Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efterforskning fortsætter: Politiet øger tilstedeværelsen efter skudepisode

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto fra Presse-fotos.dk
Arkivfoto fra Presse-fotos.dk

Sent onsdag aften rykkede politiet massivt ud til Fridtjof Nansens Vej ved Grønlandskvarteret i Aalborg.

Her var der melding om en mulig skudepisode, og på stedet fandt man også en 21-årig mand såret.

Siden anmeldelsen har politiets efterforsket intenst i alle omstændighederne. Politiet er dog endnu ikke skredet til anholdelse af nogen mistænkte i forbindelse med sagen.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Men vores efterforskere har gode spor at gå efter i en sag, som vi betragter som som et internt opgør i et kriminelt miljø,” siger efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Frank Olsen.

En 21-årig mand pådrog sig ved episoden alvorlige, men dog ikke livstruende, kvæstelser som følge af vold og knivstik.

Efterforskning fortsætter: Politiet øger tilstedeværelsen efter skudepisode
Foto: Mathias Gregersen Larsen

Senere blev der dog fundet flere afskudte patronhylstre ved gerningsstedet, og det er således fortsat politiets klare formodning, at der er blevet afgivet skud under episoden.

”Men vi kan ikke gå mere ind i dette eller andre konkrete omstændigheder i øvrigt på nuværende tidspunkt.

Det skyldes vores igangværende efterforskning. Hvad er der nærmere er sket, i hvilken rækkefølge og hvordan, det er elementer, som vores efterforskning nu skal belyse.”

Har man oplysninger i sagen, så opfordrer vicepolitiinspektøren til, at man straks retter henvendelse til Nordjyllands Politi på telefon 114.

Stort arbejde i gang

Nordjyllands Politi er i øjeblikket fortsat særlige synlige i området omkring gerningsstedet, blandt andet i forbindelse med selve efterforskningsarbejdet – et arbejde, der skal afdække de nærmere omstændigheder før, under og efter og således for eksempel indebærer afhøringer, forhøringer, tekniske undersøgelser og sporsikring.

”Vores arbejde med sagen fortsætter hen over weekenden og i den kommende tid,” lyder forsikringen fra Frank Olsen, ”for knivstikkeri og skyderi i det offentlige rum er helt acceptabelt.” 

Tryghedsindsats iværksat

Derudover har politikredsen også iværksat en tryghedsindsats med tryghedspatruljering og øget politi-tilstedeværelse i området.

Det betyder, mere konkret, at politiet både fredag 5. maj og lørdag 6. maj har uniformerede politifolk til stede på nærstationen beliggende på Grønlands Torv 1, 9210 Aalborg eller i området i nær tilknytning dertil. Her vil være betjente til stede i tidsrummet kl. 10 – 18. Begge dage.

Og alle borgere og beboere i området er meget velkommen til at rette henvendelse til politiet dér.

Det gælder både, hvis man er utryg som følge af episoden – og selvfølgelig også, hvis man har gjort sig observationer eller i øvrigt ligger inde med oplysninger i sagen.

Man kan de to nævnte dage mellem kl. 10 – 18 træffe politiet i ekspeditionen på Grønlands Torv eller ude i området i forbindelse med fodpatruljer. Kommer man forbi nærstationen, mens betjentene er på fodpatrulje, så vil der være et telefonnummer på døren til nærstationen, som man er velkommen til at ringe på. 

Politiets intense efterforskning i sagen fortsætter.

Del artikel

Andre læser også