Populær attraktion: Søndag kommer øko-køerne på græs

Skrevet af: Michael Qureshi

Sidste år deltog 237.000 danskere på den store økodag.

I Nordjylland er det især populært, når landmændene holder økodag og sender køerne på græs.

Hvert år græsser køerne fra april til november. Nu sker det igen i år på søndag den 15. april klokken 12.00

“Økodag er en festdag. Det er en af årets mest populære familieoplevelser. Tag din familie med ud på landet søndag den 15. april. Her kan I være med til at lukke øko-køerne på græs, for første gang efter en lang vinter i stalden. Det foregår præcis kl. 12.00. På gården er der smagsprøver på økologiske mejeriprodukter og rig mulighed for at smage, røre og lugte til økologien,” skriver man i en pressemeddelelse.

Børnene elsker de ellevilde køer

Det er økologisk landsforening der afholder det i samarbejde med de økologiske landmænd og deres mejerier.

Det er noget helt specielt for især børn at se køerne ellevilde springe ud på græsset i deres rette element. Det er tydeligt, at de nyder det, og der er også god mulighed for, at hele familien kan lære lidt mere om økologi og den måde maden og mælken laves.

“Økodag er en festdag for både de økologiske køer og de tusindvis af danskere, der deltager. Oplevelsen er lige magisk hvert år. Synet af de begejstrede dyr, der ligesom speedway-kørere gasser op i højspændt forventning, før de slippes løs i deres rette element på frisk forårsgræs under åben himmel,” siger Per Kølster, der er formand for Økologisk Landsforening, til TV 2 Nord.

I Nordjylland kan man komme til økodag på 13 forskellige gårde.

Du kan finde din nærmeste gård, hvor du kan opleve økodag lige her