ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter skudepisode på Vesterbro: Politiet melder nye detaljer ud

Af Aske Bisgaard Pedersen
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Der var stort drama, da politiet tidligere på dagen troppede talstærkt op på Vesterbro, hvor de afspærrede et større område.

Det viste sig at dreje sig om efterforskning af en skudepisode, hvor en 33-årig mand var blevet ramt af formodentligt to skud.

Spærringen er ophævet, og her små seks timer senere er Nordjyllands Politi nu klar med nye detaljer om skudepisoden.

Opgør i det kriminelle miljø

Skudepisoden, der foregik fra én bil til en anden, var tilsyneladende ikke helt tilfældig.

Selvom der endnu ikke er anholdt en eller flere mistænkte, så har politiet flere gode spor at gå efter, oplyser Politikommissær ved Nordjyllands Politi, Lasse Kragh, der tilføjer:  

”Det er – på grundlag af de efterforskningsskridt, vi allerede nu har foretaget – vores opfattelse, at der er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø, og vi forfølger i øjeblikket en række relevante spor.”   

Et af de relevante spor indebærer blandt andet et konkret køretøj, en bil, der er sat i forbindelse med skudepisoden. 

”Der er nogle omstændigheder, der gør, at dette køretøj er relevant for os, og derfor skal vi have det identificeret med henblik på at tale med den eller de personer, der befandt sig deri,” fortæller han.

Lasse Kragh forklarer videre, at når politiet efterforsker massivt, så kan nye relevante spor og oplysninger føre politiet i mange retninger, afhængig af omstændighederne:

”Vi kan naturligvis ikke løfte sløret for vores konkrete efterforskningsskridt, men almindeligvis indebærer det en lang række af elementer, der har til formål at belyse hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen.

Efter skudepisode på Vesterbro: Politiet melder nye detaljer ud
Foto: Presse-fotos.dk
Efter skudepisode på Vesterbro: Politiet melder nye detaljer ud
Foto: Presse-fotos.dk

Det handler om, at vi skal have et grundlag for at stille de ansvarlige til regnskab.”  

Han nævner som centrale eksempler afhøringer af vidner, offer og andre, ligesom der foretages forhøringer efter flere mulige vidner.

Derudover foretages gerningsstedsundersøgelser, indhentelse af relevant videomateriale fra byrummet og andre tekniske spor. 

”Personer af betydning for efterforskningen vil vi også rette henvendelse til,” tilføjer Lasse Kragh og understreger i samme omgang, at intet tyder på nogen sammenhæng mellem episoden i fredags med knivstikkeri og søndagens skudepisode:

”Der er efter vores opfattelse tale om et sammentræf af omstændigheder – og altså ingen sammenhæng.”  

Skudoffer er stabil 

Den 33-årige mand, der på Vesterbro blev ramt af skud, er – efter behandling på hospitalet – uden for livsfare, og han er meldt i stabil tilstand. Politiet kan dog ikke frigive flere informationer vedrørende den sårede tilstand. 

”Det skyldes både hensynet til vores tavshedspligt om sundhedsoplysninger og hensynet til vores efterforskning, der skal beskyttes.

Men jeg kan dog sige, at når det er muligt, så skal den sårede mand naturligvis afhøres til sagen,” siger Lasse Kragh 

Vidner søges stadig

Nordjyllands Politi har hele eftermiddagen, og sideløbende med den igangværende efterforskning, appelleret gentagne gange til offentligheden for at få vidner til at henvende sig.  

”Flere borgere har allerede henvendt sig med oplysninger, og det er vi taknemmelige for.

Selv enkelte informationselementer kan nemlig være vigtige, når vi skal stykke et kompliceret hændelsesforløb sammen,” siger Lasse Kragh, der fortsat opfordrer vidner og andre med relevante informationer i sagen om at rette henvendelse til politiet. 

”Ring til os på telefon 114. Vi sidder klar hele døgnet,” lyder opfordringen.  

Afspærring er nu ophævet 

Den politiafspærring midt på Vesterbro i det centrale Aalborg, som siden anmeldelsen har forstyrret byens søndags-trafik, er nu blevet ophævet. 

”Dét skabte hurtigt betydelige udfordringer for færdslen. Det anerkender vi. Men vi håber på trafikanters og borgeres forståelse for dette skridt. Det var nødvendigt.

Vi er nemlig nødt til – for at kunne efterforske så alvorlig en sag grundigt – at afspærre et større område, så vores efterforskere kan arbejde grundigt med at sikre alle de nødvendige spor.

Efter skudepisode på Vesterbro: Politiet melder nye detaljer ud
Foto: Presse-fotos.dk

Vores klare fokus er på sagens opklaring, så vi kan stille de ansvarlige for den her helt uacceptable handling til regnskab,” forklarer politikommissæren.

Borgerne kan nu ligeledes få adgang til apoteket på Vesterbro.

Tryghedspatruljering i gang 

Nordjyllands Politi iværksatte som følge af skyderafgivelsen kort efter, og sideløbende med de massive efterforskningsskridt i sagen, en såkaldt tryghedspatruljering i det centrale Aalborg.

En sådan indebærer adskillige uniformerede patruljer, der især lægger tyngden i området omkring gerningsstedet på Vesterbro – og Aalborg i almindelighed.  

”Det gør vi, fordi vi også, når sådan en alvorlig sag indtræffer, skal skabe tryghed for byens borgere. Skudafgivelse i det offentlige rum er helt uacceptabelt, og det er kun naturligt, hvis man føler sig utryg som følge af sådan en hændelse.

Og er man utryg, så tøv ikke: Ret henvendelse til vores kolleger på gaden – det er det, som vi er der for,” siger Lasse Kragh, der understreger nok en gang, at man også er velkommen til at ringe på telefon 114. 

Politiets vil, afhængigt af situationens udvikling, løbende vurdere behovet for synligt og tryghedsskabende politi i det centrale Aalborg. 

Del artikel

Andre læser også