Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Naturen som træningscenter: Populære Outdoor Power Fitness åbner i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Corona har tvunget danskerne væk fra træningscentrene og ud i den dejlige, danske natur, hvor der både er frisk luft, højt til loftet og masser af plads til alle.

Men selvom naturen byder på uanede muligheder for bevægelse, kan det måske være svært at bevare motivationen efter den samme løberute for 117. gang i træk?

Eller måske mangler du hjælp til at finde de øvelser og træningsformer, der skal til for at opnå eller bevare den sunde krop?

Bare rolig. Der er hjælp at hente.

Nu kan vi nemlig byde velkommen til en helt ny type udendørstræning her i Aalborg, der netop udnytter naturens ressourcer, professionelle trænere og masser af fællesskab til at skabe en helt unik træningskultur.

Den 3. maj starter det populære Outdoor Power Fitness et træningshold ved Vestre Fjordpark i Aalborg, hvor der er meget begrænsede pladser på det første hold. Du kan tilmelde dig lige her.

Virksomheden har været i gang i Århus og Østjylland som AJ Bootcamp i flere år med stor succes, og i efteråret overtog Michelle Munkholm virksomheden for at omdøbe den til Outdoor Power Fitness – og ikke mindst give os nordjyder mulighed for at komme på det smarte koncept.

“Udover holdene i Østjylland, har jeg startet hold op i Støvring, Skørping og Arden, hvor vi allerede har mange medlemmer. Nu er tiden endelig kommet til Aalborg, og vi kan ikke vente med at komme i gang,” fortæller Michelle.

Naturen som træningscenter: Populære Outdoor Power Fitness åbner i Aalborg
Michelle Munkholm

Sådan fungerer konceptet

Holdtræning med Outdoor Power Fitness er hverken en løbeklub eller en lukket klike for professionelle sportsudøvere, men derimod et træningsfællesskab for alle, der drømmer om mere energi i hverdagen og en stærkere krop.

Der er max 20 personer på et hold, og du bestemmer helt selv, om du møder op som du er – eller om du vil tilmelde dig med en ven, veninde, ægtefælle eller kollega.

Naturen som træningscenter: Populære Outdoor Power Fitness åbner i Aalborg

“Vi har ingen krav om træningserfaring, alder eller hvilken grundform, man skal møde op i.

Alle kan være med, og den store diversitet er også med at skabe en helt unik træningskultur, hvor alle hjælper hinanden, og hvor der ikke bliver set ned på nogen,” forklarer Michelle og fortsætter:

“Træningen er en blanding af styrke- og konditionstræning, hvor vi bruger naturen omkring os.

Vi kan eksempelvis gøre brug af en bakke, et væltet træ, kuperet terræn, trapper, bænke osv. til at lave nogle sjove øvelser. Derudover supplerer vi træningen med eksempelvis TRX og kettlebells – alt efter behov og niveau. ”

Meget af træningen bliver gjort på tid, så hvis du eksempelvis skal lave en squat-øvelse, kan den utrænede nøjes med at bruge sin egen vægt, mens den øvede kan øge belastningen med en kettlebell … eller måske en træstamme?

Naturen som træningscenter: Populære Outdoor Power Fitness åbner i Aalborg

“Alle trænere er professionelle, og de har derudover været igennem en intern uddannelse, hvor de bl.a. er med ude på en masse forskellige hold for at opleve, hvordan vi bygger det hele op.

Når du er blevet tilknyttet et hold, har du en fast træner, som følger dig under hele forløbet, så på den måde lærer man også hinanden at kende undervejs.

“Det er vigtigt at understrege, at selvom det er holdtræning, bliver der også taget hensyn til individuelle behov. Har man eksempelvis en dårlig skulder, vil vores trænere tage højde for dette og moderere øvelserne efter det,” siger Michelle.

Naturen som træningscenter: Populære Outdoor Power Fitness åbner i Aalborg

Kan ikke forestille sig en hverdag uden holdtræning

Medlemskabet løber over otte uger, som man kan forlænge, lige så ofte man vil. Træningen er fordelt på to ugentlige holdtræninger, som enten ligger om eftermiddagen eller aftenen, så alle kan nå at få fri.

Derudover er der en fælles lørdagstræning én gang om måneden. Udover en masse sjov træning får du adgang til et lukket forum på Facebook, hvor medlemmer og trænere kan udveksle erfaringer.

“Vi glæder os helt vildt til at starte op i Aalborg. Vi har mange loyale medlemmer, som har været hos os i 5-6 år, og som slet ikke kan forestille sig en hverdag uden de ugentlige træninger.

De tilbagemeldinger vi får går også meget på det fællesskab, som er til træningerne. Vi gør det her sammen, uanset vejr, vind og humør.

Vi får en masse oplevelser, og når vi går derfra, er vi allesammen trætte, men vi er også fyldt med positiv energi og en helt særlig fællesskabsfølelse.”

Naturen som træningscenter: Populære Outdoor Power Fitness åbner i Aalborg

Mange andre muligheder med Outdoor Power Fitness

Udover muligheden for sjov og alsidig holdtræning i Aalborg, er planen også at starte mødregruppe/barselstræning op i Aalborg.

“Lige inden corona ramte var jeg i fuld gang med planlægningen, men det er naturligvis gået lidt i stå.

Men jeg kunne mærke en stor interesse for det, så det er bare at holde øje med vores hjemmeside, og så melder vi snart noget ud,” lover Michelle.

Hvis man som virksomhed ønsker at højne energien og fremme sundheden på arbejdspladsen, tilbyder Outdoor Power Fitness også virksomhedstræning, som fuldstændig kan tilpasses den enkelte arbejdsplads.

“Det kan både være inden arbejde, eller når medarbejderne har fri. Træningen kan eksempelvis laves direkte på arbejdspladsen. I Århus har vi en virksomhed, der har bakker og søer lige i området, og så foregår træningen i de omgivelser,” siger Michelle.

Det kan du læse meget mere om her.

Du kan tilmelde dig holdtræningen i Vestre Fjordpark her.

Du finder alt relevant info om Outdoor Power Fitness lige her.