Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nutella eller solbær?: Populært bageri klar med vilde fastelavnsboller

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Selvom Surdejsbageren er kendt for (surprise, surprise) sine surdejs-kreationer, kan de bestemt også være med, når det gælder det søde bagværk.

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller i det populære bageri, og i år er naturligvis ingen undtagelse.

I år har Surdejsbageren hele to forskellige slags at vælge imellem – og vi har naturligvis testet dem:

Valget er svært

Vi har efterhånden smagt lidt af hvert i det enorme udvalg af fastelavnsboller i byen.

… psst. Har du mistet overblikket? Så tag et kig på vores Fastelavnsbolle-kategori her.

Hvis du vælger at lægge vejen forbi Surdejsbageren på Budolfi Plads efter fastelavnsboller, skal du tage det svære valg mellem to meget fristende varianter.

Nutella eller solbær?: Populært bageri klar med vilde fastelavnsboller
Foto: Simone Kjølby Christensen

Fælles for bollerne er dog, at de begge er lavet på en croissantdej.

So far so good … for man går altså sjældent galt i byen med en sprød, fed og lækker croissantdej.

Men der stopper lighederne også.

Den ene variant er med solbær og vanilje mens den fastelavnsbolle frister med hasselnødpraliné og nutella.

Hvis man har set bare 2 minutter af Bagedysten på DR1, så ved man, at kagernes udseende er mindst lige så vigtigt som selve smagen.

Her må man sige, at Surdejsbagerens varianter er to nydelige eksemplarer, som man virkelig har lyst til at tænde tænderne i.

Nutella eller solbær?: Populært bageri klar med vilde fastelavnsboller
Foto: Simone Kjølby Christensen
Nutella eller solbær?: Populært bageri klar med vilde fastelavnsboller
Foto: Simone Kjølby Christensen

Det er jo trods alt det indre, der tæller og her skuffer varianten med solbær og vanilje altså på ingen måde, selvom de fleste nok vil være mest fristet af varianten med Nutella.

Den friske solbær-smag er et dejligt modspil til den sprøde og fede croissantdej – som i øvrigt sidder lige i skabet.

Er du Nutella-fan, bliver du ikke skuffet over Surdejsbagerens variant med hasselnødpraliné og nutella.

Der er fuld smæk på hasselnødde-smagen. Et sikkert fastelavnsbolle-hit!

Nutella eller solbær?: Populært bageri klar med vilde fastelavnsboller
Foto: Simone Kjølby Christensen
Nutella eller solbær?: Populært bageri klar med vilde fastelavnsboller
Foto: Simone Kjølby Christensen

De koster 45 kr. pr. stk, og de er klar i montren hver dag fra klokken 10.00.

Del artikel

Andre læser også