Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trafikkaos på Vesterbro: Politiet uddeler bøder i massevis

Af Nathalia Hentze Nielsen

En stor forsyningsledning for fjernvarme skal flyttes, og derfor er stort vejarbejde på Vesterbro og Stengade.

Vejarbejdet giver trafikalt kaos i midtbyen, og det har Nordjyllands Politi også kunne mærke.

Tirsdag eftermiddag, den 13. februar 2024, afholdt Operativ Færdselv ved Nordjyllands Politi en mindre kontrolaktion i krydset Vesterbro/Prinsensgade.

I løbet af lidt over en times kontrol blev der af færdselsbetjentene skrevet hele 23 sager for forskellige overtrædelser af færdselsloven.

Det oplyser lederen af afdelingen, fg. politikommissær Torben Arendrup, i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi.

Færdselslederen fortæller, at der i øjeblikket er et vejarbejde på netop Vesterbro ud for Gåsepigen, og at der vil være det helt frem til den 11. april. 

”Vejarbejdet medfører, at bilisterne, som kommer inde fra midtbyen, skal over i den modsatte kørselsretning ud for Gåsepigen – og det giver en hel del kødannelse for trafikken i begge retninger,” lyder det videre fra Torben Arendrup.   

Årsagen til kontrolaktionen skyldes, at trafikanterne simpelthen ikke overholder reglen i færdselslovens §26, stk. 7. Dén bestemmelse siger, at man ikke må køre ind i krydset, medmindre man kan forlade det, inden der bliver grønt for den tværgående trafik. 

”Når man ikke respekterer denne regel, spærrer man for de kørende fra Prinsensgade, som skal ud på Vesterbro,” pointerer politikommissæren. 

Kontroller handler om færdselssikkerhed

Nordjyllands Politi skrev derfor i forbindelse med tirsdagens kontrol i alt 18 sager i tidsrummet kl. 15.15 – 16.30.

Disse sager var vedrørende overtrædelse af den ovenfor bemeldte bestemmelse i færdselsloven, men derudover blev fem andre sager vedr. kørsel frem for rødt lys, betjent håndholdt mobil og manglende sele også skrevet af færdselsbetjentene på stedet. 

”Det må siges at være et stort antal sager på kun én time – og vi observerede faktisk flere overtrædelser, men det var det antal, som vi havde mulighed for at notere ned,” opsummerer Torben Arendrup, der henstiller til, at man kører efter forholdene i den centrale Aalborg og særligt tager bestik af, at der aktuelt er vejarbejde i midtbyen frem til 11. april. 

”Det handler om færdselssikkerhed og tryg og hurtig afvikling af trafikken. Det er derfor, at vi foretager disse kontroller,” understreger han. 

Trafikanterne, der overtrådte færdselslovens §26, stk. 7 under tirsdagens trafikkontrol, vil modtaget et bødeforlæg på 1000 kr.  

Færdselslederen bebuder flere kontroller på stedet i den kommende tid og også på andre relevante lokationer i midtbyen. 

Del artikel

Andre læser også