet til et kæmpe spøgelseshus, hvor børnefamilier kan komme forbi til en dag med sjove aktiviteter, (u)hygge, gys og gru som man efter sigende sent vil glemme.

Masser af sjov og ballade

Aalborg Karneval har stillet deres lager af sjov og ballade til rådighed, som de i mange år har benyttet til “Skræm Livet Af Dit Barn”, som år efter år har været en kæmpe succes.

“Vi genskaber succesen, og forhåbentlig kan vores rå, unikke og ikke mindst 118 år gamle bygning byde på nye (u)hyggelige stunder for store og små,” skriver Råt&Godt om arrangementet.

Personer med hjerteproblemer og sarte sjæle anbefales ikke at deltage, og du må ikke ikke røre statisterne i spøgelseshuset.

“Vi håber, i har lyst til at komme udklædt, men sørg også for at have varmt tøj på, da der godt kan være lidt koldt i togremisen.”

Udover at få på opdagelse i spøgelseshuset, kan man også deltage i aktiviteter såsom ansigtsmaling, hjernebowling og edderkoppekast mm.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Prisen for herlighederne er 25 kr., som betales i indgangen. Der er fri entré for børn i alderen 0-2 år.

“Vi glæder os helt vildt til at skræmme livet af både forældre, bedsteforældre og selvfølgelig børnene,” slutter Råt&Godt om arrangementet.

Hvad: Halloween i Den Gamle Togremise
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 10.00 – 15.00

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Spin Lykkehjulet i Friis: Vind over 200 fede præmier i efterårsferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efterårsferie er jo dejligt nok i sig selv, men i den kommende uge har du mulighed for at gøre den endnu sjovere, når du helt gratis kan spinne lykkehjulet én gang i timen og vinde megafede præmier til en værdi over 30.000 kr.

Det sker i Friis Shoppingcenter, der i samarbejde med MigogAalborg, giver muligheden for at gå hjem med helt vilde præmier.

Sådan vinder du

Spin lykkehjulet, og se om du kan blive én af de heldige vindere. Du kan prøve lykken fra mandag d. 14. oktober til og med lørdag d. 19. oktober kl. 13-16.

Hver time er der nye præmier på spil.

Du kan også vinde trøstepræmier, men det kan ske, at du må gå derfra med en nitte.

Gaverne er sponsoreret af butikkerne i Friis Shoppingcenter, MigogAalborg, samt lokale butikker, virksomheder og aktører fra Aalborg og Nordjylland.

HOVEDPRÆMIER

MANDAG DEN 14. OKTOBER
KL. 13 – 14: 2 stk. fribilletter til Aalborg Zoologisk Have
KL. 14 – 15: Et valgfrit lingeri sæt fra Femilet samt personlig rådgivning
eller 2 stk. fribilletter til Kunsten
KL. 15 – 16: ROCKit – ONYX in-ear trådløse høretelefoner,
værdi 999 kr. fra SACKit

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort på 1.000 kr. til Brdr. Price
KL. 14 – 15: 2 stk. billetter til forestillingen ”Et Juleeventyr” i Aalborg Teater
KL. 15 – 16: Læderjakke til herre, værdi 1.999,95 kr. fra Selected Homme

ONSDAG DEN 16. OKTOBER
KL. 13 – 14: Høretelefoner, værdi 1.600 kr. fra SACKit
KL. 14 – 15: En valgfri strik fra Vero Moda eller en valgfri jakke fra Monki
KL. 15 – 16: Gavekort på 2.000 kr. til Magasin

TORSDAG DEN 17. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort til spa & brunch for 2 personer fra
Hotel Viking-Aqua Spa & Wellness
KL. 14 – 15: Læderjakke til kvinder, værdi 1.499,95 kr. fra Selected Femme
KL. 15 – 16: Et halvt års gratis parkering i Friis Shoppingcenter

FREDAG DEN 18. OKTOBER
KL. 13 – 14: 6 stk. hvidvins- og rødvinsglas fra Erik Bagger,
værdi 799,95 kr. fra Imerco Home
KL. 14 – 15: Et sæt tøj til kvinder eller et sæt tøj til mænd fra Kings & Queens
KL. 15 – 16: En kontinental seng 140×200 GOLD C35 latex, værdi 14.999 kr. inkl. levering fra JYSK

LØRDAG DEN 19. OKTOBER
KL. 13 – 14: Fusion løbejakke, værdi 750 kr. fra Sport24
KL. 14 – 15: Gavekort på 500 kr. til Kling Klang Studiet
KL. 15 – 16: BOOMit – High Power Portable Designer Speaker,
værdi 1.699 kr. fra SACKit

Vind også andre præmier fra D’let, Dalle Valle, Anettes Sandwich, Lagkagehuset, Envii, Is á Bella, Matas, MigogAalborg og mange flere…

Der sker også en masse andre sjove ting i Friis i ferien. Børnene kan blandt andet opleve kriblende krablende krybdyr, når ’Styr på Dyr’ kommer på besøg. Læs mere om det her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: Mandag – lørdag i efterårsferien

Nostalgi, anekdoter og lækker musik: Danmarks John kommer til Blokhus

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

John Mogensen er en af danmarkshistoriens mest folkekære sangere, og populariteten er ikke blevet mindre efter succesfilmen “Så længe jeg lever”, der skildrer sangerens liv på godt og ondt.

Men det er ikke kun på biograflærredet, at John Mogensen er blevet vakt til live.

Rasmus Bjerg har blandt andre haft stor succes med at turnere land og rige rundt i rollen som dansktoppens ukronede konge, og inden længe kan vi her i Nordjylland se frem til at opleve endnu en fantastisk hyldest til John Mogensen.

“DANMARKS JOHN – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks” optræder nemlig i hyggelige Blokhus den 25. oktober kl. 20.00.

Det sker i Kulturhuset i Blokhus, og billetprisen til koncerten alene er 200 kr., og du kan også vælge at opgradere billetten med en 2 retters koncertmenu.

Den består af en forret; Fiskesymfoni med fire forskellige fiskespecialister med brød og smør og en hovedret bestående af; Herregårdsbøf med sauce bearnaise, pommes saute og efterårs-garniture.

Koncertmenuen koster 195 kr, og den serveres klokken 18.00 i Kulturhuset.

Autentisk udseende, anekdoter og masser af musik

Det nye hold bag Danmarks John er troubadurisk- og stilrent legende og ikke mindst klar til at surfe på John-bølgen.

Man vil opleve en musikalsk legestue på scenen, hvor musikerne spiller på alt, hvad de kan komme i nærheden af, bytter instrumenter og synger A Capella.

I front som Danmarks John står Brian Arnold, der med sit autentiske udseende og John’ske vokal, krydrer showet med nostalgiske anekdoter fra John Mogensens liv og færden.

Dette setup til Danmarks John er et markant step up for gruppen, der også tager det bedste med fra Four Jacks.

Fire stærke vokaler bliver til de velkendte flotte klange, som bliver holdt på plads af en solid kontrabas, når de tropper op i den klassiske opstilling, som man kender fra Four Jacks.

Har optrådt i Grønland og på Gran Canaria

Danmarks John har optrådt fra Grønland til Gran Canaria og hele Danmark tyndt og med stor succes.

Dette har medført utallige udsolgte koncerter landet over.

Når bandet træder op på scenen er der efter sigende altid garanti for fest og fællessang, så arrangørerne anbefaler, at du også husker danseskoene.

Hvad: Danmarks John – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks
Hvor: Kulturhuset Blokhus
Hvornår: 25. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.