Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kan ikke rumme flere mennesker: To populære stier langs Limfjorden udvides

Af Michael Qureshi
Lindholm Strandpark
Lindholm Strandpark

Stierne langs fjorden i Nørresundby kan ikke længere rumme de mange mennesker, der hver dag cykler, går og løber i området.

Derfor går Aalborg Kommune nu i gang med at udvide to af de mest populære stier – nemlig Lufthavnsstien, der går gennem Lindholm Strandpark og Syrestien, der fører til Stigsborgområdet.

Begge stier er en del af den regionale cykelrute Limfjordsruten.

Fra Søvangen og frem til ‘knækket’ ved Anders Nielsens Vej skal Kloakforsyningen lægge en ny hovedledning i stiens trace, og derfor er det helt oplagt, at stien i samme ombæring renoveres og udvides, så cyklister og fodgængere får hver deres sti.

Arbejdet i Strandparken går i gang i september.

Er meget populær

“Stien gennem Lindholm Strandpark er populær, og vi har fået rigtig mange henvendelser om den, da vi i foråret holdt fordebat om Søvangen.

Derfor er jeg glad for, at vi nu har muligheden for at imødekomme borgernes ønske,” siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Den anden sti, der også skal udvides og renoveres, er Syrestien. Syrestien indgår i det stinet, som fremover skal føre beboere og skolebørn til og fra Stigsborg.

“Syrestien er et gammelt banespor, som vi i tidernes morgen skyndte os at få asfalteret og omdannet til en sti.

Derfor ligger der stadig sveller under asfalten, og de giver mildest talt bølgegang i sadlen.

Samtidig har Syrestien heller ikke længere plads til de mange gående og cyklister, så vi går i gang med at udvide stien til september, så de mange brugere også her får hver deres sti,” siger Hans Henrik Henriksen.

Kan ikke rumme flere mennesker: To populære stier langs Limfjorden udvides
Syrestien

Kommer også belysning

Som en del af projektet bliver der også opsat belysning langs Syrestien, og krydsningen ved Havnegade sænkes og forbedres.

I 2021 laves den del af Syrestien, der går frem til forgreningen ved den lille sø.

Den følgende etape afventer en nærmere afklaring af forløbet ind i Stigsborgområdet, men den forventes anlagt i de kommende år.