Udstilling får kæmpe ros: Politiken giver fem hjerter til Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Utzon Center
Foto: Utzon Center

I år ville Jørn Utzon være fyldt 100 år.

I den anledning har Utzon Center skabt Utzon100, hvor de fejrer den mest betydningsfulde danske arkitekt nogensinde i hele 2018 med udstillinger og arrangementer i Aalborg og rundt om i verden.

En af de udstillinger er Horisont – et operahus og en verden til forskel, som er en rejseudstilling, der viser hvordan hans oplevelser med fremmede kulturer farvede hans arkitektursyn og dannede grundlag for nogle af hans mest vidunderlige og ikoniske bygninger.

Den har været udstillet siden 9. april, hvor den har været meget velbesøgt. Nu har en af landet største aviser Politiken også været forbi, og de ovenud begejstrede for det, som Utzon Center har skabt.

“Smukt skåret med blik for hans inspirationskilder og installeret med et stærkt scenografisk greb … Med denne udstilling viser det gode gårdhus på kanten af Aalborg havnefront sig fra sin bedste side,” skriver Politiken blandt andet i anmeldelsen, der blev bragt 5. september.

De kvitterer med hele 5 hjerter ud af 6, og kalder udstillingen den bedste, de nogensinde har set, i de 10 år Utzon Center har eksisteret.

Foto: Utzon Center

En unik udstilling

Udstillingen er i Aalborg helt frem til 21. oktober og det er ikke kun aalborgenserne, der får æren at få et indblik i Jørn Utzons liv. I 2018 skal den også vises i København og Sydney i Australien.

Utzon Center beskriver selv udstillingen således:

Udstillingen giver  et unikt indblik i Jørn Utzons lyst til at rejse og de mange arkitekteventyr rundt om i verden. 

Utzons lyst til at rejse kom mange steder fra. Allerede som ung var han et udendørsmenneske og en eventyrer, der elskede at sejle, gå jagt og campere i det svenske Øland.

På arkitektskolen mellem 1937 og 1942 var undervisningen generelt skåret ud af en traditionsbevidst og national-romantisk tilgang til byggekunst, men under indflydelse af både Steen Eiler Rasmussen og Utzons onkel, skulptøren Einar Utzon-Franck, fik Utzon allerede her øje på den arkitektoniske rigdom, der var at finde i det fjerne østen.

Det handlede om en fascination af den anderledes byggestil, men mere vigtigt handlede det om at lære fra en byggekultur, der var baseret på filosofiske principper omkring mennesket og naturen i harmoni med hinanden.

Du kan læse meget mere om udstillingen her.

Kæmpe politiaktion midt i Aalborg: Mistanke om terrorplaner

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Onsdag formiddag har Nordjyllands Politi sammen med PET gennemført en større landsdækkende aktion, der også har involveret et enormt politiopbud på en adresse i Stormgade i det centrale Aalborg.

Det skriver Ekstra Bladet.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi, at de i samarbejde med PET har iværksat aktionen på baggrund af mistanken om forberedelse af terrorangreb med et millitant, islamistisk motiv.

Pressemøde senere i dag

De indkalder til pressemøde klokken 17.

Ifølge EB har politiet blandt andet gennemført ransagning i nogle kollegieboliger på Stormgade.

Nordjyske skriver samtidig at der på Ravnkildevej i Aalborg Øst er afspærret et stort område omkring en beboelsesejendom.

Opdateres

19-årig græsk mand efterlyses: Har du set ham?

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nordjyllands Politi efterlyser i dag, 11. december 2019, en 19-årig ung græsk mand.

Han ankom til Aalborg d. 26. november 2019 kort før midnat, men den unge mand dukkede ikke op til den planmæssige afrejse, d. 2. december 2019.

Den 19-årige mand, som politiet eftersøger, hedder Nikolaos Isidoros Theodoridis, og hans signalement er følgende:

– mand
– 19 år
– 170 cm høj
– tynd
– brunt hår
– brune øjne

Han var, da han forlod Aalborg Lufthavn, iført en lys jakke, mørk trøje med lyst print på brystet, sorte bukser og mørke sko. Han medbragte desuden en mørk rygsæk.

Nikolaos Isidoros Theodoridis ankom planmæssigt med fly til Aalborg Lufthavn, tirsdag d. 26. november kl. 2350.

”Han kontaktede sin familie umiddelbart efter, og her oplyste han, at han var ankommet, men siden har familien ikke hørt fra ham.

Og derfor har vi iværksat en eftersøgning efter ham,” siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Kenneth Rodam.

Han dukkede ikke op til planmæssig flyafgang fra Aalborg igen d. 2. december.

Har haft ophold i Nørresundby

Politiet har foretaget adskillige efterforskningsskridt i sagen, og efterforskningen har vist, at den unge mand nogle timer efter sin ankomst har haft ophold i det centrale Nørresundby, men siden da har politiet ikke kunne tilvejebringe nogle sikre informationer om hans opholdssted.

”Derfor vil vi meget gerne høre fra borgere, der har set den unge mand eller har andre oplysninger om, hvor han kan befinde sig.

Hans familie er meget bekymret for ham,” siger politikommissær Kenneth Rodam, der opfordrer alle borgere med information i sagen om straks at ringe til Nordjyllands Politi på telefonnummer 114.

HAR DU SET NIKOLAOS? KONTAKT NORDJYLLANDS POLITI PÅ 114.

Vilde med sex: Aalborg kåret til Danmarks frækkeste by

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi er lidt vilde med sex her i Nordens Paris.

Det kan nok ikke komme bag på os. Men nu har Skandinaviens førende webshop kåret Aalborg til Danmarks frækkeste by.

Succesfulde Sinful har kigget nærmere på mere end en halv million ordrer, som virksomheden har modtaget i 2019.

Nu kan den danske webshop afsløre en masse sjove og frække facts om danskernes sexliv, der i år har fået en mere bæredygtig tilgang.

Med en sexfaktor på 1,80 er Aalborg den frækkeste by i Danmark.

Sexfaktoren beskriver, hvor mange gange der er købt sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet. Hele top-10-listen er generelt domineret af midt- og nordjyske byer, mens Valby, på en syvendeplads, repræsenterer Sjælland.

Ret sjovt er det, at på fjerdepladsen finder man Nørresundby. Så vi er helt vilde med at bestille sexlegetøj i vores område.

Kedelige byer ligger på Sjælland

For andet år i træk ligger årets kedeligste by i whiskybæltet.

Sidste år indtog Gentofte den triste sidsteplads, men i år er det indbyggerne i Rungsted Kyst, der har købt mindst sexlegetøj.

De mest kinky indbyggere finder man i Hårlev på Sydsjælland, hvor der er blevet købt 2,39 gange så meget fetish sexlegetøj i forhold til landsgennemsnittet.

Sinfuls salgstal afslører en masse sjove og skæve betragtninger om danskernes sexliv. Der er blandt andet købt glidecreme svarende til 91 bagagerum i en Peugeot 208, og så har Sinful solgt dildoer, der svarer til en længde på over 10 kilometer, når man lægger dem i forlængelse af hinanden.

Michael og Camilla er desuden navnene på de personer, der i løbet af året har købt mest sexlegetøj hos Sinful. Top-10-listen indeholder også andre kendte navne som Morten, Lars, Louise og Pernille.

Se top-30 frækkeste byer, kedeligste byer, mest kinky og bæredygtige byer, samt frækkeste navne og mange andre sjove facts om danskernes sexliv her: Året Der Gik 2019.