Populær mæglerbutik fejrer 10 års jubilæum: Uddeler kage og plakater

Skrevet af: Michael Qureshi

Sommeren har ramt Danmark tidligt i år med den bedste maj måned nogensinde, og juni er straks gået i fodsporene på forrige måned.

Med skyhøje temperaturer og blå himmel valfarter dem med sommerhus afsted, så snart de kan komme til det.

For dem der bor i Aalborg og andre steder i Nordjylland, er de tre badebyer Løkken, Blokhus og Lønstrup blandt de mest attraktive byer at købe sommerhus i.

Det har man også mærket hos EDC Danebo med butikker i netop de tre byer. Her er en høj procentdel af sommerhuskøberne fra Aalborg. I år rammer EDC Danebo Lønstrup en milepæl med 10 års jubilæum, og der er nok at fejre. EDC Danebo Lønstrup er nemlig førende på Vestkysten, hvor 6 ud af 10 fritidshuse sælges af EDC.

Smuk natur nordpå

Lønstrup er mere uspoleret

Der er også flere gode grunde til, at Lønstrup appellerer til rigtig mange.

“Blokhus og Løkken er jo mere kendte byer end Lønstrup, men det betyder samtidig også, at der er flere turister i byerne. Lønstrup er lidt mere uspoleret og har virkelig de her helt idylliske træk med et stærkt lokalsamfund.

Et af de flotte sommerhuse EDC Danebo Lønstrup har til salg. Revlingrenden 39

Skal man til Blokhus eller Løkken på en varm sommerdag, så kommer man til at snegle sig afsted på Høvejen. Med Lønstrup kører man motorvej hele vejen fra Aalborg og er der på 45 minutter,” fortæller Peter Nissen, afdelingsleder i EDC Danebo Lønstrup.

 

Derudover er Lønstrup en lækker by med kombinationen af smuk natur, stranden, fyrtårnet Rubjerg Knude Fyr og flere gourmetoplevelser som eksempelvis Villa Vest og Glashuset, der netop er overtaget af stjerneholdet fra Tabu og CANBlau i Aalborg.

I Lønstrup finder man også en af Nordjyllands bedste restaurant i Glashuset

Den kaldes desuden for Kunstens by med et stort udvalg af kunstnere og kunsthåndværkere med mange aktive værksteder. Alle elementer har været med til at øge interessen for at købe sommerhus i Lønstrup.

“Vi har solgt dobbelt så mange huse i år sammenlignet med samme periode sidste år. Ja, det er faktisk sådan, at vi lige nu har brug for at få flere fritidshuse til salg grundet den store efterspørgsel. Det er virkelig positivt, at der er så stor interesse for byen,” siger Peter Nissen.

Gratis kage på tre forskellige datoer

Med 10 års jubilæum er der endnu mere at fejre hos EDC Danebo Lønstrup. Det gør de ved at give noget tilbage til byen og kunderne.

“Det skal ikke være nogen stor fin reception. Vi vil gerne fejre det sammen med vores kunder og byen her. Så tre gange i løbet af den næste måned uddeler vi gratis kage og lidt at drikke. Vi stiller en havepavilion op og så er folk ellers velkommen til at kigge forbi,” forklarer afdelingslederen.

Det bliver på datoerne lørdag den 16. juni, lørdag den 23. juni og søndag den 1. juli. Desuden er der er en gave til kunder og Facebook-følgere så længe lager haves.

“Vi vil også gerne forkæle dem, som følger med på vores Facebook, så der har vi bestilt et parti af de her karakteristiske Lønstrup plakater hjem. Så kan man kvit og frit komme i butikken og hente en flot plakat. Dem hænger der rigtig mange af i de forskellige huse i området, så der skal nok blive rift om dem,” fortæller Peter Nissen.

Han har været afdelingsleder i EDC Danebo Lønstrup i fire og et halvt år, og han er ikke i tvivl om, hvorfor man er førende i flere af de største sommerhus-byer i Nordjylland.

“Mine chefer Flemming og Erik, som har de tre butikker her på vestkysten, har gjort det til speciale at sælge kystnære boliger og sommerhuse. Vi har fundet nøglen til, hvad køberne vil have, og der er ingen tvivl om, at de har været dygtige til at finde den rigtige sammensætning af personale,” forklarer Peter Nissen.

EDC har smart markedsføringsværktøj

Han tilføjer;

“Det har også betydning at være en del af den største mæglerkæde i Danmark. Vi kan læne os op af et stort apparat. Vores oplevelser med markedsføringsværktøjet EDC Effekt har vist sig utrolig effektivt, og vi har flere salg, som er kommet konkret derfra,” slutter Peter Nissen.

Han glæder sig til at fejre det flotte jubilæum sammen med tidligere, nuværende og gerne fremtidige kunder.

I hvert fald opfordrer Peter Nissen nordjyderne til at kigge forbi på de tre datoer med gratis kage eller bare at stikke hovedet ind i Lønstrup-butikken og få en flot plakat med hjem.

Du kan følge EDC Danebo Lønstrup samt Blokhus- og Løkken butikkerne på Facebook her

Mogens plasker stadig rundt: Kan delfinen overleve en vinter i Aalborg?

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Steen Petersen
Foto: Steen Petersen

I midten af november blev der pludselig observeret noget ret atypisk i Aalborg Havn.

En rygfinne stak op af fjorden … og skulle vise sig at tilhøre en helt særlig gæst.

En ung handelfin havde fundet vejen ind i Limfjorden, og der gik ikke længe, før Aalborg Havnefront var spækket med besøgende fra hele Nordjylland, der ville hilse på den, der i dag også går under navnet Mogens.

Det var ikke til at vide, hvorfor Mogens var endt i Aalborg Havn, eller hvor længe, han havde tænkt sig at blive – men her fem uger senere plasker han altså stadig rundt i Aalborgs vinterkolde vand.

Gensynsglæden er altså fortsat stor, når folk spotter Mogens.

Det har dog ikke givet anledning til færre spørgsmål – for hvor længe har han tænkt sig at blive? Og kan han i det hele taget overleve i de danske farvande?

Artens normale levested er nemlig ofte i mere tropiske og i varmt tempererede havområder, såsom Middelhavet. 

Læs også: Bagel-bar er åbnet i Aalborg: Her koster ALT en 20’er

Hvalekspert besvarer spørgsmålene

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra hovedpersonen selv.

Derfor har vi i stedet taget en snak med Carl Kinze, der er hvalekspert og tilknyttet Fiskeri- og Søfartsmuseet, samt flere universiteter i Danmark.

Carl Kinze følger også begejstret med i Mogens’ lille “ferie” i Aalborg; der dog slet ikke er så sensationel som mange måske tror.

Hvor specielt er det, at en delfins veje har krydset et dansk farvand?

“At en delfin er kommet på besøg her hos os, er langt fra et ukendt mønster.

Det er slet ikke ualmindeligt mere, at delfiner opholder sig i Danmark, og der bliver observeret flere hvert år.

Lige nu er vi dog inde i en periode, hvor de er her hyppigere, end de plejer.

Dette skyldes primært forskellige klimaindikatorer, der gør, at sydligere faunaer bliver forskudt mod nord og dermed giver varmere farvande, der er ideelle for delfinerne.”

Så umiddelbart ser den ud til at trives i Limfjorden?

“Dens adfærd vidner ikke om alderdom, men snarere ungdommens kådhed; og hvis den var kræsen, eller havde haft en sygdom med sig, så var den nok død allerede.

Det er selvfølgelig stadig mest normalt, at de opholder sig længere sydpå … men hvis deres sædvanlige føde også har foretaget den samme udbredelse mod nord, så følger de den.

Delfinen har på sin måde bygget et home range i Aalborg Havn, og der er masser af guf til den her.

Hvis det er et godt sted at være, så holder den sig til.”

Foto: Steen Petersen

Det kolde vand er altså ikke en hindring for gode levevilkår?

“Skulle temperaturen blive normal kold igen, så vil den sandsynligvis trække sig tilbage til varmere himmelstrøg.

De har dog en vis robusthed, så de kan sagtens leve godt i Danmark; så længe der ikke er is på fjorden.

Det oplevede vi eksempelvis i Vejle Fjord i 2000, hvor en delfin også var kommet på besøg.

Isen er grænsen for, hvad de kan klare.”

Har I observeret noget særligt ved lige præcis Mogens?

“Han er en ung herre af arten delphinus delphis, der sandsynligvis er blevet lidt for kåd.

Delfiner er jo normalvist flokdyr, og han burde nok også tilhøre én.

Det er dog ikke unormalt, at hannerne på et tidspunkt får “sparket” ud af flokken, og herefter vil de bare fise frem og tilbage mellem flokke.”

Så hvordan tror du, fremtiden ser ud for MogensogAalborg?

“Opholdet i Aalborg kan have flere udgange, og vi ved jo godt, at livet er livsfarligt: Den kan komme til skade, pådrage sig en sygdom eller blive smittet fra anden side.

Læs også; Store planer i hjertet af Aalborg: Nytorv får mere café- og shoppingliv

Foto: Steen Petersen

Lige nu er der ingen udløbsdato på dens besøg, og den behøver heller ikke hjælp fra os.

Sejhvalen i Hobro er eksempelvis et ekstremt modeksempel: Et meget ungt dyr, der var kommet helt på afveje, væk fra sin mor – dens død var forventet.

Et andet udfald kan også være, at delfinen ikke gider være her mere, og så svømmer den bare væk.”

Har Mogens besøg i Limfjorden så gjort jer klogere på noget?

“Uanset hvad der sker, så kan vi i hvert fald holde det op mod det, vi ved i forvejen; og det samtidigt bliver nemmere og nemmere for os at lave mere præcise delfinudsigter.

Foto: Steen Petersen

Det bedste, man som aalborgenser kan gøre, er at rapportere til os hver gang, man ser den – gerne med billeder, så vi kan få et overblik over dens runder og blive klogere på dens mønster.

Vi har før kunnet spore en delfin helt fra Skærbæk og op til den svenske vestkyst, fordi den havde et lille hak i dens rygfinne, som folk sendte billeder af.

Det var jo ret interessant, og det håber vi da også at kunne med ham her.” slutter Carl Kinze.

Alle observationer vedrørende Mogens kan rapporteres lige her.

Madanmeldelse af Studie 4: Cocktail-konceptet skiller sig markant ud

Skrevet af: Jan L. Pedersen

Jan L. Pedersen er professionel madanmelder og er stifter af aarhusupdate, som er det 2. største bymedie i Aarhus. MigogAalborg har allieret sig med Jan. L. Pedersen for at sikre de bedste og mest objektive anmeldelser af Aalborgs spisesteder.

Det er set før. Cocktail matchet til mad. Resultatet er yderst svingende.

Ofte ender det med en skuffelse, da cocktail har uhyre svært ved at løfte madoplevelsen generelt.

Der har vin nogle helt andre kort på hånden, når vi taler om at matche maden.

En af de restauranter i Aalborg, som har slået sig op på cocktails til maden, er Studio 4 i Vesterå.

Umiddelbart kan stedet virke fancy og upper class. Men den fordom blev senere punkteret med partisansøm.

Nyt og anderledes

Vi satte os for at teste stedet – både mad, cocktail og vin. Det blev en god oplevelse, selvom jeg generelt går uden om cocktailmenuer, så må jeg blankt indrømme, at det ikke var så tosset endda, hvis man er så omhyggelig og præcis med sine cocktails, som tilfældet er hos Studie 4.

Valget

A la carte er dominerende hos Studio 4, men der var også en trerettersmenu til 398 kroner inklusiv tre snacks. Den tog vi plus fire retter fra a la carte kortet. En cocktailmenu og en vinmenu.

Brød og smør, rørt på tørrede tomater, kom på bordet ret hurtigt efterfulgt af tre skarpe snacks. Det var starten og ikke den store ventetid.

Friteret jomfruhummerhale med chilimayonnaise, kyllingechips med svampe og trøffel og en vaffel med røget makrel, æblepuré og caviar.

Jomfruhummeren var godt saltet. Nogle vil nok mene, at den var for godt saltet. Men tjeneren fortalte, at den var salt, inden vi gik ombord i retten.

A la carte i mellemstørrelse

Laksen var visuel smukt anrettet, grillet og marineret i tequila og rødbedejuice.

En gelé også lavet på rødbede, friske rødbeder plus honning-glaserede rødbeder og drænet cremefraiche.

På toppen var der risotto-chips farvet med blæksprutteblæk. Der var en del elementer på serveringen.

Det var klart et niveau over grundbogen for kokke. Retten smagte fint, men laksen kom ikke til sin ret, men det gjorde rødbederne.

En kompleks servering, som jeg ikke helt forstod hensigten med, da laksen druknede i rødbederne.

Stegt kammusling med frisk blomkål, syltede lilla blomkål, chili og tørret havtorn på en bund af blomkålspuré.

Retten var en vinder. Kammuslingen var blød som smør. Stor, flot ristet og perfekt tilberedt. En servering som altid bør være på menukortet.

Gennemført god smag

Confiteret and på brioche med syltede kumquats (citrusfrugt med spiselig skal) soyamayo, broken gel lavet på appelsin samt en bordelaise-sauce med foie gras.

En tung servering, hvor anden, og den voldsomme bordelaise, tog stikket hjem rent smagsmæssigt.

Retten for oste-elskeren

Gnocchi med kastanje og græskar med ostesauce, snapsesyltet græskar samt rugbrødscrouton var retten lavet af den italienske køkkenchef.

En spændende ret, hvor opskriften er hentet hos køkkenchefens bedstemor i det nordlige Italien.

Et bryst af de mere smukke

Svinebryst med æbler, knoldselleri, røget bacon og en kraftig glace til. I den mere jordnære afdeling var der svin på tallerkenen. Flot mørt og fast kød. En pleaser, hvor der intet var at komme efter.

Moderne version af ris á l’amande

Is lavet som Ris á l’amande, hibiscus-sauce, crumble på tonka-bønner, sprøde ris, skum, syltede kirsebær og mandler var essensen af den ambitiøse servering. En sjov og anderledes form for ris á l’amandet

Hvad skal man drikke her?

Spørgsmålet er ikke entydigt.

De gode folk hos Studio 4 kan godt lide at lege og udfordre. Det ses og smages tydeligt. Vinene var fine og passede udmærket til maden – men de skilte sig ikke ud på samme måde, som de fem cocktails gjorde.

Vinen på Studio 4 var på et niveau, man kunne få på de fleste restauranter, men det kunne vi på ingen måde, med de cocktails vi fik.

Det er her, at Studio 4 er unik, og skiller sig ud.

Som eksempel var en af de cocktails, vi drak, lavet på skovbær, som havde trukket i gin i en times tid, så den fik en frugtsmag, men også et lille hint af bitterhed.

Så blandede de ginnen med en orangelikør, cointreau, lime og brændt og grillet orangeskal, så de fik et hint af karamelliserede appelsin.

Vi fik en cocktail til hver ret. Men ingen af dem havde navne og var på cocktailkortet.

De fortalte, at de godt kunne lave dem igen, hvis vi kom igen og fortalte hvilken ret, vi havde fået en cocktail til. Ellers ikke.

Det er ret cool, og det kan man også kun tillade sig, hvis man kan sit håndværk.

Og det kunne de her drenge. De var nørdede, og havde den vildeste passion for cocktails. Bartenderne formåede, at styre uden om for bitre, for søde og for stærke cocktails – der var en præcision i deres arbejde, der gjorde, at jeg for første gang i mit liv syntes, at cocktailmenuen var bedre end vinmenuen.

Jeg er overbevist, kære Studio 4!

Betjeningen

Nærværende er det mest dækkende ord, jeg kan finde.

Der var næsten fuldt hus. Der var et fire personers bord ledigt. Det var alt. Men betjeningen havde overskud til alle.

Det virkede som et sammenspillet hold. Maden blev serveret af både kokke og tjenere. Umiddelbart var der ikke noget fast system.

Men der var 100 procent styr på, hvem der skulle have hvad, og hvornår. En sand fornøjelse, og en opvartning jeg slet ikke havde spået, jeg ville finde på Studio 4. Helt nede på jorden, nærværende og af den type som sætter en ære i at være vært.

Regningen

Umiddelbart var priserne på maden i den lave ende. Vi betalte 1.600 kroner for en aften af de mere vellykkede.

 

  • Julemenuen til 398 kroner inklusiv snacks
  • Laks til 109 kroner
  • Kammusling til 119 kroner
  • Gnocchi til 129 kroner
  • Juleand til 149 kroner
  • Vinmenu til 348 kroner
  • Cocktailmenuen til 348 kroner

 

Lokaler og klientel

Umiddelbart var klientellet i den yngre ende, med få undtagelser.

Der var eller er noget coolness over Studio 4. Jeg syntes, det fungerede ganske fint med mixet med cocktailbar og restaurant i samme lokale.

Der var ikke noget selvfed hipster og selviscenesættelse over Studie 4. Selvom deres stil godt kunne appellere til det. Tværtimod.

mde

Vurdering

Alt i alt fik vi en oplevelse, som på flere måder var atypisk. Maden var twistet, og bartenderne var for alvor gode.

Jeg ville nok have holdt maden lidt mere enkel. Færre elementer på tallerkenen, men jeg syntes, de slap heldigt afsted med det.

Generelt var der mange elementer på en del af retterne. Enkel kan man ikke kalde den. Fri leg var det heller ikke.

Jeg syntes, der blev banket til vores comfortzone, og det var med en vis spænding, vi gik til retterne.

Tilberedningen fejlede intet. Absolut intet. Portionsstørrelserne var gode. Nok de bedst dimensionerede jeg har oplevet i Aalborg indtil nu.

Vi brugte eller fik nok fem papirservietter hver den aften. Drop dem og få anskaffet nogle stofservietter. Det passer bedre til niveauet og stilen hos Studie 4.

Studio 4 har fundet sin plads. De skiller sig ud og formår at lave cocktails i den allerbedste liga. Men ikke mindst, lave dem så de passede til maden.

Det trækker op, da det er uhyre sjældent det lykkes – i hvert fald for mig. En anbefaling for en fejlfri aften med en betjening som matcher landets bedste restauranter.

Studio 4

Vesterå 4

9000 Aalborg

Telefon: +45 98 16 99 99

Mail: booking@studie4.dk

Website

 

Få plads til julemaden: Juleløb i Aalborg støtter udsatte børn

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Marcus Klepke
Foto: Marcus Klepke

Det er som regel ikke kalorierne, der bliver sparet på juleaften.

Men juleaftensdag har du mulighed for at slå to fluer med ét smæk – du kan nemlig få rørt kroppen, samtidig med du støtter et godt formål.

For andet år i træk er Broen Aalborg og FC Løb nemlig klar med en noget utraditionel optakt til den store aften.

Fra klokken 9-12 inviterer de nemlig til 2412 Run (eller en gåtur) langs Limfjorden, hvor du samtidig kan være med til at støtte udsatte børn og unge til en aktiv fritid i lokale idræts- og fritidsforeninger.

Sidste år var en stor succes, hvor mere end 100 halvmarathon-løbere og omkring 200 mennesker lagde vejen forbi 2412 Run.

“I år er der allerede 105 halvmarathon-løbere tilmeldt, og vi håber på et ligeså flot fremmøde af besøgende i løbet af dagen,” fortæller Daniel Jensen, Næstformand for Broen Aalborg.

Det er kun, hvis man vil løbe halvmarathon, at man skal tilmelde sig på forhånd.

Har man blot lyst til at løbe eller gå et par runder, skal man bare møde op i tidsrummet mellem 9-12, og Broen Aalborg og FC Løb opfordrer alle til at møde op i nissehuer – eller i nissedragt, hvis man vil gå all in på julestemningen.

Løbet starter ved De Frivilliges Hus på Mølholmsvej 2 her i Aalborg.

Sidste års 2412 Run

Prominente gæster og en god sag

I år får 2412 Run desuden besøg af byrådsmedlemmerne Nuuradiin S. Hussein og Søren Kusk, samt AaB spilleren Kasper Risgaard.

Løbet foregår helt simpelt ved, at man løber (eller går) en fastlagt rute på 4,2 km langs Limfjorden.

Når man er færdig, skal man blot skrive navn og antal omgange på en deltagerseddel og aflevere den.

Jo flere runder du orker, jo flere penge kan BROEN Aalborg samle ind til udsatte børn og unge i Aalborg, da sponsorer giver et beløb pr. omgang der tilbagelægges.

Derudover har du selv mulighed for at lægge et beløb i indsamlingsboksen sammen med din deltagerseddel eller blive støttemedlem af BROEN Aalborg for 100 kr.

Frivillig forening hjælper udsatte børn og unge

BROEN Aalborg er en frivillig forening, der har til formål at hjælpe udsatte børn og unge til en aktiv fritid ved at støtte med betaling af kontingent og udstyr i situationer, hvor familien ikke selv kan klare udgiften eller har behov for støtte til, at børnene kommer i gang med en fritidsaktivitet.

Udover det hyggelige løb for hele familien, vil der også være løbere, som begiver sig ud på en noget længere distance, når de skal dyste på halvmaraton-distancen.

De er tilmeldt særskilt via FC Løb, som er stiftet af Finn Andersen og Charlotte Øllgaard. De løber samme rute, men hele fem gange, og de deltagende vil alle modtage en særlig 2412Run medalje.

Sidste år overførte FC Løb 5.570 kr til Broen, og med 105 tilmeldte i skrivende stund, er man sikker på at slå det beløb i år.

Er man blevet fristet af få lidt ekstra plads til både juleand, flæskesteg og andre godter, kan man finde mere information på deres Facebook-side, eller bare møde op mellem 9-12 mandag den 24. december og støtte den gode sag.

Hvad: Juleløb (2412Run)
Hvor: De Frivilliges Hus, Mølholmsvej 2, 9000 Aalborg
Hvornår: Juleaftensdag 24 december fra 9-12.