ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborg-gigant når vild milepæl: Omsætter for mere end 10 milliarder kroner

Af Michael Qureshi

Vi kan godt tillade os at være stolte over de fyrtårn, som leder vejen i Aalborgs erhvervsliv.

Her er Aalborg Portland vist en af de helt store spillere, og i et netop offentliggjort regnskab, er det kommet frem, at de har rundet en vild milepæl.

Årsregnskabet for Aalborg Portland Holding viser en rekordhøj omsætning på over 10 milliarder kr. og et resultat før renter og skat på 1,6 milliarder kr.

Væksten er primært opnået på de globale markeder, herunder Tyrkiet, Belgien og Kina. Derimod havde Aalborg Portland i Danmark et markant fald i indtjeningen på 111 millioner kr.

“Samlet set opnåede vi i 2021 et resultat, der levede op til forventningerne.

Vi er tilfredse med, at vi trods de seneste 2 års globale usikkerhed som følge af Covid-19 har en solid vækst, en stigende global indtjening og en fortsat sund økonomi,” udtaler koncernøkonomi- og finansdirektør Henning Bæk fra Aalborg Portland Holding.

Blandt dem som betaler mest skat i Danmark

Fremgangen i Tyrkiet var blandt de helt store årsager til væksten.

Trods vanskelige markedsvilkår som følge af den fortsatte politiske usikkerhed steg omsætningen i Tyrkiet fra 1,1 milliarder kr. til 1,3 milliarder kr. i 2021, mens resultatet før renter og skat (EBIT) gik fra et minus 25 millioner kr. til plus 260 millioner kr.

Koncernen betalte cirka 355 millioner kr. i selskabsskat i de lande, hvor den har aktiviteter.

Heraf lægges en betydelig andel på 155 millioner kr. i Danmark, og det placerer Aalborg Portland Holding blandt landets største skattebetalende selskaber.

Koncernen har et mål om en CO2-reduktion på 30 procent pr. tons cement frem mod 2030.

Derfor har koncernen over de næste 3 år afsat over 720 millioner kr. til investeringsprojekter, som skal styrke bæredygtigheden på globalt plan.

Ikke mindst i Danmark, som har Europas største cementfabrik og er hjemsted for koncernens globale forsknings- og udviklingsafdeling.

I 2021 kom den nye cementtype Futurecem på markedet. Den har op til 30 procent lavere CO2-aftryk end konventionel cement, og markedsføringen er i fuld gang.

Del artikel