Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politikerne kræver redegørelse: Er det slut med Aalborg Havnebad?

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: VisitAalborg.dk
Foto: VisitAalborg.dk

Historien om havnebadet ved Aalborg Havnefront har ikke just været et lykkeligt eventyr.

Hvad der ved opførelsen i 2011 skulle have været en helårs-oase for byens badeglade borgere, er i dag blevet erstattet af potentielle gæsters frygt for rotter og væmmelsen for at bade i et bassin af colibakterier.

Aalborg Havnebad var ellers Danmarks første havnebad, der kunne benyttes året rundt, og har da også været til glæde for mange vinterbadere i de kolde måneder.

“Luk nu det havnebad!”

Når solen har stået højest, har det dog været mere populært at bevæge sig mod det nye Vestre Fjordpark, der efter en gennemgribende renovatuion stod færdigt i 2017.

Anlægssummen i 2011 var på 12.000.000 kr., og kommunen har gennem årene desuden bevilget penge til livreddere i det 1.635 m² store havnebad – men lige meget har det hjulpet.

Så sent som i mandags kunne vi igen rapportere, at vandet var forurenet og det røde flag var hejst til vejrs som advarsel.

Politikerne kræver redegørelse: Er det slut med Aalborg Havnebad?

Dette kom dog ikke bag på aalborgenserne, der endnu engang reagerede med kommentarer som “Luk nu det havnebad!”.

Politikerne vil se redegørelse

Ifølge TV2 Nord har det nu fået Aalborg Byråd til at reagere.

På mandag vil Venstre rette henvendelse til Miljø- og Energiforvaltningen, der bliver bedt om at lave en redegørelse, der kan belyse mulighederne for at gøre havnebadet mere attraktivt.

Flere borgere har også gennem tiden ytret deres mening om, at havnebadet ville være til langt større gavn i havnebyen Hals.

Dette er Ole Risager fra DF enig i:

“Hals er den helt rigtige placering til havnebadet. Det ligger ved Limfjordens udmunding, hvor vandet har den rigtige temperatur.

Her vil det blive flittigt brugt, og jeg har fået håndslag fra lokale ildsjæle, som gerne vil hjælpe med at etablere havnebadet,” siger Ole Risager til TV2 Nord.

Politikerne er dog enige i, at alle synspunkter skal tages op til overvejelse, så skæbnen for Aalborg Havnebad er altså endnu uvis.

Del artikel

Andre læser også